
این روزها اخبار و اطلاعرسانیهای بیشمار در رسانههای مختلف موجب آشنایی تکتک ما حتی کودکان با ویروس کرونا شده است و برای دورماندن از آسیبهای دوران کرونایی نیز همگان ملزم به رعایت نکات بهداشتی و در خانه ماندن شدهاند.
باوجود مشکلات بسیار زیاد ابتلا به کرونا و هشدارهای جدی جامعه پزشکی و رسانهها برای در خانه ماندن هنوز گروهی این امر را جدی نگرفته و همچنان به کرونا نیشخند میزنند غافل از اینکه همین نیشخند زدن به کرونا جان 1551 نفر از هموطنانمان را گرفته و بسیاری را با مشکلات سخت تنگی نفس مبتلا کرده است.
با دقت در حال و روز بیماران کرونایی و سختی نفس کشیدن آنها باید قدردان همین نفس کشیدنهای راحت و بیدغدغهمان باشیم و به جای لج کردن با خود و عدم رعایت توصیههای پزشکی باید سر بر آستان حضرت دوست گذاشته و به خاطر داشتن این نعمتهای بیشماری که به ما عطا کرده است، سپاسگزار باشیم و طلب عفو و بخشش را از درگاه باری تعالی داشته باشیم.
همزمانی این دوران با ماه مبارک رجب که ماهی برای بازگشت به درون خود و خودسازی است، میتواند فرصتی برای تقرب جستن به درگاه باری تعالی باشد.
فراغتی برای دعا و نیایش
در دوران فراغت پیش آمده باید با عبادت و دعا و نیایش زمینهای برای انس بیشتر با قدرت لایزال الهی پیدا کرده و از درگاه حق تعالی شفا و بهبودی برای بیماران به ویژه بیماران کرونایی را مسئلت کنیم.
گروهی از مردم به جای بهره معنوی از این دوران همچنان به دنبال خواستههای دنیایی بوده و در فکر سیر و سفر و مسافرتهای که نتیجهای جز گرفتار شدن در دامن بیماری خطرناک کرونا نبوده، هستند و این همان پشت پرده نیشخند زدن به کروناست.
نتیجه این بیدقتی، گرفتار کردن تعداد بیشتری از افراد خانواده و هموطنانمان به این بیماری و در نتیجه کار بیشتر برای پرستاران، پزشکان و کادر درمانی که این روزها به دلیل رسیدگی به بیماران کرونا به خستگی مفرط مبتلا شده و همچنین این بیماری جان تعدادی زیادی از آنها را نیز گرفته، را به دنبال دارد.
اندکی تأمل
به راستی وقتی کادر درمانی ما خسته باشند چگونه میتوانند کارآیی دورانی که با استراحت و سرزنده به سراغ بیماران میآیند، داشته باشند هر چند کادر درمانی ما با انجام کار جهادی و بدون هیچ چشمداشتی و گاهی هم سرم به دست به دنبال رفع مشکلات بیماران هستند.
اگر هر کدام از ما فقط اندکی، بله فقط اندکی، به فکر حال و روز این روزهای این نیروهای جهادی و خانوادههایشان که این روزها در کنار دور بودن از پدر، مادر و یا فرزندانشان ترس گرفتار شدن آنها به ویروس کرونا را نیز باید داشته باشند، دیگر نه تنها هیچگاه به مسافرت و گشت و گذار در این دوران سخت فکر نمیکردیم بلکه در تکاپوی انجام کمک و یاری به آنها برمیآمدیم.
توصیههای پزشکی در این دوران در خانه ماندن برای قطع زنجیره ابتلا به کروناویروس است پس چرا آنقدر بی ملاحظه خود و خانواده و عزیزانمان را در دام این ویروس گرفتار کنیم.
