به گزارش ایکنا از کردستان، ستار عزیزی، عضو هیئت علمی دانشگاه بوعلی همدان در نشست هماندیشی با عنوان «جنگ ۱۲ روزه اسرائیل با ایران از منظر حقوق بینالملل»، امروز، 30 تیرماه در دانشگاه کردستان برگزار شد، به برخی جنبههای حقوقی جنگ ۱۲ روزه پرداخت و گفت: رژیم صهیونیستی دو سند را به شورای امنیت ارائه کرده که در آن عنوان کرده حمله بر اساس ماده ۵۱ منشور ملل متحد صورت گرفته است.
وی در ادامه تفسیرهای موجود از دفاع مشروع را بیان کرد و به قواعد و اصولی اشاره کرد که در جنگ باید مورد توجه قرار گیرد و همچنین به نقض قوانین در این جنگ هم گریزی زد و ممنوعیت حمله به مراکز و افراد غیرنظامی را از جمله قوانینی دانست که نقض شده است.
در ادامه حیدر پیری، از اعضای هیات علمی دانشگاه کردستان نیز توسل به زور در این جنگ را مورد بحث قرار داد و این مسئله را چالشیترین حوزه حقوق بینالملل دانست و افزود: دلایلی که اسرائیل برای حمله به ایران بیان کرده جنبه سیاسی دارد و فاقد دلیل حقوقی روشن است.
وی دستیابی ایران به سلاح هستهای و مقابله با تهدیدات وجودی ایران و نیروهای نیابتی را دلایل اسرائیل غاصب برای حمله به ایران برشمرد که فاقد استدلال حقوقی روشن است.
شاهو جعفری، عضو کانون وکلای دادگستری کردستان نیز به جنبه حقوق بینالمللی بشردوستانه پرداخت و گفت: در حمله اسرائیل به ایران اصل تفکیک، تناسب و اقدامات احتیاطی نادیده گرفته شد.
به عقیده وی اعلام آتش بس از سوی اسرائیل نشان دهنده موضع ضعف بوده و باید توافق با آتش بس به تضمین عدم تکرار عملیات تجاوزکارانه بر ضد کشورمان مشروط میشد.
مهدی حاتمی، از اعضای هیئت علمی دانشگاه کردستان نیز به حقوق بینالملل کیفری در جنگ ۱۲ روزه پرداخت و گفت: دیوان کیفری بینالمللی و دیوان بینالمللی دادگستری دو نهاد بینالمللی برای بررسی جنبههای کیفری است اما ایران و اسرائیل هیچکدام عضو آنها نیستند.
یادآور میشود؛ در این نشست که با حضور حقوقدانان و اساتید این حوزه از دانشگاههای مختلف برگزار شد، جنبههای متعدد حقوقی از جنگ ۱۲ روزه مورد بحث و بررسی قرار گرفت.در ادامه نیز پرسشهایی از سوی شرکتکنندگان در نشست مطرح و توسط اساتید پاسخ داده شد.
انتهای پیام