به گزارش ایکنا از کردستان، شیدا بابا حاجیانی، رئیس اداره سلامت روانی، اجتماعی و اعتیاد دانشگاه علوم پزشکی کردستان امروز، 18 مهر در جمع خبرنگاران رسانههای گروهی استان با تأکید بر این که سلامت روان در محیط کار از اهمیت بسیار بالایی در جامعه ی امروز برخوردار است، گفت: شرایط ناسالم کاری، میتواند تأثیرات منفی زیادی بر سلامت روان، کیفیت کلی زندگی و حتی مشارکت یا بهرهوری در کار بگذارد.
وی با اشاره به اینکه دولتها و کارفرمایان مسئولیت اصلی محافظت و ارتقای سلامت روان در محل کار را دارند، افزود: افراد میتوانند برای حمایت از رفاه خود گام بردارند، تکنیکهای مدیریت استرس را بیاموزند و مراقب تغییرات در سلامت روان خود باشند و در صورت نیاز، از یک دوست قابل اعتماد، عضو خانواده، همکار، سرپرست یا متخصص بهداشت کمک بگیرند.
رئیس اداره سلامت روانی، اجتماعی و اعتیاد دانشگاه علوم پزشکی کردستان بیان کرد: دهم اکتبر از طرف فدراسیون جهانی بهداشت روان به عنوان روز جهانی سلامت روان نامگذاری شده است. این فدراسیون برای این روز در هر سال، شعار خاصی را انتخاب میکند.
وی با اشاره به اینکه در ایران هم ۱۸ لغایت ۲۴ مهرماه به نام هفته سلامت روان نامگذاری شده است، افزود:عمده ترین هدف در این هفته ارتقا و افزایش آگاهی و تغییر اصلاح نگرش مردم نسبت به مسایل بهداشت روان میباشد.
باباحاجیانی به تشریح عوامل خطر سلامت روان در محیط کار پرداخت و افزود: استفاده ناکافی از مهارت ها یا مهارت پایین برای کار، حجم کاری بیش از حد یا سرعت کار، کمبود نیروی انسانی، ساعات طولانی، غیر اجتماعی یا غیر قابل انعطاف و عدم کنترل بر طراحی کار یا حجم کار از عوامل تهدیدکننده سلامت روان است.
وی افزود: شرایط کار فیزیکی ناایمن یا ضعیف، فرهنگ سازمانی که رفتارهای منفی را ممکن میکند، حمایت محدود از همکاران یا نظارت مستبدانه، خشونت، آزار و اذیت یا قلدری، تبعیض و محرومیت، ارتقاء کمتر یا بیش از حد، ناامنی شغلی، دستمزد ناکافی، یا سرمایهگذاری ضعیف در توسعه شغلی و خواستههای متناقض خانه/کار از عواملی هستند که میتواند سلامت روان در محیط کار را به خطر بیاندازد.
وی، به بیان توصیه های کاربردی برای حفظ سلامت روان در محیط کار پرداخت و افزود: از جمله این راهکار ها میتوان به حمایت از کارگران دارای مشکلات روان، ایجاد محیطی مناسب برای تغییر، ارزیابی خطرات سلامت روان در محیط کار، آموزش مدیران برای کسب مهارتهای بین فردی، طرح های حمایتی برای افراد مبتلا به بیماریهای روانی و حمایت از آنها و دیگر مسائل پرداخت.
باباحاجیانی اظهار کرد: در حال حاضر در حوزه ی معاونت بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی در سطوح ستادی و محیطی ۸۲ نفر کارشناس سلامت روان در 10 مرکز بهداشت شهرستان و ۱۵۰ مرکز خدمات جامع سلامت شهری و روستایی در سه حوزه ی سلامت روان، سلامت اجتماعی و پیشگیری از اعتیاد مشغول به کار هستند.
وی یادآور شد: در استان کردستان به ۲۷ درصد افراد با تشخیص اختلال افسردگی و اضطرابی خدمات مشاوره و روانشناختی در مراکز خدمات جامع سلامت ارائه شده است که این در حالی است که میانگین کشوری ۸ درصد می باشد و برنامههایی برای گسترش خدمات روانشناختی و همچنین بهره مندی بیشتر مردم از خدمات سلامت روان در دستور کار قرار دارد.
رئیس اداره سلامت روانی، اجتماعی و اعتیاد دانشگاه نامگذاری روزهای هفته سلامت روان را بیان کرد و افزود: چهارشنبه: ۱۸ مهرماه، انگیزش و امید و بهره وری در محیط های کاری، پنج شنبه: تنظیم هیجان و نقش آن در تعاملات سالم در محیط کار، جمعه: سلامت روان در محیط کار زمینه ساز سلامت روان اعضای خانواده، شنبه: زمینه سازی مداخلات اجتماع محور سلامت روان در محیط کار، یکشنبه: تشخیص و مداخله زودهنگام اختلالات روان در محیط کار و افزایش بهره وری، دوشنبه: تحقق مسئولیت اجتماعی کلان پروژههای صنعتی با پیوست سلامت روان و سه شنبه: ۲۴ مهرماه سازگاری با بازنشستگی و سلامت روان میباشد.
باباحاجیان در پایان گفت: از آنجایی که عمدهترین هدف در این هفته ارتقا و افزایش آگاهی و تغییر اصلاح نگرش مردم نسبت به مسایل بهداشت روان می باشد با توجه به روز شمار هفته برنامه هایی تدوین شده است که اجرا میشود.
انتهای پیام