کد خبر: 4122062
تاریخ انتشار : ۲۶ بهمن ۱۴۰۱ - ۰۷:۵۲

از آموزش رایگان تا کمک به نیازمندان در مؤسسه قرآنی «افق زاگرس» سنندج

مؤسسه قرآنی «افق زاگرس» سنندج که فعالیت خود را در قالب خانه قرآن از سال ۹۱ در یکی از مناطق حاشیه شهر سنندج آغاز کرده، امروز در کنار فعالیت‌های قرآنی یاریگر خانواده‌های نیازمند شده است.

کلاس قرآن مؤسسه افق زاگرس سنندج

دلبر ساعدی، یکی از فعالان قرآنی استان کردستان دارای مدرک لیسانس فقه و حقوق و مدرک سطح سه طلبگی بوده و از سال 80 فعالیت خود را به عنوان مربی قرآن در سطح شهرستان سنندج آغاز کرده و در این عرصه بدون هیچ چشمداشتی فعالیت‌های چشمگیری داشته‌ است.

ایکنای کردستان، برای آشنایی بیشتر با این فعال قرآنی گفت‌و‌گویی داشته است که تقدیم مخاطبان می‌شود.

ساعدی، مدیر مؤسسه قرآنی «افق زاگرس» سنندج با اشاره به آغاز فعالیت‌های قرآنی خود گفت: از سال 98 برای دریافت مجوز مؤسسه اقدام کردم و در سال 99 به صورت رسمی و با مجوز اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان کردستان فعالیت خود را آغاز کردم.

وی افزود: این مؤسسه قرآنی فعالیت خود را در یکی از مناطق حاشیه شهر سنندج و در مسجد حضرت حمزه برگزار می‌کند، لذا بیشتر کلاس‌های آموزشی این مؤسسه به صورت رایگان برگزار خواهد شد. دوره‌های آموزشی این مؤسسه قرآنی در رشته‌های حفظ، روخوانی، روانخوانی، تجوید و سبک زندگی قرآنی، احکام و آسیب‌های اجتماعی برگزار می‌شود که دوره سبک زندگی و احکام را به صورت ویژه برای مادران و بانوان خانه‌دار برگزار می‌کند.

مدیرمؤسسه «افق زاگرس» با اشاره به اینکه برای حفظ جزء 30 قرآن‌آموزان در این مؤسسه یک دوره 9 ماه تا یک ساله در نظر گرفته می‌شود، ادامه داد: در حال حاضر دوره‌های آموزشی حفظ جزء 30 برای کودکان و نوجوانان برگزار خواهد شد و در طول سال در مؤسسه قرآنی افق زاگرس 16 نفر موفق به حفظ جزء 30 خواهد شد.

از آموزش رایگان تا کمک به نیازمندان در مؤسسه قرآنی «افق زاگرس» سنندج

ساعدی با بیان اینکه مؤسسات قرآنی قبل از کرونا روند قابل قبولی را داشتند، گفت: کرونا و فضای مجازی ضربه مهلکی را بر تارک مؤسسات قرآنی وارد کرد که موجب تعطیلی تعدادی از مؤسسات قرآنی استان هم شد.

ضرورت برگزاری کلاس‌های سبک زندگی

وی با اشاره به اینکه فضای مجازی تعداد قرآن‌آموزان کلاس‌های مؤسسات قرآنی را کاهش داده و کرونا بیشتر آن‌ها را به تعطیلی کشاند، افزود: این امر مؤسسات قرآنی را با مشکل مواجه کرده است به ویژه مؤسسه «افق زاگرسم به دلیل قرار گرفتن در حاشیه شهر و مشکلات عدیده خانواده‌ها مگر به تعداد محدود نمی‌توانیم بابت کلاس‌های آموزشی قرآن از مخاطبان هزینه‌ای دریافت کنیم و این کار ما را سخت‌تر کرده است.

از آموزش رایگان تا کمک به نیازمندان در مؤسسه قرآنی «افق زاگرس» سنندج

مدیر مؤسسه «افق زاگرس» بیان کرد: در حاشیه شهر سنندج خانواده‌های آسیب‌دیده‌ اجتماعی از طلاق، اعتیاد، بیماری و ...بسیار زیاد است، لذا این مؤسسه با برگزاری کلاس‌های سبک زندگی و آسیب‌های اجتماعی در تلاش است تا بتواند زمینه هدایت این خانواده را به سمت فعالیت‌های دینی و قرآنی فراهم کند.

وی افزود: در حال حاضر در این مؤسسه قرآنی به صورت ماهانه 15 خانواده مورد حمایت قرار گرفته و بسته‌های سبد کالا در اختیار آنان قرار می‌گیرد و در مناسبت‌های مختلف نیز برای 150 خانواده نیازمند محله بسته‌های معیشتی تهیه می‌شود.

ساعدی با تأکید بر اینکه مؤسسات قرآنی امروز بیش از هر زمانی نیازمند حمایت دستگاه‌های اجرایی ذیربط هستند، اظهار کرد: مؤسسات قرآنی با جان و دل قدم در مسیر توسعه و ترویج فعالیت‌های قرآنی نهاده‌اند لذا دستگاه‌های اجرایی نباید اجازه دهند که تنها بمانند.

اعتبارات جوابگوی نیاز مؤسسات نیست

وی افزود: در واسپاری فعالیت‌های قرآنی فقط بخشی از این فعالیت‌ها به مؤسسات واگذار خواهد شد که در پایان دو یا سه درصد از کل اعتبار به مؤسسات واگذار می‌شود که بخش ناچیزی ازاین اعتبار را شامل می‌شود و جوابگوی نیاز این مؤسسات نیست.

مدیر مؤسسه افق زاگرس با اشاره به اینکه 18 سال است که به عنوان مربی قرآن در سطح مؤسسات قرآنی و مدارس کار می‌کنم، افزود: از سال 88 به عنوان امام جماعت مدارس و مربی احکام و نماز در مدارس سطح شهر سنندج فعالیت دارم و در این مدارس کلاس‌های قرآنی را فی سبیل‌الله برگزار می‌کنم.

از آموزش رایگان تا کمک به نیازمندان در مؤسسه قرآنی «افق زاگرس» سنندج

وی در پایان یادآور شد: بنده از سال 91 خانه قرآن اسراء را در مسجد حمزه اسلام آباد دایر کرده و در سال 92 نیز کانون فرهنگی - هنری اسراء را دایر کرده‌ام و در گروه‌های جهادی نیز به صورت فعال حضور دارم.

ملیحه سیفی

انتهای پیام
captcha