به گزارش ایکنا از کردستان، اسعد فرهادی، رئیس حوزه هنری استان کردستان امروز، 23 تیرماه در نشست هماهنگی کمیته تألیف، تدوین و نشر کنگره 5536 شهید استان کردستان با ابراز تأسف از آمار پایین کتب منتشر شده با موضوع شهدای کردستان، بر لزوم برنامهریزی جامعتر در این زمینه تأکید کرد.
وی هدفگذاری این کنگره را تولید ۱۰۰ اثر فاخر و قابل دفاع بیان کرد و افزود: این مهم با همکاری متولیان امر و بهرهگیری از نویسندگان بومی که با مسائل استان آشنایی دارند، محقق میشود.
رئیس حوزه هنری استان کردستان ارتقای کیفیت آثار را اولویت اصلی این کمیته دانست و بیان کرد: این کمیته علاوه بر کمیت، بر کیفیت آثار نیز تمرکز دارد و معتقد است کتابهای تولیدی باید از قالبهای ادبی مناسب برخوردار بوده و مخاطب را ترغیب به مطالعه کنند.
وی با اشاره به اینکه همه آثار باید تأییدیه کمیته را دریافت کنند، ادامه داد: توجه به زیبایی بصری از جمله صفحهآرایی، طرح جلد، گرافیک، نوع کاغذ و چاپ نیز از اهمیت بالایی برخوردار است تا آثار تولید شده در سطح بالایی قرار گیرند.
فرهادی افزود: کمیته تألیف، تدوین و نشر کنگره تنها به دوران برگزاری کنگره محدود نمیشود، بلکه با هدف جلوگیری از کارهای تکراری و ایجاد یک پایگاه داده و بانک اطلاعاتی از رویدادهای مرتبط با فرهنگ و مطالعات پایداری، کارگروههایی به صورت دائمی فعالیت خواهند کرد.
وی اظهار کرد: یکی از ضعفهای استان کردستان در حوزه تربیت نویسنده توانمند، موجب برنامهریزی برای برگزاری دورههای تخصصی نویسندگی در حوزه دفاع مقدس با همکاری دیگر ارگانها شده است. تاکنون چندین دوره برگزار شده و دوره بعدی نیز به زودی با همکاری سپاه بیتالمقدس استان تشکیل خواهد شد و از علاقهمندان دعوت میشود در این کارگاهها شرکت کنند.
رئیس حوزه هنری استان کردستان با اشاره به عدم تولید یک اثر درباره ۷۰۰ شهید بومی ارتشی کردستان، این موضوع را نشانه ضعف متولیان در معرفی این الگوهای ایثار و میهنپرستی دانست و بر لزوم معرفی این قهرمانان تأکید کرد.
وی افزود: تولیدات این کمیته در قالبهای مختلفی از جمله زندگینامه شهدا (شامل خاطرات، رمان، داستان کوتاه، نمایشنامه و…) و همچنین معرفی رویدادهای تاریخی استان مانند آزادسازی سنندج، اتفاقات دزلی، قلعه جی، بانه و کامیاران انجام میشود.
فرهادی اظهار کرد: سوژههایی مانند بمباران شیمیایی روستای قلعهجی سروآباد که همزمان با حلبچه رخ داده اما مغفول مانده است، و همچنین واقعه ۱۵ خرداد پارک بانه که در آن بیش از ۶۰۰ نفر شهید شدند، از جمله مواردی هستند که قرار است در این کنگره به آنها پرداخته شود.
وی به غیبت نقش مردم کردستان در ایثار و مقاومت در آثار تولید شده اشاره کرد و این موضوع را ناشی از ناآشنایی نویسندگان و فیلمسازان با واقعیتهای میدانی و سلحشوری مردمان این خطه دانست.
رئیس حوزه هنری کردستان همچنین از تلاش حوزه هنری برای جمعآوری حدود دو هزار سوژه با کمک افراد آگاه خبر داد و ابراز امیدواری کرد که با حمایت مسئولان و تربیت نویسندگان بومی، عظمت و مظلومیت شهدای کردستانی به تصویر کشیده شود.
انتهای پیام