چرا هویزه اولین مقصد سفرهای راهیان‌ نور رهبر انقلاب بود
کد خبر: 3884407
تاریخ انتشار : ۲۰ اسفند ۱۳۹۸ - ۱۴:۰۶

چرا هویزه اولین مقصد سفرهای راهیان‌ نور رهبر انقلاب بود

گلزار و یادمان شهدای هویزه اولین مقصد رهبر معظم انقلاب در سفر به مناطق عملیاتی و یادمان‌های دفاع مقدس بود و به همین منظور، ۲۰ اسفندماه در تقویم‌ کشورمان به نام روز ملی‌ راهیان نور ثبت شده است.

چرا هویزه اولین مقصد سفرهای راهیان نور رهبر فرزانه انقلاب است

گلزار و یادمان شهدای هویزه به عنوان اولین نقطه یادمانی و زیارتگاهی دفاع مقدس در فاصله سال‌های 1362 تا 1365 یعنی در دل دوران دفاع مقدس برپا شده است. این یادمان تنها نقطه‌ای است که پیکر بیشتر شهدایش با هویت مشخص در همان محل رزم و شهادت باقی‌ مانده و به شهرهایشان منتقل نشده است. گلزاری که اولین مقصد رهبر معظم انقلاب در سفر به مناطق عملیاتی و یادمان‌های دفاع مقدس بود و به همین منظور، 20 اسفندماه در تقویم‌ کشورمان به عنوان روز ملی راهیان‌ نور ثبت شده است.

سابقه آشنایی رهبری با شهدای هویزه

میلاد کریمی‏، مسئول امور پژوهشی زیارتگاه شهدای هویزه، در گفت‌وگو با ایکنا از خوزستان، درباره این روز تاریخی گفت: امسال بیست و سومین سالروز سفر رهبر انقلاب به هویزه است. حضرت آیت‌الله خامنه‌ای، 20 اسفند 1375 برای تجدید میثاق با حماسه‌سرایان گلگون‌کفن کربلای ایران و همرزمان شهیدشان به یادمان شهدای هویزه تشریف‌فرما شدند و پس از زیارت قبور شهدای مظلوم هویزه و تفقد و دلجویی خانواده‌های شهدا که در جوار فرزندانشان حضور داشتند، در جمع هزاران نفر از اهالی منطقه دشت آزادگان که از سوسنگرد، هویزه، حمیدیه، رُفیع و روستاهای دور و نزدیک در محل زیارتگاه آماده بودند، سخنرانی کردند و «گنبد و بارگاه و دستگاه معنوى این شهیدان، را وسیله‌اى براى توجّه دلها به قدرت لایزال پروردگار عالم» دانستند.

وی در ادامه به سابقه آشنایی رهبر فرزانه انقلاب با شهدای هویزه پرداخت و افزود: یکی از راویان صادق حماسه هویزه، شخص رهبر معظم انقلاب هستند. حضرت آقا به اذعان خودشان: «از دوستان شهدای هویزه» و به نوعی همرزم این حماسه‌آفرینان و حاضر و ناظر بر جریان نبرد عاشورایی‌شان بوده‌اند. ایشان فرموده‌اند: «بنده روز پانزدهم دی‌ماه خودم در منطقه هویزه بودم. بچه‌هایی را که شهید شدند، من دیدم بین هویزه و آن منطقه که خط اول بود... فردای آن روز (روز 16 دی) هم تا حدود ساعت سه تا سه و نیم بعد از ظهر من بودم.»

کریمی اضافه کرد: رهبر معظم انقلاب، مکرر از شهدای هویزه یاد کرده‌اند، حتی در دومین سالگرد شهادتشان ( 15دی 61) با گروه تلویزیونی سپاه درباره این عزیزان مصاحبه اختصاصی داشته‌اند. ایشان در سخنرانی‌ در مسجد دانشگاه تهران درباره شهدای هویزه می‌فرمایند: «من آخرین نگاه‌های عطوفت‌بار و محبت‌آمیز آن‌ها به خود را احساس کردم. آنها جزو دوستان من بودند.»

ماجرای شهادت شهید علم‌الهدی

وی ادامه داد: مقدمه کتاب «حماسه هویزه» که روایتی داستانی و مستند از ماجرای شهادت شهید علم‌الهدی و یارانش است و نخستین بار سال 64 از سوی سپاه پاسداران به چاپ رسیده است، نیز توسط حضرت آیت‌الله خامنه‌ای نوشته شده است و فکر می‌کنم اولین نوشتار منتشر شده رهبری بر یک کتاب دفاع مقدسی باشد.

کریمی اظهار کرد: رهبر عزیز انقلاب در بخشی از مقدمه این کتاب می‌نویسند: «سراسر دوران جنگ سرشار از ماجراهای رویاگونه این راهبان شب و شیران روز است و گروه شهیدان هویزه از برجسته‌ترین آنانند.» ایشان، شهیدان هویزه را که 3 ماه پس از شروع جنگ به شهادت رسیده‌اند، برجسته‌ترین شهیدان سراسر دوران 8 ساله جنگ می‌دانند.

