به گزارش خبرگزاری بینالمللی قرآن(ایکنا) از کردستان، سید بهاالدین حسینی، یک فعال فرهنگی و مذهبی دیروز،14 آذرماه در نشست بررسی آثار و شخصیت شمس قریشی ملقب به شمس الاشراف، اظهار کرد: این عالم و عارف کردستانی ارتباطی نزدیک بین عالمان و عامه مردم برقرار کرد و مرز و حدود بین آنها را از بین برد.
وی با اشاره به جایگاه این عالم کُرد، افزود: این عارف کردستانی از چنان جایگاهی بین عامه مردم برخوردار است که خواندن ابیات او را برکتی برای منازل خود میدانستند.
این فعال مذهبی عنوان کرد: در تمام آثار خالق مولودنامه(شمس قریشی) صفا و محبت به خدا و رسول و خلق خدا مشهود است و ابیات و اشعار وی نشان دهنده عشق وی به آخرت و رویگردانی از دنیاست.
وی اعلام کرد: ابیات این عالم کرد که به زبانهای کُردی، فارسی و عربی نوشته شده است، از چنان برجستگی و عظمتی برخوردار است که میتوان گفت شانه به شانه قویترین شاعران ایران میزند.
حسینی، تقوا و پاکی این عالم را دلیل تأثیرگذاری ابیات و سخن او بین عامه مردم دانست و افزود: تقوا و خلوص موجب ماندگاری تاثیر کلام و قلم وی در بین عامه مردم شده است.
وی با اشاره به اینکه مولودنامه شمس قریشی تاثیر بسیار زیادی بر موسیقی آیینی گذاشت، بیان کرد: وی با خلق مولودنامه خدمت شایانی به موسیقی آیینی کردستان کرده است.
این فعال مذهبی هدف قریشی از بیان عشق به خدا و پیامبران و به ویژه خاتم پیامبران به زبانهای عربی و فارسی را معرفی و شناساندن عظمت پیامبر اکرم در فراتر از مرزهای کردنشین عنوان کرد.
وی ادامه داد: مولودنامه شمس قریشی در نعت پیامبر در 417 بیت در 9 فصل در قالب مثنوی و وزن 10 هجایی سروده شده است.
حسینی علمی بودن، بیان اوصاف پیامبر و عرفانی بودن را از ویژگیهای مولودنامه دانست و یادآور شد: ابیات این شاعر و عالم بزرگ کرد در این کتاب نشان دهنده عشقی واقعی به فخر عالم است که شاعر به راستی در آن غرق شده است.