کد خبر: 4278309
تاریخ انتشار : ۰۴ ارديبهشت ۱۴۰۴ - ۲۳:۵۶

بی‌توجهی به میراث تاریخی لطمه‌ای بزرگ به جامعه است

امام جمعه سنندج گفت: بی‌توجهی به میراث تاریخی و فرهنگی لطمه‌ای بزرگ به تمدن و هویت جامعه است.

فایق رستمی، امام جمعه سنندج

به گزارش ایکنا به نقل از روابط عمومی شهرداری سنندج، ماموستا فایق رستمی، امام جمعه سنندج امروز، چهارم اردیبهشت در دیدار با دبیرکل ملی یونسکو در ایران، ضمن تأکید بر اهمیت میراث فرهنگی به عنوان هویت یک ملت، خواستار توجه ویژه و نظارت دلسوزانه بر آثار تاریخی استان کردستان شد.

وی با اشاره به موقعیت جغرافیایی و تمدن‌های گوناگون استان کردستان، آن را منطقه‌ای مهم تاریخی و تمدنی خواند و وجود مساجد قدیمی دارالاحسان و دیگر ظرفیت‌های تاریخی و مذهبی را گواه این قدمت دانست.

وی با ابراز نگرانی از عدم توجه کافی به بناهای تاریخی استان به ویژه در شهر سنندج، اظهار داشت: ثبت جهانی اورامان تنها در حد شعار باقی مانده و آنطور که باید به آن توجه نشده است.

امام جمعه سنندج خواستار نظارت و دلسوزی بیشتر در حوزه حفظ آثار تاریخی استان شد و بر نقش میراث تاریخی در شناخت فرهنگ و تمدن هر استان تأکید کرد و بی‌توجهی به این موضوع را لطمه‌ای بزرگ به جامعه دانست.

وی فرهنگ را مجموعه‌ای از آداب، سنن، میراث فرهنگی، رسوم و اخلاق برشمرد و آن را وجه تمایز انسان از سایر موجودات و سازنده هویت و شناخت انسانی دانست.

ماموستا رستمی با اشاره به ظرفیت‌های مهم فرهنگی استان، استفاده از نخبگان، اندیشمندان و اهل قلم را در توسعه و تقویت فرهنگ را ضروری خواند و بر ضرورت انتقال فرهنگ و فراهم کردن بسترهای لازم برای نهادینه کردن و ترویج آن تأکید کرد.

وی با اشاره به وجود بیش از 2 هزار مسجد در کردستان، این استان را قطب بکر توریستی نه تنها برای ایران بلکه برای تمام جهان دانست و خواستار توجه به این ظرفیت در راستای رونق اقتصادی و اشتغال مردم شد.

امام جمعه سنندج از تلاش‌های شهردار سنندج در حوزه توجه به سیما و منظر شهر و همچنین اقدامات انجام گرفته در زمینه شهر خلاق موسیقی جهان تقدیر کرد.

حسن فرطوسی، دبیر کل کمیسیون ملی یونسکو در ایران در ادامه این دیدار، با اشاره به نقش بی‌بدیل این استان در عرصه‌های فرهنگی، تاریخی و معنوی، بر ضرورت توجه و پاسداشت هرچه بیشتر این میراث ارزشمند تأکید کرد.

وی با بیان این‌که رسالت همگان حفظ و انتقال مسئولانه میراث فرهنگی به نسل‌های آینده است، افزود: حوزه تمدنی بشری، اسلامی و ایرانی در طول تاریخ، مرهون تلاش‌های دلسوزانی است که همواره بر این مهم تأکید داشته‌اند.

موزه‌های غرب شکوفایی خود را مدیون میراث تاریخی ایرانیان هستند

دبیرکل کمیسیون ملی یونسکو در ایران با اشاره به خروج بسیاری از آثار تاریخی مشرق زمین و ایران از جمله کردستان به غرب در گذشته، گفت: موزه‌های غرب شکوفایی خود را مدیون میراثی از مشرق زمین هستند که زمانی ما پاسدار خوبی برای آن‌ها نبوده‌ایم. دبیرخانه ملی یونسکو وظیفه نظارتی خود را  با دقت انجام خواهد داد و در این راستا هرآنچه در توان داریم را بکار می‌گیریم.

وی  نقش تاریخی کردستان را فراتر از مرزهای این استان دانست و اظهار کرد: نقش ملی کردستان در عرصه‌های مختلف فرهنگی، تاریخی، جلوه‌های طبیعی و میراث معنوی بسیار حائز اهمیت است. بسیاری از طریقت‌های سلوک معنوی موجود در جهان، ریشه در این استان فرهنگی دارند.

فرطوسی، کردستان را مهد جلوه‌های زیبای طبیعی در کنار مهمان‌نوازی و خلاقیت مردم دانست و با اشاره به انتخاب سنندج به عنوان شهر خلاق موسیقی جهان، یادآور شد: مردمی که موسیقی را در کنار پاسداشت طبیعت و معنویت‌گرایی پرورش می‌دهند، مردمی توسعه‌یافته هستند و می‌توانند نقشی تعیین‌کننده در سطح ملی ایفا کنند.

وی در پایان بر ضرورت توجه بیش از پیش به نقش تاریخی کردستان و ریشه‌دار کردن فرهنگ صلح، همزیستی و درک تنوع فرهنگی تأکید کرد و گفت: باید عشق به انسان را که نوعی عشق به الطاف الهی است، در خود پرورش دهیم.

انتهای پیام
captcha