کد خبر: 4298313
تاریخ انتشار : ۱۴ مرداد ۱۴۰۴ - ۰۸:۵۹
نماینده مردم کردستان در مجلس خبرگان رهبری:

ظرفیت‌های جهاددانشگاهی برای مبارزه با جنگ نرم به‌کار گرفته شود

ماموستا اقبال بهمنی با تأکید بر نقش بی‌بدیل جهاددانشگاهی در پیشرفت‌های فناورانه و مقابله با جنگ نرم، خواستار تقویت هم‌افزایی و بهره‌گیری از همه ظرفیت‌های این نهاد برای تحقق اهداف ملی در ابعاد مختلف شد.

ماموستا اقبال بهمنی، نماینده مردم کردستان در مجلس خبرگان رهبری

ماموستا اقبال بهمنی، نماینده مردم کردستان در مجلس خبرگان رهبری، جهاددانشگاهی را یکی از یادگارهای ماندگار و نهادهای مولد انقلاب اسلامی دانست و گفت: جهاددانشگاهی در همه این سال‌ها با حفظ هویت علمی، انقلابی و جهادی خود، در حوزه‌های آموزشی، پژوهشی، فرهنگی و فناورانه حضوری فعال و تأثیرگذار داشته است.

وی با تمجید از گستره خدمات این نهاد، از آموزش‌های تخصصی گرفته تا دستاوردهای پژوهشی و تجاری‌سازی فناوری، افزود: این تنوع، نشان‌دهنده درک عمیق جهاددانشگاهی از نیازهای کشور در هر برهه زمانی است. با این حال، هنوز ظرفیت‌های بسیاری در این نهاد وجود دارد که با سیاست‌گذاری دقیق‌تر و سرمایه‌گذاری هدفمند می‌توان بهره‌وری آن را در سطح ملی و منطقه‌ای به طرز چشمگیری افزایش داد.

نماینده مردم کردستان در مجلس خبرگان رهبری، بر لزوم هم‌افزایی جهاددانشگاهی با نهادهای محلی و ملی تأکید و بیان کرد: این همکاری می‌تواند در اجرای پروژه‌های راهبردی توسعه‌ای در حوزه‌هایی نظیر کشاورزی هوشمند، سلامت، گردشگری، آموزش‌های مهارت‌محور، توسعه کسب‌وکارهای کوچک و استفاده از پتانسیل‌های مرزی، نقشی کلیدی ایفا کند.

ماموستا بهمنی با اشاره به استان‌هایی مانند کردستان، پیشنهاد داد که از توان جهاد برای راه‌اندازی مراکز رشد، ارتقای مهارت‌های نوین جوانان و ایجاد زنجیره‌های ارزش تولید استفاده شود. 

وی با اشاره به تعامل مطلوب برخی دستگاه‌ها با جهاددانشگاهی، از عدم شناخت کافی برخی دیگر از ظرفیت‌های این نهاد ابراز نگرانی کرد و ادامه داد: برای حل این مشکل، ایجاد «کارگروه مشترک توسعه دانش‌بنیان» بین جهاددانشگاهی و استانداری‌ها و دستگاه‌های اجرایی را پیشنهاد داد تا با تعریف پروژه‌های مشخص و نتیجه‌محور، اعتماد و تعامل تقویت شود. 

نماینده مردم کردستان در مجلس خبرگان رهبری، جهاددانشگاهی با برخورداری از مراکز تحقیقاتی، شرکت‌های دانش‌بنیان، مراکز خدمات تخصصی و آموزش‌های مهارتی، در خط مقدم تحقق «سرمایه‌گذاری برای تولید» قرار دارد و افزود پروژه‌های کلیدی در حوزه فناوری‌های بومی، از جمله انرژی‌های تجدیدپذیر، گیاهان دارویی، فناوری‌های پزشکی و کشاورزی دقیق، در این نهاد تعریف و اجرا شوند.

وی با اشاره به ماهیت مردمی، غیرسیاسی و تخصص‌محور جهاددانشگاهی، آن را بهترین الگو برای ارائه خدمات عمومی دانست و اظهار کرد: جهاددانشگاهی می‌تواند خانه‌های توسعه دانش‌بنیان محله‌محور را راه‌اندازی کند. این مراکز می‌توانند خدمات آموزشی، مشاوره‌ای و فرهنگی را به‌صورت یکپارچه به مردم ارائه داده و حس مشارکت و سرمایه اجتماعی را تقویت کنند.

نماینده مردم کردستان در مجلس خبرگان رهبری، اقدامات فرهنگی جهاددانشگاهی در حوزه‌هایی مانند رسانه‌های دانشجویی، جشنواره‌های فرهنگی، گفت‌وگوهای بین‌نسلی و تولید محتوای بومی و ارزشی را در خنثی‌سازی جنگ نرم بسیار مؤثر خواند. 

ماموستا بهمنی در پایان گفت: جهاددانشگاهی همچنان می‌تواند در خدمتگزاری به مردم و تحقق مأموریت‌های کلان انقلاب اسلامی پیشتاز باشد، مشروط بر اینکه با شجاعت، دانش و همراهی همه مجموعه‌های کشور به سوی آینده حرکت کنیم.

انتهای پیام
captcha