به گزارش ایکنا به نقل از روابط عمومی آموزش و پرورش استان کردستان، گلبهار خسروی، معاون سوادآموزی آموزشوپرورش کردستان گفت: رویکرد شیوهنامه کلاسگذاری سال ۱۴۰۳ مدرسهمحوری و محلهمحوری است و با لحاظ محورهای تعیینشده، اولویت استان عملیاتیکردن مفاد شیوهنامه و پوشش حجم ابلاغی در برنامهها و طرحها با بهرهگیری از ظرفیتهای درون و برونسازمانی است.
وی با بیان اینکه در سال ۱۴۰۳ در مجموع ۱۰ هزار و ۵۴۱ نفر حجم به استان اختصاصیافته است، افزود: ۳ هزار و ۶۰۰ نفر حجم مربوط به دوره سوادآموزی، ۴ هزار و ۱۲۱ نفر مربوط به دوره انتقال و ۲ هزار و ۸۲۰ نفر نیز مربوط به دوره تحکیم سواد است که بر اساس عملکرد و میزان پوشش سه سال گذشته شهرستانها و مناطق توزیع و برایناساس باید افراد بیسواد و کمسواد جامعه هدف تحت پوشش قرار گیرد.
معاون سوادآموزی آموزشوپرورش کردستان، شروع کلاسگذاری را از زمان ابلاغ شیوهنامه ذکر و بیان کرد: شهرستان و مناطق با تمهید مقدمات، اطلاعرسانی و اقدامات تبلیغی و توجیهی تا پایان دیماه ۱۴۰۳ مهلت کلاسگذاری دارند که در صورت تمدید، زمان و شرایط آن اعلام خواهد شد.
وی، گروه بهبود کیفیت شهرستان و مناطق را محور برنامهریزی و راهبری تحقق حجم ابلاغی ذکر کرد و افزود: با بهرهگیری مؤثر از ظرفیت شورای پشتیبانی سوادآموزی، شورای معاونان و سایر ذینفعان باید بهگونهای برنامهریزی شود تا حجم دورههای سوادآموزی به میزان حداکثری تحت پوشش قرار گیرد.
خسروی به تشریح سوادآموزی مدرسه محور و وظایف و تکالیف تعیین شده برای واحدهای آموزشی پرداخت و گفت: از تاریخ ابلاغ این شیوهنامه واحدهای آموزشی استان بهعنوان کانون ارائه فعالیتهای سوادآموزی شامل شناسایی، جذب، ثبتنام و آموزش بیسوادان و کمسوادان در گستره جغرافیایی مدرسه خواهند بود.
وی یادآور شد: بر اساس این رویکرد، مدرسه بهعنوان پایگاه و مرجع اجرای برنامههای سوادآموزی تعیین شده و مدیر مدرسه با بهرهگیری از همکاری فرهنگیان شاغل و بازنشسته و کارکنان رسمی و پیمانی دولت میتواند نسبت به شناسایی، متقاعدسازی، جذب، ثبتنام و آموزش بیسوادان و کمسوادان محدوده مدرسه اقدام نماید.
خسروی افزود: در همین راستا مقدمات لازم در سامانه سوادآموزی پیشبینی و هر یک از واحدهای آموزشی بهعنوان کاربر سامانه سوادآموزی با سطح دسترسی مشخص و تعریف شده با اختصاص نام کاربری فعالیت و بر اساس مفاد مندرج در شیوهنامه اقدامات انجام خواهد شد.
معاون سوادآموزی استان در تشریح سوادآموزی محله محور گفت: در سال جاری نیز تمامی آموزشدهندگان فعال و کسانی که در پنج سال گذشته (از سال ۱۳۹۸) حداقل یک سال بهصورت تماموقت (۲۴ ساعت در هفته) همکاری کردهاند، میتوانند نسبت به تشکیل کلاس اقدام کنند و شرط لازم برای حضور آموزشدهندگان در فعالیتهای سوادآموزی، تشکیل یک کلاس تمام وقت ۲۴ ساعت کار در هفته میباشد که برای استان کردستان حداقل نفرات تعیین شده برای ثبت نام در کلاس ۱۳ نفر می باشد که ۳ نفر دوره سواد آموزی، ۶ نفر دوره انتقال و ۴ نفر دوره تحکیم منظور شده است.
