به گزارش ایکنا از کردستان، حسین رسولی، مدیرکل بهزیستی کردستان امروز، 10 آذرماه در مراسم گرامیداشت روز جهانی افراد دارای معلولیت که در سنندج برگزار شد، گفت: سازمان بهزیستی یک نهاد دولتی حمایتی متولی سلامت اجتماعی است که طیف وسیعی از افراد جامعه را برحسب نیاز تحت پوشش قرار میدهد.
وی با بیان اینکه بین مخاطبان بهزیستی افراد دارای معلولیت بخش زیادی از گروههای تحت پوشش این سازمان را تشکیل میدهد، افزود: این سازمان در حوزه افراد دارای معلولیت وظایف تخصصی، حمایتی و توانمندسازی که نیازمند جمعآوری دادهها، آمارها و موضوعاتی است که بتواند در کنار هم قرار بگیرد و خواستههای به حق معلولان را بتواند ادا کند.
مدیرکل بهزیستی کردستان بیان کرد: بخشی از خواستهها با تأمین اعتبارات اجرا میشود اما به دلیل شرایط ویژه معلولان اعتبارات سازمان بهزیستی پاسخگوی نیاز این افراد نیست و توجه این سازمان به سمت حمایتها و همکاری سایر دستگاهها و شرکای کاری و اجتماعی و همچنین جامعه خیرین و حامیان حرکت کرده و تلاش بر این است که بخشی از مشکلات را در کنار اعتبارات بهزیستی برطرف کنیم.
وی ادامه داد: در حوزه افراد دارای معلولیت بهزیستی بیش از ۳۰ فعالیت و طرح و برنامه به صورت تخصصی خاص این افراد انجام میشود که شامل تأمین مسکن، مناسبسازی مسکن، مناسبسازی خودرو، مستمری، حق پرستاری، هزینه تحصیل و درمان، تأمین اندام مصنوعی و غیره میشود.
رسولی با اشاره به اینکه در کردستان بالغ بر ۳۲ هزار و ۵۰۰ معلول در کردستان تحت پوشش بهزیستی است که از خدمات مستمر و غیرمستمر بهزیستی بهرهمند میشوند، اظهار کرد: برخی از معلولان دارای چند معلولیتی هستند و این شرایط را برای فرد به صورت ویژه نسبت به سایر معلولان متفاوت جلوه میدهد و برخی خانوادهها دارای چند معلول هستند که خدمات ویژهتری دریافت میکنند.
وی افزود: قریب به ۴۷ درصد معلولان در استان کردستان دارای سطح معلولیت شدید و خیلی شدید هستند که این افراد نیازمند خدمات ویژه و فراتر از سایر گروهها هستند که باید در راستای خواسته این افراد ویژه کار شود. سازمان بهزیستی در راستای تأمین اعتبارات و خواسته معلولان تلاش کرده تا بتواند مطالبات آنها را پاسخگو باشد.
مدیرکل بهزیستی کردستان با بیان اینکه تغییراتی به لحاظ نگاه فرد و جامعه نسبت به فرد معلول در جامعه اتفاق افتاده است، تصریح کرد: گرچه تا رسیدن به نقطه مطلوب فاصله وجود دارد تا حقوق به حق جامعه معلولان به ثمر بنشیند و این همراهی سازمانها و دستگاهها را میطلبد.
رسولی در پایان گفت: رویکرد جامعه به معلولان یک رویکرد اجتماعی است و فرد معلول یک فرد ارزشمند است که باید فرصتهای برابر در جامعه توزیع شود.
انتهای پیام