به گزارش خبرگزاری بینالمللی قرآن(ایکنا) از کردستان، حسین قدیانی، رئیس سازمان بسیج علمی، پژوهشی و فناوری امروز، 17 شهریورماه در جلسه نخبگان و معاونان پژوهشی ادارات و نهادهای استان کردستان اظهار کرد: شعارهای «استقلال، آزادی، جمهوری اسلامی» و «نه شرقی؛ نه غربی، جمهوری اسلامی» دو شعار اصلی انقلاب اسلامی ایران است.
شعارهای اصلی انقلاب تمدن ساز و هویت سازند
وی با اشاره به مفهوم این دوشعار افزود: «استقلال، آزادی، جمهوری اسلامی» یک شعار هویتساز و «نه شرقی؛ نه غربی، جمهوری اسلامی» یک شعار تمدنساز بوده است.
رئیس سازمان بسیج علمی، پژوهشی و فناوری ما به دنبال استقلال و آزادی هستیم و زیر پرچم نظام جمهوری اسلامی ایران حرکت میکنیم، بیان کرد: ملت ایران در تمام مقتضیات زمانی استقلال خود را حفظ کرده است.
وی با اشاره به اینکه مجموع انقلابهای صورت گرفته در سطح جهان به دو دسته کوچک و بزرگ تقسیم شدهاند، اعلام کرد: در انقلابهای کوچک فقط ساختار تغییر میکند در حالیکه انقلابهای بزرگ در کنار تغییر ساختار، تمدنساز نیز هستند.
قدیانی به ویژگیهای انقلابهای تمدنساز اشاره کرد و افزود: انقلابهای تمدنساز براساس فرهنگ بومی شکل میگیرد که انقلاب اسلامی ایران یکی از این انقلابها بوده که براساس تمدن اسلامی شکل گرفته است.
وی با اشاره به اینکه زمانی یک تمدن به طور کامل شکل میگیرد که بتوان یک فرهنگ را در جامعه جاری کنیم، بیان کرد: مشکل اساسی برای عملیاتی کردن شعارهای انلاب این است که بزار کافی برای بومی سازی نداریم.
رئیس سازمان بسیج علمی، پژوهشی و فناوری با اشاره به اینکه نظام جمهوری اسلامی ایران به دنبال احیای تمدن اسلامی است، افزود: گاهی اوقات مردم و مسئولان میخواهند فرهنگ اسلامی را با ابزارهای غربی جاری کنند چراکه غرب میخواهد از ابزار علم برای تسلط استفاده کند، که این امر با مبنای اسلامی ما سازگار نیست.
یک فرماندهی یا قرارگاه واحد علمی برای فعالیتهای علمی کشور وجود ندارد
وی با اشاره به اینکه یک فرماندهی یا قرارگاه واحد علمی برای فعالیتهای علمی استان ها و کشور وجود ندارد، بیان کرد: در این راستا در هر استان باید یک خانه نخبگان ایجاد شود که در این خانه تمام رؤسا، معاونان پژوهشی و نخبگان علمی حضور داشته باشند و هدف این خانه ایجاد فرماندهی علمی در سطح استان باشد.
قدیانی با اشاره به اینکه استعدادهای فراوانی در حوزههای مختلف علمی، ابتکار و اختراع در سطح استان وجود دارد، گفت: این استعدادهای علمی استان یک جهتدهی خوبی ندارد.
وی ادامه داد: مشکل اساسی در بخش علمی این است که نیازها و اولویتهای علمی کشور مشخص نیست که در این راستا باید یک اتاق هماهنگی برای نیازها و اولویتهای علمی کشور شکل گیرد.
رئیس سازمان بسیج علمی، پژوهشی و فناوری بیان کرد: ما در حال حاضر در بخش علمی یک نقشه راه واحد نداریم که اگر یک نقشه راه برااساس نیازهای جامعه طراحی کرده و برنامههای را براساس نیازها اولویتبندی کنیم و براساس آن پیش برویم، بازار وجود خواهد داشت.
وی بر لزوم استفاده حداکثری از ظرفیتها برای حل مشکلات اشاره کرد و افزود: دانشگاهها معمولاً برای مسائل مختلف مأموریتی ندارند و در دانشگاهها فقط آموزش انجام میشود.
برای دانشگاهها باید یک مأموریت تعریف کنیم
قدیانی بیان کرد: برای دانشگاه ها باید یک مأموریت تعریف کنیم تا براساس نیازها و اولویت ها فعالیت های پژوهشی را در سطح کشور انجام دهند.
مهدی ورمزیار، مدیر پژوهشی جهاددانشگاهی واحد کردستان نیز در این نشست با ابراز خرسندی از برگزاری این نشست بیان کرد: برگزاری این جلسات می تواند هماهنگی بیشتری بین مراکز علمی برای حمایت از ایدهها و طرح ها ایجاد کند.
وی در ادامه با اشاره به فعالیتهای جهاددانشگاهی در بخش پژوهشی اعلام کرد: جهاددانشگاهی نقش کلیدی در زمینه حمایت از طرح های و ایدهای پژوهشی نخبگان علمی استان دارد.
ورمزیار به مشکلات بخش پژوهشی استان اشاره کرد و افزود: مشکل اساسی صاحبان ایده و نخبگان این است که یک متولی واحد برای ارائه طرح و ایده خود ندارند تا از آن ها حمایت کند.
وی یادآور شد: ما باید برای شناسایی بیشتر استعدادهای استان، خود به دنبال مبتکران و مخترعان برویم و از طرحها و ایدههای آنها استقبال کنیم و منتظر نباشیم تا آنها خود به سراغ ما بیایند.