کد خبر: 3967780
تاریخ انتشار : ۰۸ ارديبهشت ۱۴۰۰ - ۱۲:۳۹

زکات فطریه و فدیه ترک روزه رمضان در کردستان اعلام شد

دبیر شورای عالی افتا استان کردستان گفت: میزان فطریه به ازای هر نفر یک صاع از قوت غالب هر شهر و میزان فدیه ترک روزه، یک مد از همان قوت برابر برای هر روز است.

ماموستا محمد اشرف ایل‌بیگی، دبیر شورای عالی افتا استان کردستان، در گفت‌وگو با ایکنا از کردستان، اظهار کرد: بر اساس فتاوای صریح ائمه مذهب امام شافعی(رض)، میزان فطریه به ازای هر نفر یک صاع از قوت غالب هر شهر، معادل دو و نیم کیلوگرم و میزان فدیه ترک روزه، یک مد از همان قوت برابر با یک چهارم صاع (کمتر از یک کیلوگرم) برای هر روز است.

وی افزود: بر اساس فتاوای جمهور متقدمین (شافعیه، مالکیه، حنابله)، مسلمانان باید عین قوت غالب را به فقرا و نیازمندان پرداخت کنند اما نظر به تغییرات بنیادین در زندگی و بروز تغییرات اساسی در نحوه تأمین و تدارک غذا و عدم امکان پخت پاره‌ای از اقوات در درون خانه‌ها، پرداخت قیمت به جای عین قوت، برای مؤدیان آسانتر و به حال نیازمندان سودمندتر و به مقاصد و غایات تشریع که همانا اغنا فقرا در روز عید است، نزدیک‌تر است.

دبیر شورای عالی افتا استان کردستان بیان کرد: بر اساس بررسی‌های به عمل آمده در استان کردستان، قوت غالب شهروندان این استان همچنان گندم و متوسط قیمت هر صاع آن با لحاظ احتیاط، 13000 تومان و قیمت یک مد آن 3300 تومان است.

وی افزود: خانواده‌های متمکن و سایر افرادی که قوت غالب بر سبد غذایی آنان، برنج است، بهتر است به ازای هر نفر، یک صاع از برنج مصرفی خود و یا وجه آن‌ را محاسبه و پرداخت کنند.

ماموستا ایل‌بیگی با بیان اینکه قضای روزه رمضان، بر سالخوردگان و یا بیمارانی که امیدی به بهبودی آنان نمی‌رود، واجب نیست، ادامه داد: این افراد باید به ازای هر روزه فوت شده، مقدار یک مد از قوت غالب و یا وجه آن را به تفصیلی که گفته شد به مستمندان (فقط فقرا و مساکین) پرداخت کنند. (پرداخت حداقل یکصد هزار تومان برای هر نفر در سال 1400).

وی اظهار کرد: پرداخت فدیه افطار بر خانم‎های باردار و یا مرضع (شیر ده) که بدلیل نگرانی از به خطر افتادن سلامت خود، روزه نگرفته‌اند، واجب نیست، این افراد فقط مکلف به قضای روزه خود خواهند بود و همچنین سایر افراد چنانچه در ایام رمضان موفق به روزه نشدند، مکلفند تا پیش از حلول رمضان سال بعد، روزه خود را قضا کنند؛ در غیر این صورت علاوه بر قضای روزه‌های فوت شده، باید فدیه تأخیر را به تفصیلی که بیان شد به نیازمندان پرداخت کنند.

ماموستا ایل‌بیگی افزود: در این فتوا به اقل مقدار و مبلغ، اکتفا شده است و مصلحت مؤدیان نیز در نظر گرفته شده است، اما بهتر است برادران و خواهران به حسب تمکن مالی خویش مقادیر و یا مبالغی برای فطریه و یا فدیه در نظر بگیرند که به احتیاط و تورع نزدیک‌تر و به حال نیازمندان نیز سودمندتر و از تلفیق و تتبع رخص دورتر باشد.

وی یادآور شد: درآمد بسیاری از شهروندان به دلیل شیوع بیماری کرونا و یا مشکلات اقتصادی ناشی از تحریم کاسته شده است و نیازمندان جامعه ما هم‌اکنون در آستانه عید سعید فطر به دستان سخاوتمند متمکنان چشم دوخته‌اند.

انتهای پیام
captcha