به گزارش ایکنا به نقل از روابط عمومی بهزیستی کردستان، فرزانه بهرامی، معاون امور توانبخشی بهزیستی استان کردستان در مراسم بزرگداشت روز جهانی آگاهسازی اوتیسم با شعار محوری «حمایت از خانوادههای افراد با اختلال طیف اوتیسم وظیفه همگانی» که روز گذشته، 31 فروردینماه در سنندج برگزار شد، با اشاره به سابقه فعالیت سازمان بهزیستی در حوزه اوتیسم از سال ۱۳۸۰، گفت: سازمان بهزیستی بهعنوان متولی اصلی امور مربوط به افراد دارای اوتیسم، از طریق صدور مجوز به مراکز روزانه، خدمات تخصصی شامل کار درمانی، گفتار درمانی، خدمات روانشناختی و مداخلات فردی را به این عزیزان ارائه میکند.
وی با تأکید بر اهمیت تشخیص به موقع اختلال اوتیسم، سن ۲۴ ماهگی را بهعنوان بهترین زمان برای شناسایی این اختلال رشدی عصبی برشمرد و افزود: در حال حاضر، ۴۰۷ نفر با تشخیص اوتیسم در استان کردستان شناسایی شدهاند که از این تعداد، ۳۱۴ نفر پسر و ۹۳ نفر دختر هستند.
معاون امور توانبخشی بهزیستی استان کردستان از فعالیت مراکز روزانه ویژه اختلال طیف اوتیسم در شهرستانهای سنندج، سقز و بیجار خبر داد و گفت: خانوادهها در صورت مشاهده علائم و نشانههای مشکوک در فرزندانشان، با مراجعه به وبگاه رسمی سازمان بهزیستی و تکمیل پرسشنامه الکترونیکی طراحی شده در این راستا، سازمان بهزیستی را در امر شناسایی و ارائه خدمات یاری رسانند.
حبیبالله ابراهیمی، مدیر بهزیستی شهرستان سنندج در بخش دیگری از این مراسم، ضمن تقدیر از تلاشهای مرکز روزانه کانیان و مدیر این مرکز در برگزاری این مراسم، گفت: کودکان مبتلا به اوتیسم با مجموعهای از محدودیتها و توانمندیهای خاص در جامعه مواجه هستند که ضروری است زمینههای لازم برای پذیرش و مشارکت فعال این افراد در جامعه فراهم شود.
وی با اشاره به تنوع طیف اوتیسم و وجود موارد خفیف و شدید، بر لزوم تسریع در فرآیند شناسایی این افراد از طریق برنامههای غربالگری تأکید کرد تا زمینه برای مداخلات توانبخشی پزشکی، اجتماعی و حرفهای بهمنظور توانمندسازی و نقشآفرینی مؤثر آنان در جامعه فراهم آید.
یادآور میشود، در جریان این مراسم، نمایشگاهی از آثار و دستسازههای افراد دارای اوتیسم به معرض نمایش گذاشته شد و برنامههای شاد و متنوع هنری نیز اجرا شد.
انتهای پیام