مهدی ورمزیار، مدیر پژوهشی جهاددانشگاهی واحد کردستان در گفتوگو با خبرگزاری بینالمللی قرآن(ایکنا) از کردستان، از پذیرش دو مقاله پژوهشگر جهاددانشگاهی در دومین کنگره بینالمللی و چهاردهمین کنگره ملی علوم زراعت و نباتات ایران خبر داد.
وی افزود: بهزاد خاطری، پژوهشگر جهاددانشگاهی واحد کردستان دو مقاله بهینهسازی کالوسزایی و بررسی ناهمگونی ژنتیکی توتفرنگی کلونی کردستان و باززایی مستقیم توت فرنگی کلونی کردستان را به دبیرخانه این کنگره ارسال کرد که این دو مقاله به صورت پوستر در این کنگره پذیرفته شده است.
مدیر پژوهشی جهاددانشگاهی واحد کردستان از اعلام فراخوان دومین کنگره بینالمللی و چهاردهمین کنگره ملی علوم زراعت و نباتات ایران در اسفندماه 94 خبر داد و بیان کرد: این کنگره از 9 تا 11 شهریورماه در دانشگاه گیلان برگزار میشود.
وی با اشاره به مقاله بهینهسازی کالوسزایی و بررسی ناهمگنی ژنتیکی توتفرنگی کلونی کردستان عنوان کرد: برای دستیابی به نتایج نهایی این مقاله آزمایشی به صورت فاکتوریل در قالب طرح کاملا تصادفی با سه تکرار در سال 94 و 93 به منظور بهینهسازی کالوسزایی و بررسی ناهمگونی ژنتیکی توتفرنگی کلونی کردستان در مناطق جغرافیایی سنندج، مریوان و کامیاران در محیط کشت پایه MS تحت تاثیر ترکیبات تنظیم کننده رشد مختلف صورت گرفت.
ورمزیار به مقاله باززایی مستقیم توت فرنگی کلونی کردستان اشاره کرد و افزود: پژوهشگران جهاددانشگاهی واحد کردستان در این مقاله آزمایشی به صورت فاکتوریل در قالب طرح کاملا تصادفی با سه تکرار در سال 94 به منظور بررسی باززایی مستقیم توت فرنگی کردستان در دو فاکتور چهار ترکیبات هورمونی مختلف و فاکتور کلونهای جمع آوری شده از سه منطقه سنندج، کامیاران و مریوان مورد ارزیابی قرار گرفت.
وی عنوان کرد: تفاوت معنیدار مشاهده شده بین نمونههای جمعآوری شده از مناطق سنندج، کامیاران و مریوان از باززایی مستقیم حکایت از تنوع و عدم یکنواختی ژنیتکی کلونی کردستان دارد.
مدیر پژوهشی جهاددانشگاهی واحد کردستان یادآور شد: در این مقالات عزت کرمی، حمیدرضا مجردی و رضا ذاکری همکاری داشتهاند.