کد خبر: 3551128
تاریخ انتشار : ۱۵ آذر ۱۳۹۵ - ۱۰:۳۰

نادیده گرفتن عرفان عامل وجود اختلافات امروزی است

گروه معارف: معاون فرهنگی نماینده ولی فقیه در کردستان با اشاره به اینکه عرفان حوزه‌ای است که متأسفانه علیرغم اهمیت زیاد آن، در طول تاریخ اسلام جای خود را به ظاهرگرایی در اعمال داده است، گفت: بی‌توجهی به عرفان و نادیده گرفتن آن عامل تضارب آرا و وجود اختلافات امروزی است.

به گزارش خبرگزاری بین‌المللی قرآن(ایکنا) از کردستان، حجت‌الاسلام مهدی فرزی، معاون فرهنگی نماینده ولی فقیه در کردستان دیروز، 14 آذرماه در نشست بررسی آثار و شخصیت شمس قریشی ملقب به شمس الاشراف، اظهار کرد: سید بهاالدین شمس قریشی ملقب به شمس‌الاشراف پیش از اینکه هر عنوان دیگری داشته باشد، عارفی خوشنام است.

وی افزود: عرفان حوزه‌ای است که متأسفانه علیرغم اهمیت زیاد آن، در طول تاریخ اسلام جای خود را به ظاهرگرایی در اعمال داد و ما را از باطن غافل کرد.

معاون فرهنگی نماینده ولی فقیه در کردستان عنوان کرد: عرفان از چنان اهمیتی برخوردار است که پیامبر اسلام(ص) در آغاز بعثت موظف شد تا 40 شبانه روز سیر و سلوک عرفانی را انجام دهد تا آمادگی لازم برای دریافت کلام وحی را پیدا کند.

وی عنوان کرد: اساتید بزرگی نظیر سیدبهاالدین شمس قریشی توانستند آن را بشناسند و درک کنند و با حرکت در این مسیر نام نیکی در این حوزه از خود به یادگار بگذارد و این افراد باید الگویی برای نسل امروز باشند.

حجت‌الاسلام فرزی، بی توجهی به عرفان را مضیقه و مشکل اساسی دنیای امروز دانست و اعلام کرد: اگر عرفان را اولیه ترین پایه هر دانشی قرار می‌دادیم، هرگز به تضارب آرا و تشنج آرا نمی‌رسیدیم و نادیده گرفتن عرفان و اخلاق منشا بسیاری از اختلافات و مشکلات امروز است.

وی با اشاره به کتاب مولود نامه شمس قریشی، بر اهمیت دادن به کتاب‌های عرفانی مانند سایر کتب تاکید کرد و افزود: دین اسلام بیش از اینکه مبتنی بر هر اصل فقهی و کلامی باشد، بر عرفان و شناخت مبتنی است.

معاون فرهنگی نماینده ولی فقیه در کردستان ادامه داد: اگر امثال شمس قریشی در جامعه امروز پرورش داده نشود، جامعه با بن بست‌های زیادی روبرو خواهد شد.

وی امثال قریشی، مدرس و شیخ‌الاسلام را عاملی در حرکت رو به جلو جامعه دانست و عنوان کرد: چنانچه نسل امروز به دلیل عدم تربیت صحیح نتواند از این فضاها استفاده کند، جامعه دچار خسران بزرگی می‌شود.

حجت‌الاسلام فرزی، در پایان با اشاره به غنی بودن ادبیات و وجود مفاخری نظیر شمس قریشی در کردستان، یادآور شد: باید به خود ببالیم که در چنین جامعه‌ای با چنین غنای فرهنگی زندگی می‌کنیم.

captcha