به گزارش ایکنا از کردستان، مسعود سالمی بوکانی، معاون آمار و اطلاعات سازمان مدیریت و برنامهریزی استان کردستان امروز، 29 مهر در جمع خبرنگاران رسانههای گروهی استان با اشاره به اینکه مقابله با سوءاستفادهکنندگان موجب مخدوش شدن اطلاعات خواهد شد، گفت: برای بیان اطلاعات ارائه شده مردم فهیم استان فرهنگ آماری خود را باید بالا ببرند.
وی با اشاره به اینکه مقابله با سوءاستفادهکنندگان موجب مخدوش شدن اطلاعات خواهد شد، افزود: برای بیان اطلاعات ارائه شده مردم استان باید فرهنگ آماری خود را بالا ببرند.
معاون آمار و اطلاعات سازمان مدیریت و برنامهریزی استان با تأکید بر ضرورت آمارگیری براساس اسناد بالادستی، افزود: براساس اسناد بالادستی هر 10 ساله یکبار باید اطلاعات آماری به روزرسانی شده و سرشماری کشاورزی را انجام دهیم که در سال جاری ششمین سرشماری کشاورزی کشور انجام میشود.
وی با اعلام اینکه بهروزرسانی اطلاعات و آمارگیری ارزش افزوده و اشتغالزایی ایجاد میکند، افزود: این امر موجب میشود تا طرحهای نوین و به روزی را در استان اجرا کنیم.
سالمیبوکانی، لزوم تحلیل سری زمانی، لزوم تهیه اطلاعات کشاورزی، افزود: کردستان ۱.۸ درصد جمعیت کشور و ۱۰۸ درصد وسعت کشور را دارد، ۱.۹ درصد ارزش افزوده بخش کشاورزی کشور متعلق به استان کردستان است.
وی یادآور شد: وابستگی استان به بخش کشاورزی بیشتر از متوسط کشوری است، لذا باید این اطلاعات به روز رسانی شود تا در جهت ایجاد ارزش افزوده بیشتر در استان گام برداریم.
وی با اعلام اینکه اطلاعات و آمار تمام بهرهبرداران را در طرح سرشماری عمومی کشاورزی دریافت خواهیم کرد، اظهار کرد: ۱۰ شهر بانه، بیجار، سقز، سنندج، قروه، دیواندره، کامیاران، مریوان، دهگلان و کانیدینار و هشت آبادی تمام شماری نمیشوند.
معاون اطلاعات و آمار سازمان مدیریت و برنامهریزی استان تعداد آمارگیران طرح سرشماری همومی کشاورزی جاری را به ۱۰۸ نفر ذکر کرد و افزود: این آمارگیران در ۴۵ روز جمعآوری اطلاعات را انجام خواهند داد.
وی با اعلام اینکه در سرشماری عمومی کشاورزی سهم اشتغال مشخص نمیشود، یادآور شد: ۱۲۱ هزار و ۴۰۹ بهرهبردار کشاورزی داریم و سهم بخش کشاورزی در اشتغال استان ۲۰.۶ درصد بوده است.
سالمیبوکانی اظهار کرد: متولی اعلام نرخ شاخصها در کشور مرکز آمار ایران و در استانها، سازمان مدیریت و برنامهریزی است.
وی اظهار کرد: تهیه فهرست بهرهداران کشاورزی، تهیه اطلاعات کشاورزی، میزان تولید ۵۰ محصول کشاورزی، مساحت باغ و محصولات آنها، اطلاعات مربوط به پرورش دام، تولیدات گلخانهای، پرورش زنبور عسل از جمله اهداف برگزاری طرح سرشماری است.
معاون آمار و اطلاعات سازمان مدیریت و برنامهریزی استان با اشاره به اینکه در تیرماه عملیات آمادهسازی و حوزهبندی شروع شده است، افزود: کار آموزش کارشناسان فنی، مجریان، آمارگیران، مراکز خدمات کشاورزی از هفته جاری شروع شده و تا هشتم آبان ادامه خواهد داشت.
وی اجرای سرشماری از ۱۲ آبان شروع و تا ۲۶ آذرماه ادامه خواهد داشت و کار بازشماری طرح نیز از ۵ تا ۱۳ دی انجام میشود و بعد از آن بررسی و تأیید آمارها را انجام خواهیم داد.
سالمیبوکانی با اعلام اینکه شهرها و آبادهای کامل سرشماری میشوند، گفت: ۱۱ ستاد سرشماری در استان کردستان داریم، هر شهرستان یک ستاد تشکیل و فرماندار هر شهرستان رئیس ستاد خواهد بود.
انتهای پیام