ماموستا فایق رستمی، امام جمعه سنندج در گفتوگو با ایکنا از کردستان، با تبریک گرامیداشت 27 رجب و فرارسیدن شب معراج پیامبر از دیدگاه اهل سنت و بعثت پیامبراکرم(ص) از دیدگاه اهل تشیع اظهار کرد: برای شناخت عظمت، بزرگی، فضیلت، احترام به رسول خاتم باید به قرآن کریم مراجعه کرد.
وی با اشاره به اینکه در مورد عظمت پیامبر اکرم من به چهار آیه کریمه قرآن اشاره میکنم، افزود: خداوند متعال در آیه 107 سوره انبیاء خطاب به رسول اکرم(ص) میفرماید:« وَمَا أَرْسَلْنَاكَ إِلَّا رَحْمَةً لِلْعَالَمِينَ؛ و تو را جز رحمتى براى جهانيان نفرستاديم» براساس این آیه باید گفت بعثت پیامبراکرم(ص) با رحمت رأفت، عطوفت، برادری، وحدت و انسجام همراه بود.
ماموستا رستمی بیان کرد: بعثت پیامبر اکرم(ص) برای تمام کائنات، تمام عالم بشریت و تمام موجودات، برای یتیمان، فقرا و حتی برای کفار سراسر رحمت و حکمت بوده است و این رحمت از زمان بعثت پیامبر تا به امروز شامل حال تمام جهان بشریت شده است.
وی عنوان کرد: تمام پیامبران الهی که مبعوث شدهاند، رسالتشان مربوط به یک دوره و زمان خاصی بوده است و با برانگیخته شدن پیامبر دیگر رسالت آنان به پایان میرسد اما رسالت پیامبر اکرم(ص) تا روز قیامت بر روی کره خاکی برقرار است.
امام جمعه سنندج با اشاره به آیه دیگری در مورد وجود مقدس پیامبر نور و رحمت اشاره و اعلام کرد: «وَمَا أَرْسَلْنَاكَ إِلَّا كَافَّةً لِلنَّاسِ بَشِيرًا وَنَذِيرًا وَلَكِنَّ أَكْثَرَ النَّاسِ لَا يَعْلَمُونَ؛ و ما تو را جز [به سمت] بشارتگر و هشداردهنده براى تمام مردم نفرستاديم ليكن بيشتر مردم نمىدانند» این آیه اشاره به رسالت کامل رسول اکرم(ص) دارد.
وی عنوان کرد: دو آیه دیگری که به شأن رسول اکرم اشاره دارد، دو آیه 45 و 46 سوره احزاب بوده که خداوند متعال در این دو آیه میفرماید:«يَا أَيُّهَا النَّبِيُّ إِنَّا أَرْسَلْنَاكَ شَاهِدًا وَمُبَشِّرًا وَنَذِيرًا، وَدَاعِيًا إِلَى اللَّهِ بِإِذْنِهِ وَسِرَاجًا مُنِيرًا؛ اى پيامبر ما تو را [به سمت] گواه و بشارتگر و هشداردهنده فرستاديم، و دعوتكننده به سوى خدا به فرمان او و چراغى تابناك».
ماموستا رستمی ادامه داد: در این آیه خداوند پیامبر را به عنوان سراج منیز یک ستاره درخشان به بندگانش معرفی میکند و باید گفت نور پیامبر اکرم(ص) از نور آفتاب منور، واضحتر ونورانیتر است.
وی افزود: در فضل و رحمت و برکت حضرت محمد(ص) بشریت هیچ شک و تردیدی نیست و بر روی کره زمین هیچ واحد اندازهگیری برای مقیاس فضل، رحمت و برکت پیامبر اکرم(ص) وجود ندارد و به همین دلیل است که خداوند متعال این فضیلت را تا روز قیامت برای پیامبرش محفوظ میدارد.
امام جمعه سنندج گفت: در رسالت پیامبر اکرم(ص) هدیه بشارت، هدایت، ارشاد، راهنمایی، اخوت، وحدت، انسجام، فداکاری، جانبازی، عبودیت، استقامت، ایستادگی در راه ابلاغ و سعادت و رستگاری تمام جوامع بشری نهفته است و برهمین اساس است که خداوند متعال میفرماید که همراه با تمام فرشتگان الهی بر روح پیامبر اکرم(ص) درود و رحمت بفرستید«إِنَّ اللَّهَ وَمَلَائِكَتَهُ يُصَلُّونَ عَلَى النَّبِيِّ يَا أَيُّهَا الَّذِينَ آمَنُوا صَلُّوا عَلَيْهِ وَسَلِّمُوا تَسْلِيمًا؛ خدا و فرشتگانش بر پيامبر درود مى فرستند اى كسانى كه ايمان آورده ايد بر او درود فرستيد و به فرمانش بخوبى گردن نهيد»(آیه 56 سوره احزاب)
وی افزود: یکی دیگر از فضلیتهای رسول اکرم(ص) به سایر پیامبران این است که خداوند سایر پیامبران را با اسم خود مورد خطاب قرار میدهد اما پیامبر اکرم(ص) را با لقب و صفات شیرین «یا ایها الرسول»، «یاایها المدثر»، «یا ایها المزمل» خطاب میکند.
ماموستا رستمی بیان کرد: یکی از اعجاز پیامبر اکرم(ص) که از ابتدای خلقت انسان تا قیامت برای هیچ یک از بندگان خداوند محقق نشده و نخواهد شد، اعجاز عروج رسول اکرم(ص) به فضای سماوات و ملاقات با پروردگار جهانیان بوده که در سوره اسرا و نجم به آن اشاره شده است.
وی با اشاره به اینکه آیه 1 سوره اسرا به شب روی پیامبر اسلام و شب معراج اشاره دارد، افزود: در این آیه مقدس خداوند متعال میفرماید: «سُبْحَانَ الَّذِي أَسْرَى بِعَبْدِهِ لَيْلًا مِنَ الْمَسْجِدِ الْحَرَامِ إِلَى الْمَسْجِدِ الْأَقْصَى الَّذِي بَارَكْنَا حَوْلَهُ لِنُرِيَهُ مِنْ آيَاتِنَا إِنَّهُ هُوَ السَّمِيعُ الْبَصِيرُ؛ منزه است آن [خدايى] كه بنده اش را شبانگاهى از مسجد الحرام به سوى مسجد الاقصى كه پيرامون آن را بركت دادهايم سير داد تا از نشانه هاى خود به او بنمايانيم كه او همان شنواى بيناست».
ماموستا رستمی یادآور شد: خداوند متعال در آیات سوره نجم نیز بار دیگر به دیدار حضرت رسول اکرم(ص) با خداوند متعال اشاره کرده و پنج فرضیه نماز را هدیه بزرگی از طرف خداوند متعال به امت رسول اکرم(ص) میداند.
مجید آوج
انتهای پیام