برپایی نماز جماعت در 72 هزار مدرسه کشور
کد خبر: 3857480
تاریخ انتشار : ۲۵ آبان ۱۳۹۸ - ۱۴:۲۷

برپایی نماز جماعت در 72 هزار مدرسه کشور

گروه اجتماعی- مدیرکل قرآن، عترت و نماز وزارت آموزش و پرورش به فعالیت‌های حوزه قرآن، عترت و نماز با رویکرد نماز در وزارت آموزش و پرورش پرداخت و از برپایی نماز جماعت در 72 هزار آموزشگاه از مجموع 100 هزار مدرسه در سطح کشور خبر داد.

به گزارش ایکنا از کردستان، محمدرضا مسیب‌زاده، مدیرکل قرآن، عترت و نماز وزارت آموزش‌وپرورش امروز، 25 آبان ماه در پیش اجلاس استانی نماز با عنوان «نماز و مدرسه» با تبریک هفته وحدت و میلاد حضرت محمد(ص)، اظهار کرد: نماز فریضه واجبی است که نور چشمان پیامبر(ص)، دعای خاصان و پیامبران عظیم‌الشأن الهی و بهترین اعمال برای پذیرش سایر اعمال است.
وی با اشاره به اینکه مقام معظم رهبری (مدظله العالی) در جلسات و پیام‌های متعدد بر نمازخوانی دانش‌آموزان تأکیددارند؛ افزود: رهبری در این مسیر آموزش‌وپرورش را از اثرگذارترین دستگاه می‌دانند و تأکید دارند که فضای مدارس را به نمازخوانی جوانان و نوجوانان مزین کنید چراکه نماز تضمین‌کننده سلامت جامعه است.
مسیب‌زاده با بیان اینکه بهترین مسیر برای تربیت دانش‌آموزان در طراز جمهوری اسلامی اقامه نماز است، افزود: نماز باعث جلوگیری از آسیب‌های اجتماعی می‌شود براین اساس امر نماز در حوزه آموزش و پرورش به‌عنوان یکی از موضوعات بسیار مهم باید مورد توجه قرار گیرد.
نماز؛ راهکار مقابله با آسیب‌های اجتماعی
وی عنوان کرد: اگر امروز تأکید بر جلوگیری از آسیب‌های اجتماعی بوده، مهم‌ترین مسیر این امر نماز است چراکه نماز انسان را از فحشا و منکرات دور می‌کند و با ادای درست این فریضه دینی قطعا آسیب‌های اجتماعی راه به جایی نخواهد برد.
مدیرکل قرآن، عترت و نماز وزارت آموزش‌و‌پرورش با بیان اینکه سه اصل بر برنامه‌ها در حوزه قرآن، عترت و نماز آموزش و پرورش به صورت جدی مد نظر قرار دارد؛ اصل محوریت مدرسه را یکی از این اصول دانست و اعلام کرد: هر فعالیتی که در مدرسه دنبال نشود و فعالیت مدرسه‌ای نباشد ابتر و راه به جایی نخواهد برد و موضوع آموزش و پرورش مدرسه و دانش‌آموزان است.
وی اصل فراگیری در عین اثربخشی را دومین اصل حاکم بر برنامه‌های حوزه قرآن، عترت و نماز آموزش و پرورش دانست و بیان کرد: امسال 15 میلیون دانش‌آموزان در آموزش و پرورش در کنار یک و نیم میلیون فرهنگی مشغول به فعالیت هستند.
مسیب‌زاده گفت: همه طرح‌های ما در این حوزه می‌بایست شامل تمام دانش‌آموزان شده و در عین فراگیری دارای اثربخشی هم باشد، چراکه کار مداوم کوچک به مراتب از کارهای بزرگ بی‌برنامه بهتر است.
