اختتامیه استانی دوسالانه قصه‌گویی «نهال امید» در قم برگزار شد
کد خبر: 4095892
تاریخ انتشار : ۰۹ آبان ۱۴۰۱ - ۱۳:۰۳

اختتامیه استانی دوسالانه قصه‌گویی «نهال امید» در قم برگزار شد

آیین اختتامیه مرحله استانی دومین جشنواره قصه‌گویی «نهال امید» استان‌های قم و قزوین با محوریت استان قم و معرفی نفرات برگزیده برگزار شد.

اختتامیه استانی دوسالانه قصه‌گوییبه گزارش ایکنا از قم، به نقل از روابط عمومی اداره‌کل کتابخانه‌های عمومی استان قم، آیین اختتامیه استانی دومین دوسالانه قصه‌گویی «نهال امید» استان‌های قم و قزوین با محوریت استان قم و با حضور کتابداران، چهره‌های فرهنگی، فعالان حوزه کودک و نوجوان و جمعی از دانش‌آموزان و کودکان، روز گذشته، هشتم آبان‌ماه در بخش کودک کتابخانه مرکزی قم برگزار شد.

در این مرحله که با داوری محمدحسین قاسمی، نویسنده، کارشناس کتاب و مدیر انتشارات کتابک و محمدرضا شاه‌مردی، نویسنده، کارگردان تئاتر و مدرس دانشگاه برگزار شد، داوران از ابعاد گوناگون به بررسی کارشناسی اجراهای صورت گرفته پرداختند و در نهایت 11 اثر منتخب صحنه‌ای و دیجیتال انتخاب شد که نازنین آشوری، ندا طاهرخانی و ندا شفیع از استان قزوین و زهرا فلاح‌دوست، ریحانه صادقی یکتا از استان قم در بخش دیجیتال و مینا عابدی، لیلا ابراهیمی و هادی افشار از استان قزوین و نیره خداداد شهری، رقیه زارعی و مجید رنگی از استان قم در بخش صحنه‌ای، به‌عنوان برگزیدگان این جشنواره معرفی شدند.

مهدی توکلیان، سرپرست اداره‌کل کتابخانه‌های عمومی استان قم در این مراسم گفت: مقام معظم رهبری در اهمیت ابزارهای فرهنگی جمله‌ای دارند که فرموده‌اند: «مشکل‌تر از کتاب نوشتن، رساندن کتاب به چشم و ذهن مخاطب است؛ این خیلی مهم است.» قصه‌گویی یکی از روش‌هایی است که می‌توان به کمک آن کودکان و نوجوانان را با کتاب آشنا کرد و نقش خانواده و به‌ویژه مادران در این فرایند بسیار مهم است.

محمدحسین قاسمی، داور دومین دوسالانه جشنواره قصه‌گویی کتابخانه‌های عمومی استان قم نیز در این جشنواره اظهار کرد: به برگزارکنندگان این دوره از جشنواره قصه‌گویی نهال امید خسته نباشید می‌گویم، به اعتقاد من قصه‌گویان از استان‌های قم و قزوین در سطح خوبی بودند.

نویسنده و کارشناس کتاب افزود: اگر این جشنواره که به‌صورت دوسالانه در حال برگزاری است را بتوان هرسال برگزار کرد، علاقه‌مندان و قصه‌گویان نیز با تسلط و مهارت بیشتری در آن حضور پیدا می‌کنند؛ هرچند که در این دوره نیز قصه‌گویان از نظر تئوری سطح خوبی داشتند، اما از نظر نمایشی و اجرا نیاز به کار بیشتر داشتند.

مدیر انتشارات کتابک درخصوص کتاب‌های انتخاب شده توسط قصه‌گویان نیز گفت: کتاب‌هایی که توسط قصه‌گویان و کتابداران انتخاب شده بود، از نویسندگان شاخص و خوبی بودند و استفاده از متون کهن همچون شاهنامه نیز از نکات مثبت این جشنواره بود.

محمدرضا شاه‌مردی، داور این جشنواره نيز بیان کرد: این رویداد اتفاق مهمی است و سرمایه‌گذاری روی قصه و قصه‌گویی، سرمایه‌گذاری رو نسل آینده است؛ در جشنواره امسال هم شاهد کشف استعدادهای خوبی در هر دو استان بودیم و به‌طور کلی جشنواره هم از نظر برنامه‌ریزی منسجم و شاهد حضور آثار خوبی بود که کار داوران در انتخاب بسیار سخت بود.

این نویسنده و کارگردان تئاتر گفت: تعدادی از آثار، از منابع خوب خارجی بود و برخی قصه‌گویان نیز از متون کهن و شاهنامه استفاده کرده بودند، اما نکته‌ای که لازم است بیشتر به آن توجه شود این است که قصه‌های شاهنامه و اساطیری ما بسیار مخاطب‌پسند و جذاب هستند، اما نیازمند به‌روزرسانی و ساده‌سازی برای نسل جدید هستند، ضمن اینکه از حکایت‌های دیگر بزرگان و آثار درخشان مثل کلیله و دمنه و سعدی نیز می‌توان بهره برد.

دومین دوره دوسالانه جشنواره نهال امید که با شعار «قصه خوب؛ نسل خوب» از اول مرداد در حال برگزاری است، با برگزاری اختتامیه منطقه‌ای و ملی در آبان‌ماه جاری پایان خواهد یافت.

يادآور می‌شود، این مراسم از طریق اسکای‌روم اداره‌کل کتابخانه‌های عمومی قم به‌صورت زنده پخش و با استقبال کتابداران و اهالی فرهنگ قصه‌دوست استان و کشور همراه شد.

انتهای پیام
captcha