وی در بخش دیگری از سخنان خود به تشریح ضوابط و مقررات تأمین انسانی و مالی شیوهنامه ابلاغی پرداخت و با بیان اینکه اولویت اصلی بهکارگیری نیروی انسانی حوزه سوادآموزی از طریق معلمان رسمی و پیمانی آموزشوپرورش بهصورت غیرموظف است، اظهار کرد: آموزشوپرورش شهرستانها و مناطق مکلف هستند تمهیدات لازم را برای استفاده از عوامل اجرایی شاغل در مدرسه بهعنوان مجریان فعالیتهای سوادآموزی به عملآورند.
خسروی اظهار کرد: به استناد بند «ت» ماده «۸۸» قانون برنامه هفتم توسعه پیشرفت کشور، هر گونه بهکارگیری نیروی انسانی جدید از طریق خرید خدمات آموزشی، حقالتدریس آزاد و آموزشیار نهضت سوادآموزی، بهجز افرادی که تحت این عناوین در پنج سال گذشته حداقل یک سال بهصورت تماموقت ۲۴ ساعت در هفته شاغل بودهاند، ممنوع است.
معاون سوادآموزی استان افزود: بر همین اساس شهرستانها و مناطق مکلف هستند مطابق ضوابط ابلاغی نسبت به انعقاد قرار قرارداد مؤسسات آموزشی غیردولتی واجد شرایط اقدام و انعقاد قرارداد پس از تأیید کارگروه کاهش تصدیها و واگذاریها و با درنظرگرفتن تمامی شرایط انجام میشود و قرارداد با مؤسسات واجد شرایط حداکثر یک ماه بعد از تاریخ ابلاغ این شیوهنامه الزامی و تا پایان آذرماه ۱۴۰۳ باید قرارداد اسکن و در سامانه سوادآموزی بارگذاری شود.
وی هم چنین نحوه پرداخت حقالزحمه آموزشدهندگان و بودجه و اعتبار پیشبینیشده برای سوادآموزی مدرسه محور را نیز تشریح کرد و گفت: بر اساس نرخ حقالتدریس تعیین شده در سال ۱۴۰۳ حقالزحمه آموزشدهندگان برابر جدول ابلاغی و محاسبه و پرداخت به آموزشدهندگان با درنظرگرفتن میزان ۲۴ ساعت تدریس در هفته و لحاظ مدرک تحصیلی فرد بهصورت ماهانه و حداکثر برای ۷ ماه خواهد بود.
خسروی افزود: هزینههای مرتبط با سوادآموزی مدرسه محور بهازای نتیجه محصولی بوده و پس از احراز قبولی سوادآموزان بر مبنای سرانه ابلاغی هر دوره پرداخت میشود و این پرداخت فقط شامل فرهنگیان، بازنشستگان و کارکنان دولت خواهد بود.
معاون سوادآموزی آموزشوپرورش کردستان از نظارت حضوری و حضوری استان بر اجرای شیوهنامه و کلاس گذاری سال ۱۴۰۳ خبر داد و با بیان اینکه در همین راستا جلسات توجیهی برای مجموع عوامل و دستاندرکار پیشبینی و برگزار خواهد شد، از مدیران و رؤسای آموزشوپرورش و مسئولان سوادآموزی شهرستانها و مناطق خواست، با رصد و کنترل مستمر نسبت به اجرای دقیق و صحیح شیوهنامه اقدام و نظارتهای لازم صورت گیرد.
انتهای پیام