سفر به باغهای درونی خود
فردین صادق ایوبی، یکی از هنرمندان کردستانی و مدرس دانشگاه نیز درباره این روزها چنین مینویسد: گاهی برای نرفتن باید ماند، گاهی برای عادت به خویش باید ماند، گاهی برای روبرو شدن با خود باید ماند، برای گریز از حس تنهایی که جلوگاه حقیقی تفکر است و این به معنای بیکسی نیست بلکه روبرو شدن با خود است، با هرآن چه که هستیم، رهیافتی به مقام خلوت، در قبال جلوت و آشکارهگی.
بیایید در این روزهای ناخوشایند که عادت، هر روزینه ما را برای گریز از خود به شهامت روبه رو کردن با خود تبدیل کرده است، با خود در خانه بمانیم و از تهدید مرگ دورباشیم، به باغهای درونی خویش سفر کنیم، به رویا، به آرزوی روزهای خوب، بیایید طالب بیقرار شویم و این جمله مولانا را به گوش جان شنیدار باشیم:
جملهی بی قراریت از طلب قرار تست طالب بی قرار شو تا که قرار آیدت
بیایید تا با در خانه ماندن و دورکردن خانواده از گرفتار شدن به این بیماری و با قطع زنجیره ابتلا به کروناویروس، زمینه نابودی این ویروس را فراهم کرده و آنگاه در مقابل کرونا نه تنها نیشخند، بلکه قهقه بزنیم.
ثابت نگهداشتن جهش شیب اپیدمی کرونا در کردستان
فرزین رضاعی، رئیس دانشگاه علوم پزشکی استان کردستان اعلام کرد: براساس گزارشی رسمی وزارت بهداشت، تعداد آزمایشات انجام شده در استان کردستان تا یکشنبه سوم فروردین ماه از 662 مورد افراد مشکوک، نشان میدهد که 238 مورد مثبت و 370 مورد آن منفی بوده است.
وی با اشاره به اینکه خوشبختانه کردستان جزء 11 استانی است که با همکاری و رعایت هم استانیها توانسته است که جهش شیب اپیدمی را ثابت نگه دارد، افزود: البته کاهش شیب اپیدمی به این معنی نیست که با بهبود وضعیت کنترل بیماری روال زندگی عادی بشود بلکه باید باثباتتر و باانگیزه بیشتر در جهت رفتارهای پیشگیرانه اقدام کنیم.
رضاعی عنوان کرد: اگر مردم موازین قطع زنجیره را رعایت نکنند در طی پنج روز تعداد مبتلایان دو برابر خواهد شد.
وی اعلام کرد: در این راستا شهرستان سقز که اکنون با 85 مورد همچنان در صدر شهرستانهای آلوده استان است، بازارها و ادارات به تعطیلی و قرنطینه کشیده شده و محدودیت تردد نیز در این شهر ادامه دارد.
28 نفر جان خود را از دست دادند
وی عنوان کرد: بر اساس آمار دانشگاه علوم پزشکی استان کردستان تا امروز یکشنبه سوم فروردین ماه، موارد مثبت به تفکیک شهرستانها 85 نفر در سقز، 51 نفر در بانه، 41 نفر در سنندج، 17 نفر در قروه، 11 نفر در کامیاران، ۱۴ نفر در بیجار، 10 نفر دیواندره، ۶ نفر در مریوان، دو نفر در دهگلان و یک نفر در سروآباد اعلام شده است.
وی در پایان یادآور شد: همچنین تاکنون در کردستان 28 نفر به دلیل ابتلا به کووید ۱۹ جان خود را از دست داده اند؛ که به تفکیک در شهرستان سقز ۱۲ نفر، قروه ۳ نفر، سنندج ۳نفر، بانه 5 نفر، بیجار دو نفر، کامیاران دو نفر و مریوان یک نفر بوده است و در حال حاضر ۱۶۵ نفر در سطح بیمارستانهای استان بستری هستند.
ملیحه سیفی
انتهای پیام