وی اصلاح امت پیامبر(ص)، تکیه بر فضیلتها و ارزشهای الهی، خیرخواهی و نقش هدایتگری را از دیگر محورهای ماندگاری نام و یاد امام حسین(ع) دانست و افزود: باید از امام حسین(ع) درس بگیریم و ایشان را الگوی خود بدانیم.
حجتالاسلام حاتمیان بیان کرد: اگر حقیقت نهضت، آرمان مقدس نهضت، معرفت و شناخت و آگاهی عمیق در خصوص نهضت امام حسین(ع) به مردم معرفی میشد بهتر میتوانستیم از این فضائل بهره ببریم.
وی با اشاره به اینکه در نهضت امام حسین(ع) چه در مراسمات و برنامهها و چه در تبیین اهداف پیرایهها را آنقدر اضافه کردهایم که اصل حادثه امام حسین(ع) گم شده است، بیان کرد: ما بیشتر از آنکه در مورد تشنگی معنوی حسین(ع) حرف بزنیم تشنگی و بیآبی ایشان را مطرح کردهایم اما باید دید که چطور شد ایشان بیرحمانه به شهادت رسید و هدف از قیام ایشان را برای مردم بازگو کنیم.
مدیرکل ادیان و مذاهب اسلامی سازمان تبلیغات اسلامی اعلام کرد: تمامی انسانهای آزاداندیش نگاه الگویی به امام حسین(ع) دارند چون ایشان الگوی انسانیت، فضیلتها و ارزشهای اسنانی است.
حجتالاسلام والمسلمین حاتمیان همچنین به کتاب امام حسین و ایران که نوشته یک مشرقشناس خارجی است اشاره کرد و افزود: در این کتاب الگو بودن شخصیت امام حسین معرفی شده و نگاه غیرمسلمانان نیز به شخصیت این امام بزرگوار اشاره شده است.
وی با اشاره به اینکه بیش از یک میلیارد و 600 میلیون مسلمان در کشور وجود دارد، بیان کرد: دشمنان اسلام مسلمانان جهان را به افراط گرایی تهدید میکنند و این اقدام متاسفانه از صفحات تاریک اسلام است که مسلمانانی که اندیشه و تفکر اشتباهی دارند زنان و کودکان را به نام مباره با شرک و کفر میکشند.
وی با اشاره به اهمیت قیام امام حسین(ع) بیان کرد: این قیام از دو جهت حائز اهمیت است که یکی ماهیت و قیام خون بار تاریخ اسلام و دیگری لکه ننگی که بر سیمای رهروان راه پیامبر اسلام بود، است.
مدیرکل ادیان و مذاهب اسلامی سازمان تبلیغات اسلامی در پایان یادآور شد: کسانیکه شمشمیر به دست گرفتند و فرزندان رسول خدا را تکه پاره کردند و در بیابان تنهابب هب لبه شمشیر سپردند کسانی بودند که با نام قرآن آمدند و فرزندان پیامآور خداوند را شهید کردند.