کد خبر: 4285817
تاریخ انتشار : ۱۲ خرداد ۱۴۰۴ - ۱۲:۴۳

نظارت ۴۶ گروه دامپزشکی بر ذبح دام در عید سعید قربان در کردستان

مدیرکل دامپزشکی استان کردستان از آغاز طرح نظارت ویژه بر دام‌های عید سعید قربان خبر داد و گفت: این طرح با استقرار ۴۶ اکیپ ثابت و سیار و ارائه خدمات رایگان به مردم استان انجام می‌شود.

کامران زیباکردار، مدیرکل دامپزشکی استان کردستان

به گزارش ایکنا از کردستان، کامران زیباکردار، مدیرکل دامپزشکی استان کردستان دیروز، 11 خرداد در جمع خبرنگاران رسانه‌های گروهی استان با تبریک فرارسیدن ایام عید سعید قربان گفت: طبق آیین‌نامه بازرسی و معاینه گوشت در کشور، کشتار دام در این ایام خاص باید در کشتارگاه‌های مجاز انجام شود تا از توزیع و مصرف گوشت‌های بدون بازرسی جلوگیری شود.

وی از استقرار ۴۶ اکیپ ثابت و سیار نظارت بهداشتی در روز عید قربان در استان خبر داد و افزود: این اکیپ‌ها که شامل بازرسان بهداشتی و شرعی هستند که بر فرآیند کشتار در کشتارگاه‌ها و میادین دام نظارت کامل خواهند داشت.

مدیرکل دامپزشکی استان کردستان از مردم خواست تا در حد امکان، دام‌های خود را از میادین دام مجاز تهیه کرده و برای ذبح قربانی به کشتارگاه‌ها مراجعه کنند، بیان کرد: تمامی خدمات بازرسی و معاینه دام در روز عید قربان، هم در کشتارگاه‌ها و هم برای افرادی که قصد ذبح دام در منزل را دارند، کاملاً رایگان خواهد بود.

وی با تأکید بر اینکه دام‌ها بدون بازرسی دامپزشکی نباید توزیع و مصرف شوند، ادامه داد: کشتارگاه صنعتی سنندج نیز به عنوان یکی از بهترین کشتارگاه‌های کشور، در این روز خدمات رایگان ارائه خواهد داد.

زیباکردار از مهم‌ترین بیماری‌های مشترک بین انسان و دام، به تب خونریزی‌دهنده کریمه کنگو اشاره و اظهار کرد: خوشبختانه تاکنون هیچ موردی از این بیماری در استان مشاهده نشده است.

وی با اشاره به نقش کنه‌های دام در انتقال بیماری‌ها اظهار کرد: دامپزشکی برای مقابله با این عامل، اقداماتی از جمله سم‌پاشی اماکن دامی و بدن دام‌ها را در دستور کار دارد. در سال گذشته، بیش از ۸۰۰ هزار متر مربع جایگاه دامی و ۲۰۰ هزار رأس دام سبک و سنگین در استان سم‌پاشی شده‌اند.

مدیرکل دامپزشکی کردستان با تأکید بر اینکه گوشت بلافاصله پس از ذبح مورد استفاده قرار نگیرد و حداقل ۲۴ ساعت در یخچال نگهداری شود تا کیفیت لازم را پیدا کند، افزود: معاینه دام زنده قبل از ذبح، استفاده از دستکش هنگام بسته‌بندی گوشت، ضدعفونی کردن چاقو با وایتکس و رعایت بهداشت زیست‌محیطی در این ایام مورد توجه قرار گیرد.

وی استان را دارای ۵ کشتارگاه فعال دانست و یادآور شد: این کشتارگاه‌ها ظرفیت لازم برای پوشش‌دهی نیاز استان را دارند که با تجهیز ناوگان حمل‌ونقل، بخش بیشتری از استان تحت پوشش قرار خواهد گرفت، در حال حاضر کشتارگاه نیمه‌صنعتی سقز، کشتارگاه صنعتی سنندج که روزانه ۱۰۰ رأس سبک و ۱۰ رأس دام سنگین و در سطح استان نیز ۱۰۰ رأس دام سنگین و۲۰۰ راس دام سبک و در آینده نزدیک کشتارگاه صنعتی مریوان در مدار بهره‌برداری قرار خواهند گرفت که قادر به تأمین گوشت شهرستان‌ها و حتی ارسال به دیگر استان‌ها هستند. 

زیباکردار در پایان نسبت به عرضه غیرمجاز گوشت و دام در روستاها هشدار داد و گفت: با افراد متخلف که اقدام به ذبح و توزیع گوشت در مکان‌های عمومی یا به‌صورت زیرزمینی می‌کنند، برخورد قضایی صورت می‌گیرد.

انتهای پیام
captcha