کد خبر: 4260510
تاریخ انتشار : ۲۹ دی ۱۴۰۳ - ۱۳:۳۵

پیام رئیس گروه قرآن و عترت ارشاد کردستان در پی درگذشت پیشکسوت قرآنی

کامل گلباغی، رئیس گروه قرآن و عترت اداره فرهنگ و ارشاد کردستان در پی درگذشت شادروان حاج محمود احمدی دهگلان، مفسر و پژوهشگر قرآنی استان کردستان پیامی صادر کرد.

انا لله اناالیه راجعون

به گزارش ایکنا از کردستان، شادروان حاج محمود احمدی دهگلان فرزند علیمراد مفسر و پژوهشگر قرآنی روز گذشته، 28 دی‌ماه بر اثر بیماری به دیار حق شتافت و مراسم تشییع با حضور مردم دهگلان برگزار شد.

نویسنده، محقق و پژوهشگر نجیب و مخلص کردستانی، جناب حاج محمود احمدی دهگلان نویسنده نامی دارای ۶۲ تألیف و ترجمه است و سال‌ها مدیریت انتشارات مسعود را برعهده داشت.

کامل گلباغی، رئیس گروه قرآن و عترت اداره فرهنگ و ارشاد کردستان در یادداشتی به ایکنا از سال‌ها فعالیت این مفسر و پژوهشگر قرآنی تقدیر کرد. متن این یادداشت آمده است؛

در آخرین روزهای ماه اول فصل زمستان سال 1403 باز هم خاک پاک کردستان یکی از چهره‌های درخشان حوزه قرآن و معارف اسلامی را در درون خویش کشاند.

ئه م خاکه پاکه هینده لام چاکه              به شوری سه ودای دیده م نمناکه
به ته ماشای دوور تیری لی ناخوم            که ی ده مکیشیته سینه‌ی خوی ئاخوم

ستاره‌ای دیگر از ستارگان علم و عمل را به خاک سپردیم. گنجی از علم و دانایی، دغدغه‌مندی خستگی‌ناپذیر، ناشری تنها و دلسوزی بی‌نظیر برای عامه مردم به‌ویژه جوانان بود.

آری شادروان حاج محمود احمدی دهگلان فرزند علیمراد در سال 1313 ه.ش در خانواده‌ای متدین و مذهبی چشم به جهان گشود. دوران تحصیلی خویش را تا مقطع دیپلم در زادگاهش گذراند و سپس در شیر و خورشید آن زمان جذب شد و 30 سال خدمتش را در مراکز بهداشتی و درمانی دانشگاه علوم پزشکی سپری و به افتخار بازنشستگی نائل شد. اما روح عظیم و ناآرام وی همواره با بیان شعر و مطالب ادبی و نکات اخلاقی در مجالس و محافل می‌گذشت و فکر ناب و همت بلندش وی را به سوی نشر مطالب قرآنی و معارفی سوق داد و انتشارات مسعود را در سنندج، پاساژ آشنا راه‌اندازی کرد.

حاج محمود احمدی همواره در جست‌وجوی علم و دانش و پاسخگویی به شبهات روز به‌ویژه جوانان بود و در سال‌های نه چندان دور که افکاری مسموم در پی انحراف جوانان این مرز‌و‌بوم بودند، شبهاتی در خصوص قرآن کریم مطرح می‌گردید، ایشان با ترجمه و تدوین شرح کتابچه‌ای تحت عنوان «معجزات قرآن در عصر کامپیوتر» از آثار دکتر رشاد خلیفه، وارد میدان شد و بنده که در آن دوره در مقطع دبیرستان بودم، در جلسات متشکله گروه‌های غیردینی، این مطالب چنان کارساز بود که صدها و بلکه اغلب جوانان را به شاهراه اسلام واقعی سوق می‌داد و یا جمع‌آوری و نشر کتاب «صد دانشمند جهان» در خصوص، دین اسلام و آئین محمدی(ص) خود سنگری بی‌نظیر در مقابل بی‌باوران بود.

تدوین کتاب «بنه ماله پاکان یا بحر الانساب (ئه حمه دی)» به زبان کردی با بیان تاریخ بشر از حضرت آدم(ع) تا شجره‌نامه سادات و مشایخ مکرم خود تلاشی است برای بیان صاحبان فکر و اندیشه و بزرگان این دیار فرهنگی است.

کتاب پند و موچیاری ایشان در حقیقت بسیار غنی است برای نمونه چند مورد ذکر می‌گردد.

هه رکه س قه وم و خویش خوی نه کاته سه        ئه بی بتر سی له ناری سه قه ر
له ناو فه قیران کاتی دیاری            شانازی بکه ی تو به هه ژاری 
دانش به ژیری ته واو ئه کریی         ئیمان به عه مه ل نیشان ئه دریی
به پاریزکاری دین به رپا ئه بی         به شوکرانه حه ق نعمه ت زیاد ئه بی 
ئه وکه سه مرده و پی ئه یژن دانا       له شوینی خویا شتیکی دانا 
زاهید که پول و پاره جه م ده کا       ئه و زاهید نیه خه لکی ره نک ده کا  و...

برخی دیگر از آثار ایشان عبارتند از تفسیر گولبژیر خلاصه‌ای از تفاسیر منتخب به زبان کُردی، راز خلقت هستی، چهار امام اهل سنت و جماعت، آفریدگار جهان، چیستان و معما، پند و موچیاری، پند پیشینیان و منظومه حجاب، یاد شاعران کُرد و....  

یادآور می‌شود، این دلسوز توانا و ناشر پرتلاش بعد از دوره‌ای طولانی در بستر صبح جمعه 28 دی‌ماه چشم از جهان فروبست و پس از ادای نماز جمعه مسجد قبای شریف و اقامه نماز نماز میت بر شانه اهل فضل و دانش تشییع و در قطعه هنرمندان و نویسندگان به خاک سپرده شد.

انتهای پیام
captcha