به گزارش ایکنا از کردستان، حجتالاسلام محمدرضا اسفندی، مسئول نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری دانشگاه علوم پزشکی کردستان در مراسم اختتامیه سزدهمین دوره مناظرات دانشجویی جهاددانشگاهی کردستان که امروز، 19 اسفند در تالار ابن سینا دانشگاه علوم پزشکی کردستان برگزار شد، با اشاره به داستان داوری حضرت داوود میان دو برادر در سوره «ص» اشاره کرد و گفت: آیه 23 سوره ص که میفرماید: «إِنَّ هَٰذَا أَخِي لَهُ تِسْعٌ وَتِسْعُونَ نَعْجَةً وَلِيَ نَعْجَةٌ وَاحِدَةٌ فَقَالَ أَكْفِلْنِيهَا وَعَزَّنِي فِي الْخِطَابِ؛ این برادر من است، نود و نه میش دارد و من یک میش دارم، گفته است: این یکی را هم به من واگذار. و در گفتگو مرا مغلوب ساخت» این آیه نشان میدهد که بحث و گفتوگو در محضر قرآن از اهمیت بالایی برخوردار است.
وی با اشاره به اینکه در بحث و گفتوگو کسی موفق است که بتواند دیگری را مغلوب کند، افزود: براساس آیات قرآن در سوره «ص» صحبت کردن و گفتوگو کردن داری شاخصههایی است و بحث کردن یک فن و مهارت است.
مسئول نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری دانشگاه علوم پزشکی کردستان بیان کرد: فن مناظره هم یک نوع خاص است و فرد مناظرهکننده در کنار یادگیری فنون اصلی مناظره، باید دارای توانمندیهای حقوقی نیز باشد تا بتواند فرد مقابل را عقب رانده و خواستههای خود را تحمیل کند.
وی ادامه داد: در یک مناظره اصولی فرد مناظرهکننده باید علاوه بر توانمندی علمی و حقوقی دارای مهارتهای خاصی نیز باشد و یکی از مزیتهای برگزاری مناظرات دانشجویی این است که دانشجویان تمرینی میکنند تا هم حق را شناخته و برای دفاع از حق و حقیقت بحث و مناظره کنیم و حق را در جای درست قرار دهیم.
محمود کلاهدوزان، معاون فرهنگی و امور دانشجویی دانشگاه علوم پزشکی کردستان در ادامه این مراسم با اشاره به اینکه ما امروز شاهد برگزاری سیزدهمین دوره مناظرات دانشجویی در استان هستیم، گفت: امیدواریم دستاندارکاران برگزاری این مناظرات در جهاددانشگاهی تلاش کنند تا این مناظرات دانشجویی وارد فاز عملیاتی شود.
وی با اشاره به اینکه باید تلاش کرد تا این فعالیتها تنها به عنوان یک مسابقه باقی نماند و از نتایج آن در کارهای اجرایی استفاده شود، افزود: امیدواریم فرآیندهایی که میتواند زمینهساز جلب بیشتر و ایجاد انگیزه بیشتر بین قشر دانشجو برای مشارکت در فعالیتها شود، گسترش یابد و همچنین بتوانیم از این دانشجویان در کارهای اجرایی حوزهها استفاده کنیم.
معاون فرهنگی و امور دانشجویی دانشگاه علوم پزشکی کردستان، مناظرات دانشجویی را تمرینی برای گفتوگو، برقراری ارتباط و مذاکره دانست و بیان کرد: ارتباطات قشرهای مختلف دانشجویی باهم، میتواند امری اثرگذار باشد لذا راهاندازی کمیته مناظرات دانشجویی در سطح استان یکی از ضروریات کنونی جامعه دانشگاهی است.
وی در پایان گفت: برای کسب تجربه و برقرای ارتباطات بیشتر و حضور دانشجویان در مراحل منطقهای و کشوری مناظره دانشجویی، نیازمند یک همافزایی دانشگاههای مختلف استان است که در حال حاضر به مرکزیت جهاددانشگاهی در سطح دانشگاههای شکل گرفته است.
انتهای پیام