استقبال کم فعالان قرآنی کردستان از صندوق بیمه اجتماعی
کد خبر: 4068717
تاریخ انتشار : ۱۴ تير ۱۴۰۱ - ۱۱:۴۴

استقبال کم فعالان قرآنی کردستان از صندوق بیمه اجتماعی

مدیرعامل اتحادیه مؤسسات و تشکل‌های قرآن و عترت کردستان با اشاره به آغاز بیمه فعالان قرآنی در صندوق بیمه اجتماعی گفت: از پنج ماه گذشته اطلاع‌رسانی این طرح برای فعالان قرآنی استان آغاز شده اما تاکنون استقبال بسیار کم بوده است.

فرید عزت‌پور، مدیرعامل اتحادیه مؤسسات و تشکل‌های قرآن و عترت کردستان

فرید عزت‌پور، مدیرعامل اتحادیه مؤسسات و تشکل‌های قرآن و عترت کردستان، در گفت‌و‌گو با ایکنا از کردستان، اظهار کرد: در حال حاضر 60 مؤسسه قرآنی و بالای 100 خانه قرآن استان، عضو اتحادیه مؤسسات و تشکل‌های قرآنی استان کردستان هستند.

وی با اشاره به اینکه بیشتر فعالان قرآنی استان کردستان پیگیر تحت پوشش قرار گرفتن بیمه تأمین اجتماعی هستند، افزود: بیمه فعالان قرآنی استان از طریق صندوق اعتباری هنر انجام می‌شد که به مدت چهار سال این صندوق بسته شده بود و امکان عضویت در صندوق برای قرآنیان فراهم نبود.

مدیرعامل اتحادیه مؤسسات و تشکل‌های قرآن و عترت کردستان بیان کرد: بعد از وقفه چند ساله و باز شدن صندوق اعتباری هنر بیمه شدن مربیان و فعالان قرآنی منوط به ثبت فعالیت در سامانه حمد اعلام شد. در این رستا مربیان و مؤسسات و تشکل‌های قرآنی استان کردستان در سامانه حمد برای ثبت‌نام و تکمیل پرونده بیمه‌ای خود اقدام کردند.

عضویت 90 درصدی فعالان قرآنی در صندوق اعتباری هنر

عزت‌پور افزود: 90 درصد فعالان قرآنی استان کردستان برای بیمه تأمین اجتماعی صندوق اعتباری هنر اقدام کرده‌اند که تعدادی از این آمار بیمه شده و تعدادی نیز منتظر تأییدیه وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی هستند.

مدیرعامل اتحادیه مؤسسات و تشکل‌های قرآن و عترت کردستان بیان کرد: در سال گذشته با پیگیری‌های مستمر و مداوم سازمان دارالقرآن کریم در قالب طرح مشاغل خانگی عضویت صندوق بیمه اجتماعی کشاورزان، روستاییان و عشایر برای مربیان قرآن فعال شد تا مربیان قرآن سراسر کشور بتوانند از مزایای بیمه‌ای این صندوق بهر‌ه‌مند شوند. با اجرای این طرح درگاه جدیدی به روی فعالان قرآنی استان مربیان، مدرسان و نخبگان قرآنی باز شده و تمام این افراد می‌توانند از مزایای صندوق بیمه اجتماعی کشاورزان، روستاییان و عشایر بهره‌مند شوند.

وی افزود: بعد از ابلاغ این بیمه به استان‌ها از پنج ماه گذشته کار تبلیغ و اطلاع‌رسانی این طرح برای فعالان قرآنی استان آغاز شده است که فعالان قرآنی استان از این طرح استقبال کمی داشته‌اند.

عزت‌پور با اشاره به اینکه اتحادیه مؤسسات و تشکل‌های قرآنی بودجه‌ای برای حفظ ماهیت خود ندارد، اظهار کرد: یکی از دلایل این استقبال کم را عدم امکان تبلیغات گسترده این طرح از سوی اتحادیه در سطح استان بوده است چراکه هیچ‌گونه حمایت بودجه‌ای و اعتباری مجزا از سوی ادارات و دستگاه‌های اجرایی استان از اتحادیه مؤسسات و تشکل‌های قرآنی صورت نمی‌گیرد.

وی بیان کرد: یکی دیگر از دلایل استقبال کم وجود معایبی در این پوشش بیمه‌ای بوده است که در این راستا معایب به سازمان دارالقرآن کریم ابلاغ شده است.

هم و غم فعالان قرآنی توانایی پرداخت اجاره‌بها است

مدیرعامل اتحادیه مؤسسات و تشکل‌های قرآن و عترت کردستان با تأکید بر نیاز به حمایت بیشتر اتحادیه مؤسسات و تشکل‌های قرآنی از سوی دستگاه‌های اجرایی و ادارات ذی‌ربط استان افزود: براساس تفاهم‌نامه اتحادیه با دستگاه‌های قرآنی استان قرار بود که به منظور جلوگیری از رکود و غیر فعال بودن مؤسسات قرآنی استان طرح‌ها و برنامه‌های قرآنی ادارات برای تقسیم‌بندی و اجرا به این اتحادیه واگذار شود که تاکنون هیچ اقدامی در این راستا صورت نگرفته است.

وی با اشاره به اینکه اتحادیه مؤسسات و تشکل‌های قرآنی در بیشتر استان‌های کشور هنوز به رسمیت شناخته نشده است، افزود: بنا بود که این اتحادیه پل ارتباطی بین دولت و فعالان قرآنی استان باشد که تاکنون در این راستا اقدام اثرگذاری صورت نگرفته است و ادارات مستقیم با خود مؤسسات و تشکل‌های قرآنی ارتباط می‌گیرند. متأسفانه به دلیل عدم توانایی در پرداخت اجاره‌بها و سایر هزینه‌های جاری، مؤسسات و کلاس‌های قرآن یکی پس از دیگری در آستانه تعطیلی قرار گرفته‌اند چراکه تمام هم و غم فعالان قرآنی توانایی پرداخت اجاره‌بهای مکان شده است.

عزت‌پور با قدردانی از حمایت‌های اداره فرهنگ و ارشاد اسلامی استان یادآور شد: این اداره برای عضویت فعالان قرآنی استان در صندوق اعتباری هنر و پرداخت تسهیلات کم‌بهره به مؤسسات فعال استان اقدامات مؤثری انجام داده که قابل تقدیر است.

انتهای پیام
captcha