به گزارش ایکنا از کردستان، حجتالاسلام پورذهبی، نماینده ولیفقیه در کردستان، در پیش اجلاسیه استانی نماز که شامگاه گذشته، 18 آبانماه در اردوگاه شهید سلیمان خاطر سنندج برگزار شد، اظهار کرد: اقامه نماز فقط خواندن آن نیست، بلکه تأثیرگذاری و فراگیری آن است.
وی بر اهمیت دادن به مکان نماز در مدارس و اقامه نماز دانشآموزان تأکید کرد و افزود: باید با انگیزه و تشویق بیشتر کاری کرد که نماز با استقبال شگرف دانشآموزان در مدارس برگزار شود.
نماینده ولیفقیه در کردستان یکی از دغدغههای اصلی خود را نبود فضا و مکان مناسب برای اقامه نماز اول وقت دانست و بیان کرد: باید مناسبترین و بهترین مکان مدرسه به نمازخانه اختصاص یابد و نباید مکانهای پرت و نامناسب را برای اقامه نماز در نظر گرفت چراکه این امر تأثیر منفی بر استقبال جوانان از حضور در نماز جماعت خواهد داشت.
وی بر برپایی نماز جماعت اول وقت در مدارس تأکید کرد و افزود: بهترین افراد در راه ترویج فریضه نماز معلمان مدارس هستند زمانی که خود معلم نماز خوان، ترویج کننده و سامان دهنده باشد میتواند دانشآموزان را به امر اقامه نماز تشویق کند.
رشید قربانی، مدیرکل آموزشوپرورش کردستان در ادامه این نشست از مشارکت بیش از 110 هزار دانشآموز استان در برنامههای قرآنی خبر داد و اظهار کرد: 97 هزار نفر دانشآموز نیز در برنامه حفظ جزء سی قرآن شرکت داشتهاند.
وی با بیان اینکه یکی از ساحتهای ششگانه سند تحول بنیادین، ساحت دینی و اخلاقی است، افزود: هیچ مؤلفهای مؤثرتر از نماز و قرآن برای نهادینهسازی امر تربیت و معرفت و شناخت در دانشآموزان نیست.
مدیرکل آموزشوپرورش کردستان با بیان اینکه این همایش به تبع اجلاس سراسری کشور در امر نماز برگزار میشود، بیان کرد: در مجموعه آموزشوپرورش اجلاس سراسری کشوری، استانی و شهرستانی به منظور جریانسازی و گفتمانسازی برگزار میشود.
وی هدف اجلاس سراسری را رساندن نتایج آن به کل جامعه دانست و ادامه داد: در سیستم آموزشوپرورش هم هدف رساندن نتایج این اجلاس به کف کلاس است و به همین جهت ما اجلاسیهها را در 17 شهرستان و منطقه و امروز هم به صورت استانی برگزار میکنیم.
قربانی از سند تحول بینادین آموزشوپرورش به عنوان چتر تربیتی نظام آموزشوپرورش نام برد و گفت: یکی از ساحتهای شش گانه سند تحول بنیادین ساحت دینی و اخلاقی است و هیچ مؤلفهای مؤثرتر از نماز و قرآن برای نهادینهسازی امر تربیت و معرفت و شناخت در دانشآموزان نیست.
وی با اشاره به اهمیت نماز از منظر قرآنی، گفت: در واجبات دین مبین اسلام در امر روز 13 آیه، در امر حج 18 آیه در امر زکات و خمس 22 آیه و در موضوع نماز 122 آیه آمده است و تأکید بسیاری بر مسئله نماز در آیات قرآنی وجود دارد.
مدیرکل آموزشوپرورش کردستان با بیان اینکه از نگاه پیامبر اسلام و بزرگان دین توجه به قرآن مورد تأکید بوده است، اظهار کرد: پیامبر نماز را توشه مؤمن از دنیا برای آخرت و ستون دین و نشانه ایمان دانسته است.
وی با بیان اینکه در مجموعه آموزشوپرورش اقدامات مؤثری برای نهادینه کردن نماز خواندن بین دانشآموزان انجام میشود، افزود: اقامه نماز، گفتمانهای دینی و مسابقات نماز نمونهای از برنامههای آموزشوپرورش در حوزه نماز در سال جاری خواهد بود.
قربانی با اشاره به شیوع ویروس کرونا در طول دو سال گذشته یادآور شد: در این ایام برنامه بیشتر به صورت مجازی و در قالب انشای نماز، کتابخوانی نماز انجام میشد.
گفتنی است؛ در پایان این مراسم از دستگاههای برتر در امر اقامه نماز در طول سال گذشته و همچنین دانشآموزان و معلمانی که در امر قرآن، عترت و نماز فعالیت داشتهاند، تقدیر شد.
انتهای پیام