ویژگی‌های اخلاقی پیامبر(ص) در قرآن
کد خبر: 4007343
تاریخ انتشار : ۰۱ آبان ۱۴۰۰ - ۱۲:۴۳

ویژگی‌های اخلاقی پیامبر(ص) در قرآن

استاد دانشگاه کردستان با اشاره به اینکه بهترین ویژگی و الگوی اخلاقی برای هر مسلمانی پیامبر(ص) و صحابه گرانقدرش است، گفت: در قرآن ویژگی‌های اخلاقی پیامبر(ص) به بهترین شیوه بیان شده است.

حیدر الماسی، استاد دانشگاه‌ کردستان، در گفت‌و‌گو با ایکنا از کردستان، با اشاره به ویژگی‌های اخلاقی رسول اکرم(ص) اظهار کرد: خداوند متعال در آیات سوره فتح به ویژگی‌های اخلاقی پیامبر اکرم(ص) پرداخته است.

وی با اشاره به اینکه خداوند متعال در آیه 29 سوره فتح می‌فرماید: «مُحَمَّدٌ رَسُولُ اللَّهِ وَالَّذِينَ مَعَهُ أَشِدَّاءُ عَلَى الْكُفَّارِ رُحَمَاءُ بَيْنَهُمْ؛ محمد [ص] پيامبر خداست و كسانى كه با اويند بر كافران سختگير [و] با همديگر مهربانند»، افزود: خداوند متعال دو ویژگی مهربانی با یکدیگر و سخت‌گیری بر کفار را مهم‌ترین ویژگی رسول اکرم(ص) و یاران باوفایش عنوان کرد.

الماسی شجاعت را از ویژگی‌های اخلاقی رسول اکرم(ص) دانست و بیان کرد: در کنار سخت‌گیری در حق کفار مهربانی در حق یکدیگر نیز از خصایص اخلاقی ویژه پیامبر(ص) و اصحاب مبارکش عنوان شده که یکی از نمونه‌های عینی این امر در زمان هجرت مسلمانان به مدینه اتفاق افتاده است.

وی با اشاره به آیه 29 سوره فتح  که می‌فرماید: «تَرَاهُمْ رُكَّعًا سُجَّدًا، آنان را در ركوع و سجود مى‌بينى» دیگر ویژگی رسول اکرم(ص) و یارانش را رکوع و سجده و یا همان اقامه نماز دانست. همچنین در ادامه آیه آمده است که «سِيمَاهُمْ فِي وُجُوهِهِمْ مِنْ أَثَرِ السُّجُودِ،علامت [مشخصه] آنان بر اثر سجود در چهره ‌هايشان است». اثر این سجده در چهره مسلمانان نمایان است این امر به واسطه چهره نورانیشان بین عامه مردم وجود دارد هر عامی که نماز تجهد می‌خواند اثرگذاری بیشتری بین عامه مردم دارند.

الماسی افزود: در ادامه این آیه آمده است که «مَثَلُهُمْ فِي الْإِنْجِيلِ كَزَرْعٍ أَخْرَجَ شَطْأَهُ فَآزَرَهُ فَاسْتَغْلَظَ فَاسْتَوَى؛ مثل آنها در انجيل چون كشته‏‌اى است كه جوانه خود برآورد و آن را مايه دهد تا ستبر شود و بر ساقه‌هاى خود بايستد»، مسلمان نیز همچون این سنبل همواره در حال رشد و ارتقای خود باشد.

این استاد دانشگاه بیان کرد: در دوران صحابه کسانی که نزد آنان به فراگیری علم می‌پرداختند چنان رشد می‌کردند که آن صحابه از عالم و استاد خود نیز پیش می‌گرفتند و این همان در حال رشد بودن مسلمان است.

وی با بیان اینکه مسلمان نباید امسال یا امروزش مثل دیروز و پارسال باشد، افزود: به منظور ارتقای این جایگاه رشد و تعالی باید همواره در حال یادگیری و فراگیری علم باشند.

الماسی در پایان یادآور شد: امیدواریم خداوند متعال محبت و نیک ما را در حق یکدیگر افزایش دهد تا روز به روز زمینه‌ساز رشد بیشتر دین اسلام در سطح جهان باشیم.

انتهای پیام
captcha