روستای کاشتر؛ مقصدی برای گردشگران در نوروز رمضانی
کد خبر: 4129974
تاریخ انتشار : ۰۶ فروردين ۱۴۰۲ - ۱۲:۴۶

روستای کاشتر؛ مقصدی برای گردشگران در نوروز رمضانی

در فاصله‌ی ۴۵ کیلومتری شمال غرب کامیاران و بر سر راه جاده‌ آسفالته «کامیاران - مریوان» روستای کاشتر واقع شده است که زیارتگاه یکی از صحابه‌ پیامبر(ص) به‌نام معین‌الدین روحانی و معروف به‌نام حضرت عکاشه و قرآنی تاریخی ۴۰۰ ساله کاشتر در آن واقع شده و محلی برای گردشگران مذهبی در این نوروز رمضانی است.

روستای کاشتربه گزارش ایکنا از کردستان، در فاصله‌ی 45 کیلومتری شمال غرب کامیاران و بر سر راه جاده‌ آسفالته «کامیاران - مریوان» و در منطقه ژاوه‌رود روستای کاشتر واقع شده است کاشتر، روستایی مهدفرهنگ و ادب و از توابع بخش مرکزی شهرستان کامیاران در استان کردستان است.

زیارتگاه حضرت عکاشه

در نزدیکی روستای کاشتر زیارتگاه یکی از صحابه‌ پیامبر(ص) به‌نام معین‌الدین روحانی معروف به نام حضرت عکاشه بوده که از سوریه به این محل آمده است. در کنار قبر حضرت، شرح مختصری از ایشان نوشته شده که در آن آمده است: «عکاشه بن محصن الاسدی از مردم مدینه و از یاران انصار که هنگام ورود پیامبر اسلام به مدینه اسلام آورد و حافظ کل قرآن و مشرف به بوسیدن مهر نبوت بوده است.» حضرت عکاشه به دعای پیامبر یکی از افرادی است که بدون حساب وارد بهشت می‌شود. مشهور است که این صحابه اسلام هنگام جنگ با سپاه ساسانی در منطقه‌ «ژاورود» کامیاران به فیض شهادت نائل آمده است.

روستای کاشتر؛ مقصدی برای گردشگران مذهبی در نوروز رمضانی

هر سال جمع کثیری از مشتاقان و محبان خاندان رسول الله(ص) از سراسر کشور و حتی خارج از کشور به این محل می‌آیند و اطراف و سایه‌سار درختان کهنسال و قطور ون و امکانات رفاهی احداث شده در کنار زیارتگاه عکاشه تفریحگاه مناسبی فراهم آورده تا هم فیض زیارت بیابی و هم بهره سیاحت.

قرآن تاریخی 400 ساله کاشتر

قرآن تاریخی کاشتر بین ۳۵۰ تا ۴۰۰ سال تخمین زده شده است و یکی از قرآن‌های است که از نظر شیوه نگارش دارای زیبایی منحصر به‌فردی بوده و هیچ قرآن دیگری در سطح استان کردستان به این زیبایی خطاطی و تذهیب نشده است.

روستای کاشتر؛ مقصدی برای گردشگران مذهبی در نوروز رمضانی

قرآن کاشتر مربوط به دوره تاریخی اوایل قاجاری بوده اما تاریخ نگارش این قرآن نامعلوم است. محل نگهداری این قرآن در منزل شخصی خانواده روحانی بوده است که بعد از مرمت و ساخت سیستم حفاظتی به مسجد روستای کاشتر انتقال داده شد.

این قرآن در طول ۳۵ سانتیمتر و عرض ۲۴ سانتیمتر نگاشته شده است که جنس اوراق آن کاغذ دست ساز و جنس جلد قرآن گالینگور سبز رنگ است.

روستای کاشتر؛ مقصدی برای گردشگران مذهبی در نوروز رمضانی

تزئینات این قرآن بدون هرگونه تزئین لیکن برای زیبایی، عناوین سوره‌ها و بعضی علامت‌ها با رنگ قرمز نوشته شده است و در انتهای قسمتی از آیات اشکال گل مانندی رسم شده است. این قرآن تاریخی با خط نسخ نگاشته شده است و ترجمه قرآن با خط نستعلیق بوده است که با زیبایی خاصی نوشته شده است.

برای مرمت قرآن کاشتر، ساخت ویترین و سیستم حفاظتی بالغ بر ۲۸۰ میلیون ریال از محل اعتبارات شهرستان هزینه شد و مدت زمانی بیش از ۸ ماه زمان صرف شد و در ۱۵ مهرماه سال 1395 در مسجد روستا با حضور گرم مردم روستا جانمایی شد.

روستای کاشتر دارای قدمت و بزرگان زیادی است و این امر بر هیچ کس پوشیده نیست وجود قرآن تاریخی کاشتر اهمیت این روستا را دوچندان کرده است و به‌عنوان یکی از جاذبه‌های گردشگری استان محسوب می شود.

وجود درختان «ون» کهنسال که ثبت ملی نیز شده است از دیگر جاذبه‌ها و میراث ماندگار این روستا است و البته مقابر زیادی در کاشتر و روستاهای اطراف مربوط به علما و بزرگان وجود دارد که با یاری خداوند متعال و با همکاری فرمانداری و مسئولان شهرستان کامیاران این آثار مرمت و بهسازی خواهند شد

یادآور می‌شود،فاصله‌ نزدیک این زیارتگاه و روستای کاشتر با روستاهای دیدنی تنگی ور و پالنگان بر اهمیت آن افزوده است.

انتهای پیام
captcha