تشریح شاخص‌ها و ویژگی‌های انتخابات تراز جمهوری اسلامی
کد خبر: 3961747
تاریخ انتشار : ۱۰ فروردين ۱۴۰۰ - ۱۲:۳۱
یادداشت/

تشریح شاخص‌ها و ویژگی‌های انتخابات تراز جمهوری اسلامی

برای نظام اسلامی هر انتخابات، فرصت تقویت ارکان نظام مردم سالار دینی است و از این‌رو همواره در جمهوری اسلامی انتخابات باید به شایسته‌ترین صورت و سیرت برگزار شود.

به گزارش ایکنا از کردستان، حجت الاسلام حکمت حکیمی‌فر، مدیر مدرسه علمیه امام صادق(ع) شهرستان بیجار در یادداشتی به تشریح شاخص‌ها و ویژگی‌های انتخابات در جمهوری اسلامی پرداخته است.

برای نظام اسلامی، هر انتخابات، فرصت تقویت ارکان نظام مردم سالار دینی است و از این‌رو، همواره در جمهوری اسلامی، انتخابات باید به شایسته‌ترین صورت و سیرت برگزار شود.

انتخابات تراز دارای مؤلفه‌ها و شاخصه‌هایی است که توجه به آن از اهمیت بسیاری برخوردار است و به همین جهت رهبر فرزانه انقلاب در طول سال‌های متمادی آن‌ها را شرح داده‌اند و بر تحقق آن شاخص‌ها تأکید ورزیده‌اند. مهم‌ترین شاخص‌های انتخابات تراز انقلاب اسلامی عبارتند:

1) مشارکت حداکثری در انتخابات‌

مهم‌ترین ملاحظه در انتخابات، مسئله مشارکت حداکثری و حضور گسترده ملت در پای صندوق‌های رأی است. «آنچه که باید به‌عنوان راهبرد اساسی مورد نظر همه باشد، عبارت است از حضور حداکثری مردم. باید شرکت مردم در انتخابات شرکتی باشد که دشمن را از دست‌اندازی به ایران اسلامی و ملت سرافراز ایران مأیوس کند. (۲۴/۰۸/۱۳۸۳) اصل حضور مردم در انتخابات، حتی از انتخاب اصلح هم مهم‌تر است؛ اگرچه انتخاب اصلح هم بسیار اهمیت دارد. (۱۷/۰۲/۱۳۸۴) کشور ما متکی به آراء مردم است». (۰۱/۰۱/۱۳۸۴)

2) آرامش در انتخابات‌

انتخابات همواره باید مظهر وحدت و انسجام ملی باشد و لازمه و نشانه آن، وجود آرامش در انتخابات است. تشنج، درگیری و ناامن‌سازی فضای انتخاباتی، فرصت انتخاباتی را به تهدیدی برای امنیت ملی کشور تبدیل خواهد کرد.

ازاین‌رو «انتخابات باید در فضای آرام و باصفا انجام گیرد و دور از تشنج و درگیری و فضای نفرت باشد.» (۲۶/۱۱/۱۳۷۸) آرامش‌زُدایی انتخاباتی، نقشه و سناریوی طراحی شده از سوی دشمنان خارجی، ایادی داخلی آن‌ها و با غفلت و سوء تدبیر جناح‌های سیاسی و گاه طرفداران نامزدها به‌وجود می‌آید.

3) سلامت انتخابات‌

رأی مردم امانتی است که در اختیار مسئولان امر قرار دارد و ایشان موظفند با تمام توان در حفظ و سلامت آن بکوشند. سلامت انتخابات و صیانت از آراء هم به مرحله پیش از انتخابات و هم حین انتخابات و هم پس از انتخابات توجه دارد. (نک: ۱۸/۰۷/۱۳۸۵) متأسفانه در سال ۱۳۸۸، فتنه‌گران طبق سناریوی کودتای مخملین، با زیر سؤال بردن همین مؤلفه اصلی، فتنه و پروژه براندازی خود را کلید زدند.

انتهای پیام
captcha