به گزارش ایکنا از کردستان، عبدالحسین کلانتری، معاون فرهنگی و اجتماعی وزارت علوم در آئین اختتامیه سیوهشتمین دوره جشنواره سراسری قرآن و عترت دانشجویان کشور که شامگاه گذشته، 28 اردیبهشت ماه در دانشگاه کردستان برگزار شد، با تقدیر و تشکر از برگزارکنندگان این دوره از مسابقات قرآنی گفت: تمام تأکید ما در وزارت علوم این است که رویدادهای فرهنگی و قرآنی با محوریت دانشجویان برگزار شود چراکه این امر به دلیل شناخت ذائقه و سلیقه دانشجویان هم نسل خود موجب شده که برنامههای اثربخشتر، بانفوذتر و با هزینه کمتری برگزار شود.
وی افزود: برگزاری برنامههای دانشجویی با محوریت خود دانشجویان تنها مسیری است که میتوان این فرصتها را در اختیار دانشجو قرار داد تا قبل از ورود به بطن جامعه تجربه کار جمعی را در دانشگاه کسب کنند.
معاون فرهنگی و اجتماعی وزارت علوم با اشاره به اینکه سیوهشتمین دوره جشنواره سراسری قرآن و عترت امروز به ایستگاه نهایی خود رسیده است، اظهار کرد: در این دوره از رقابتهای قرآنی ۴۰۰ دانشجو از دانشگاههای مختلف کشور شرکت کردند و شاهد رشد دو برابری تعداد شرکتکنندگان بودیم.
وی با تأکید بر اینکه با تمام ضعفهای موجود، دانشگاههای کشور در این دوره قابل اتکا، اعتماد و مایه فخر و مباهات ملت ایران هستند، ادامه داد: امروز در دانشگاههای در تراز جمهوری اسلامی، فعالیتهای فرهنگی، اجتماعی، دینی و قرآنی رواج دارد و دانشجویان میتوانند در بخشهای مختلف، متنوع و متعدد حضور پرشوری داشته باشند.
کلانتری در ادامه گفت: امیدواریم برگزاری این رویدادهای فرهنگی و قرآنی کارکردهای ویژه دانشگاه اسلامی را بتواند به بهترین نحو ممکن محقق کند چراکه رهبر معظم انقلاب در دیدار با دانشجویان تولید علم، پرورش و تقویت عالم و جهتدهی علم را سه کارکرد مهم دانشگاهها ذکر کردهاند.
معاون فرهنگی و اجتماعی وزارت علوم با تأکید بر اینکه امروز بنیانهای علم تنیده شده در نظامهای فرهنگی و هنجاری است، افزود: نگاه دینستیزی، در قبل از انقلاب در جهان غرب سیطره داشته و در ایران و جهان اسلام هم تکثیر شده بود اما امروز دین اسلام در جهان گسترش یافته و سلطه غرب از بین رفته است که باید از این فرصت استفاده کرد.
وی اظهار کرد: باید با تمرین و تدبر در قرآن و شخمزدن قرآن بنیانهای معرفتی لازم را برای جهتدهی به علم پیدا کنیم و قرآن کریم این ظرفیت بینظیر را دارد چراکه قرآن علاوه بر اینکه ظرفیت تقویت همبستگی اجتماعی در جهان مسلمانان را دارد، میتواند در ساحت معرفتی به یک برگه برنده برای جهان اسلام تبدیل شود.
کلانتری یادآور شد: در این راستا بخشهای مختلف جشنواره قرآن و عترت دانشجویان هر ساله در حال افزایش و توسعه بوده است چراکه باور داریم که باید قرآن در تمام شاخههای علمی سریان و جریان داشته باشد و از نظام بینشی و بصیرتی قرآن برای جهتدهی علم بهرهمند شد و از ثمره این جهتدهی علم بشریت را بهرهمند کرد.
وی افزود: علم خارج از این جهتدهی علمی است در جهت منافع جهان سلطه، علمی در جهت تقویت استکبار، علمی در مسیر حیوانیت که نمونه بارز آن را در فلسطین و غزه شاهد هستیم و انبوهی از داشتههای فناورانه و تسلیحات نظامی در اختیار گروهی برای نسل کشی در غزه قرار میگیرد.
معاون فرهنگی و اجتماعی وزارت علوم گفت: اگر این جهتگیری قرآنی شکل بگیرد، بیشتر مصائب و مشکلات جامعه بشری رو به فنا و نابودی خواهد رفت که امیدواریم با توفیق الهی مردم غزه به پیروزی برسند و عزت جهان اسلام و مسلمانان در جهان روز به روز بیشتر شود.
وی به وقایع سرزمین فلسطین نیز اشاره و اظهار کرد: شاهد نسلکشی بیسابقهای در غزه و سرزمین فلسطین هستیم که امیدواریم هرچه زودتر خداوند این مردم را از این مصائب بشری نجات دهد.
ملیحه سیفی
انتهای پیام