مدیر امور پژوهشی یادمان شهدای هویزه در بخش دیگری از صحبت‌هایش به نحوه آشنایی سیدالشهدای حماسه هویزه، سردار شهید سیدمحمدحسین علم‌الهدی با حضرت آیت‌الله خامنه‌ای اشاره کرد و گفت: سابقه آشنایی شهید علم‌الهدی با رهبر معظم انقلاب به دوران دانشجویی این شهید بزرگوار در رشته تاریخ دانشگاه فردوسی مشهد باز می‌گردد. شهید علم‌الهدی قبل از پیروزی انقلاب در سال 1356 با جلسات تفسیر قرآن حضرت آیت‌الله خامنه‌ای در مسجد کرامت مشهد آشنا می‌شود. سیدحسین تمام جلسات درس رهبر معظم انقلاب در مشهد را شرکت می‌کرد. در جریان زلزله طبس هم سید حسین با هدایت‌های آیت‌الله خامنه‌ای در روند کمک‌رسانی به زلزله‌زدگان نقش مؤثری ایفا می‌کند.

فرمایشات رهبری درباره هویزه

کریمی افزود: در ایام دفاع مقدس هم که رهبر انقلاب به عنوان نماینده حضرت امام در شورای عالی دفاع در کنار رزمندگان اسلام بودند، ارتباط نزدیکی با شهید علم‌الهدی و خانواده‌شان داشتند. خود حضرت آقا می‌فرمایند: «مدتی که در اهواز بودم، حسین علم‌الهدی هر روز با کمال مهربانی برای من از خانه‌شان غذا می‌آورد. چون من دچار ناراحتی معده بودم، مادر و خواهر مهربان و مؤمن ایشان برای من غذا درست می‌کردند و او از منزل برای من می‌آورد.» ایشان در جایی دیگر با بیان خاطره‌ای از شهید علم‌الهدی می‌فرمایند: «یک روز رفته بودیم شوش و در آنجا بین برادران سپاه نشسته بودیم و ساعتی را می‌گذراندیم. این برادر (شهید علم‌الهدی) هم با من بود. خب طبعاً برادران سپاه سؤال دارند؛ حرف دارند؛ آدم را تقویت می‌کنند؛ از آدم تقویت می‌خواهند. من یک وقت دیدم که این برادرمان حسین علم‌الهدی ایستاده و دارد برای اینها صحبت می‌کند. یعنی دقیقاً مثل یک معلم، مثل روحانی وارد، آگاه. البته خط مقدم جبهه بود و سر و صدای این شلیک‌های دشمن خیلی زیاد بود. مرتب انفجار بود. دیدم بدون اعتنای به این همه در آنجا مشغول صحبت کردن بود. آیه قرآن برایشان می‌خواند و ترجمه می‌کرد و من خیلی خوشم آمد. و وقتی این حالت را از این جوان دیدم که دقیقاً احساس مسئولیت می‌کند که در این لحظات حساسی که برای این بچه‌هایی که در جبهه هستند و در خط مقدم‌اند، لحظات پر هیجانی هست. اینها را با آیات قرآن تقویت می‌کند.»

مدیر امور پژوهشی یادمان شهدای هویزه ادامه داد: از این دست روایت‌ها و خاطرات در بیان رهبر عزیز انقلاب درباره شهید علم‌الهدی و یاران‌شان کم نیست. در این زمینه کتابچه‌ای به نام «16 دی» مشتمل بر فرمایشات آقا درباره هویزه نیز منتشر شده‌ است. ایشان شهدای هویزه را به شهدای صدر اسلام تشبیه فرموده‌اند و حرکت حماسی‌شان را معجزه تعبیر کرده‌اند.

روز ملی راهیان نور

وی گفت: با همه این ویژگی‌ها و برجستگی‌ها دور از ذهن نبود که رهبر فرزانه انقلاب یادمان شهدای هویزه را برای آغاز سفرهای راهیان نورشان انتخاب فرمایند. مدتی بعد با گسترش و رونق بیشتر سفرهای پر خیر و برکت راهیان نور در کشور که از همان سال‌های 8 سال دفاع مقدس و به صورت خودجوش و مردمی شکل گرفته بود با مصوبه شورای عالی انقلاب فرهنگی سالروز سفر تاریخی رهبر انقلاب به هویزه یعنی 20 اسفندماه به عنوان «روز ملی راهیان نور» در تقویم رسمی کشور ثبت شد.

یادآور می‌شود که یادمان شهدای هویزه به عنوان اولین یادمان دفاع مقدس، محل رزم، شهادت و آرمیدن شهید علم‌الهدی و یاران عاشورایی‌اش در حماسه هویزه (16 دی 59) در 40 کیلومتری اهواز واقع شده است.

انتهای پیام
captcha