وی با بیان اینکه اصل توسعه مشارکت و مشارکت پذیری سومین اصل در برنامه‌های حوزه قرآن، عترت و نماز آموزش و پرورش است؛ ادامه داد: در آموزش‌وپرورش به جد معتقدیم که به تنهایی نه می‌توانیم و نه می‌خواهیم که مسئولیت تربیت فرزندان کشور را بر عهده داشته باشیم و همه دستگاه‌ها، استانداری، امام جمعه، دفتر نماینده ولی فقیه، فرماندرای، شورای شهر و... باید کمک و مساعدت کنند تا آموزش و پرورش فعال داشته باشیم.
تعلیم و تربیت عصاره سند تحول بنیادین است
مدیرکل قرآن، عترت و نماز وزارت آموزش و پرورش ادامه داد: براساس سند تحول بنیادین آموزش و پرورش توجه به تعلیم و تربیت تمام ساحتی از اوجب واجبات و عصاره این سند است و باید دانش‌آموزان در تمامی مراتب تربیت اعم از مسائل درسی، اخلاقی، اقتصادی، ورزشی، فرهنگی هنری و سیاسی تلاشگر باشند.
وی افزود: اگر آموزش و پرورش فعال و پویایی داشته باشیم، کشور می‌تواند پویا و فعال باشد و امروز بهترین مسیر برای تربیت دانش‌آموزان طراز جمهوری اسلامی نماز است.
مسیب‌‌زاده با بیان اینکه همه سال‌ها، سال نماز است؛ اعلام کرد: امسال در آغاز سال تحصیلی در کنار زنگ مهر و مقاومت، زنگ نماز نیز در مراسم آغازین سال تحصیلی در مدارس نواخته شد و این اتفاق انشاءالله هر ساله ادامه خواهد یافت.
وی با اشاره به پیام مقام معظم رهبری در اجلاسیه بیست و هفتم سراسری نماز، توصیه کرد که تأکید رهبر معظم انقلاب ناظر بر همه سال‌هاست و باید تأکیدات ایشان محقق شود و همچنین زحمات دست اندرکاران امر تنها با پایان یافتن اجلاسیه خاتمه پیدا نکند.
وجود 100 هزار مدرسه در سطح کشور
وی در بخش دیگری از سخنان خود به فعالیت‌های حوزه قرآن، عترت و نماز با رویکرد نماز در وزارت آموزش و پرورش پرداخت و از برپایی نماز جماعت در 72 هزار آموزشگاه از مجموع 100 هزار مدرسه در سطح کشور خبر داد و گفت: نماز جماعت در صددرصد مدارس کشور برگزار می‌شود.
مدیرکل قرآن، عترت و نماز وزارت آموزش و پرورش عنوان کرد: برگزاری نماز جماعت در مدرسه اختیاری نیست و بر اساس تصویب قانون گذار، سند توسعه و تقویت فرهنگ اقامه نماز در مدارس کشور، زنگ نماز به مدت 30 دقیقه در برنامه رسمی و درسی مدرسه کاملا قانونی بوده و برگزاری نماز جماعت از وظایف اصلی مدیران مدارس، معلمان است.
حضور دانش‌آموز در نماز جماعت کاملا اختیاری است
وی ادامه داد: حضور دانش‌آموز در نماز جماعت کاملا اختیاری بوده و بر حضور حداکثری آنان در نماز جماعت تأکید می‌شود و ما متولیان آموزش و پرورش وظیفه داریم شرایط برپایی نماز جماعت در مدارس را فراهم کنیم و حضور همکاران فرهنگی می تواند بهترین مشوق دانش‌آموزان برای حضور در نماز جماعت باشد.
مسیب‌‌زاده در پایان اجرای زنگ نماز از فعالیت‌های اصلی حوزه قرآن عترت و نماز در کنار سایر برنامه‌ها دانست و از تلاش و زحمات کلیه دست‌اندرکاران این برنامه تقدیر و تشکر کرد.

انتهای پیام
captcha