به گزارش ایکنا از کردستان، بیجار یکی از شهرهای بسیار قدیمی و تاریخی استان کردستان بوده که برخی از مورخان قدمت آن را به هزاره سوم پیش از میلاد مسیح نسبت میدهند و به همین دلیل این شهر با آثار بیشمار مذهبی و تاریخی روزانه پذیرای مسافران و گردشگران میشود.
یکی از بهترین و جذابترین جاذبههای گردشگری در بیجار کوه حمزه عرب است، ارتفاع این کوه از سطح دریا حدود دو هزار و ۶۴۰ متر است که بر روی این کوه بلند که از هر طرف چشم انسان را نوازش میدهد، سید جلیلالقدری از سلسله سادات موسیبن جعفر(ع ) در سال ۹۷۳ هجری شمسی و طبق مستندات به دست آمده بنا بر وصیت خودش به خاک سپرده شده است که بین اهالی منطقه گروس مشتاقان فراوانی دارد.
طی چند سال اخیر اقدامات خوبی برای اصلاح مسیر و راه دسترسی به این امامزاده صورت گرفته است اما با توجه به خیل عظیم مردم مشتاق و دوستدار حضور در این منطقه باید اقدامات بهتری در این راستا اجرایی و عملی شود.
برای رسیدن به محل امامزاده حمزه عرب قسمتی از مسیر را میتوان با خودرو رفت اما پس از طی مسافتی خودرو از ادامه راه میماند و باید پیاده از کوه بالا رفت ... کمی بعد به راه پلهای سنگی میرسیم که حدود ۶۰۰ پله دارد و پیچ در پیچ از کوه بالا میرود.
در سالهای دورتر اهالی روستاهای اطراف قبل از چیدن علف و جمعآوری زراعت و دروی گندمها، همگی جمع شده، گوسفندی قربانی کرده و شبی را به زیارت حمزه عرب رفته و همانجا مراسمی برگزار میکردند تا فقیر و غنی در کنار هم و با توسل به بزرگان دین کار جمعی خود را که کشاورزی است متبرک کنند و البته رفت آمدها در آن موقع اغلب با الاغ و یا پیاده صورت میگرفت. جالب توجه اینکه در روستاهایی هم که حتی خود امامزادهایی داشته و راهشان هم بسیاردور بوده است، برای برگزاری مراسم، حمزه عرب را ترجیحا انتخاب میکردند.
آنهایی که شب را در بالای کوه حمزه عرب به صبح رساندهاند حتما به چشم خود دیدهاند که زیباترین طلوع از همین نقطه قابل دیدن است، طلوعی به راستی دیدنی و زیبا. به نظر میرسد که آفتاب با تکانههایی خود را از افق بالا میکشد و آسمان به رنگین کمانی از رنگها مبدل میشود و صحنهای به راستی عجیب و دیدنی خلق میشود. سپس استفاده از طبیعت زیبا و دیدنی، دیدن روستاهای اطراف و زمینهای کشاورزی، باغها و ... از آن ارتفاع دربرابر دیدگانت، روحت را نوازش میدهد.
کوه حمزه عرب و در رأس آن بقعه تاریخی و چشماندازهای زیبای طبیعی به گونهای در دل مردم جای خود را باز کردهاند که حتی پیرمردان و پیرزنانی که راه رفتن هم برایشان دشوار است، جهت زیارت و ادای نذر رنج سفر را بر خود تحمیل کرده و به زیارت و بهرهمندی از زیباییهای خداددادی میروند و سپس با خاطری آسوده بازمیگردند. بخشی از راه دسترسی به وسیله احداث پله از پاركینگ به مجموعه زیارتگاه و بقعه از سال ۱۳۸۷ انجام گرفته است و باقی مانده راه تا مجموعه در حال احداث است.
انتهای پیام