کد خبر: 4248269
تاریخ انتشار : ۲۴ آبان ۱۴۰۳ - ۲۲:۲۸

10 شهر کردستان فاقد کتابخانه عمومی هستند

مدیرکل کتابخانه‌های عمومی استان کردستان با اعلام اینکه کتابخانه‌های عمومی استان مسئول بخش فرهنگ با محوریت کتابخانه‌های عمومی استان هستیم، افزود: در حال حاضر 10 شهر استان شامل بلبلان‌آباد، مالوجه، شویشه، چناره، پیرتاج، توپآغاج، زرینه، هزار کانیان، سنته سقز، زرینه، هزارکانیان فاقد کتابخانه هستند.

معصومه حسنی‌خونسار، مدیرکل کتابخانه‌های عمومی استان کردستان

به گزارش ایکنا از کردستان، معصومه حسنی‌خونسار، مدیرکل کتابخانه‌های عمومی استان کردستان امروز، 24 آبان در بازدید از خبرگزاری ایکنای کردستان که به مناسبت هفته کتاب برگزار شد، گفت: در حال حاضر 55 کتابخانه عمومی در سطح استان کردستان فعال است که از این تعداد 16 باب در روستاها و 39 باب کتابخانه شهری بوده است.

وی با اشاره به به فعالیت دو باب کتابخانه مرکزی در سنندج و قروه افزود: در حال حاضر در کتابخانه‌های عمومی استان کردستان 900 هزار جلد کتاب در موضوعات مختلف برای کتابخوانان استان کردستان وجود دارد.

مدیرکل کتابخانه‌های عمومی استان کردستان به زیربنای کتابخانه‌های عمومی استان اشاره و بیان کرد: در مجوع زیربنای کتابخانه‌های عمومی استان 26 هزار متر مربع بوده است که سرانه فضای کتابخانه برای هر نفر زیر دو متر بوده است در حالیکه این آمار در سطح کشور 8 متر مربع بوده است.

وی با اعلام اینکه 50 هزار نفر از اقشار مختلف استان کردستان عضو فعال و وفادار در کتابخانه‌های عمومی استان عضو هستند، ادامه داد: رده‌های سنی 18 تا 26 سال بالاترین عضو کتابخانه‌های عمومی استان کردستان را تشکیل می‌دهند.

حسنی‌خونسار به راه‌اندازی کتابخانه‌های مشارکتی در سطح استان کردستان اشاره کرد و افزود: 26 باب کتابخانه مشارکتی با مشارکت زندان‌های استان، کمیته امداد، ارتش و ...  در سطح استان فعال هستند.

وی با اشاره به راه‌اندازی دو کتابخانه جدید در سطح استان اظهار کرد: کتابخانه عمومی ناحیه منفصل شهری نایسر و قروه اخیرا در استان راه‌اندازی شده است که کتابخانه عمومی سراب قامیش نیز به زودی تأسیس خواهد شد.

مدیرکل کتابخانه‌های عمومی استان کردستان، به سرانه کتاب در استان اشاره کرد و افزود: به ازای هر دو نفر جمعیت استان یک جلد کتاب در سطح کتابخانه‌‌های عمومی وجود دارد در حالیکه این آمار در سطح کشور به ازای هر نفر چهار جلد بوده است.

وی از حمایت این نهاد فرهنگی از مؤلفان و نویسندگان استان خبرداد و گفت: در راستای حمایت از نویسندگان بومی استان به خرید 4 هزار و 500 نسخه کتاب از 250 نویسنده بومی استان اقدام کرده است.

حسنی‌خونسار به برنامه‌های فرهنگی اجرایی ردراستای ترویج و توسعه فرهنگ کتاب و کتابخوانی در استان کردستان یادآور شد: 8 هزار فعالیت فرهنگی شامل نقد کتاب، نشست‌های کتابخوان و جشنواره‌ها و برنامه‌های فرهنگی دیگر در کتابخانه‌های عمومی استان کردستان برگزار می‌شود.

وی به برگزاری جشنواره کتابخوانی رضوی با محوریت پیامبر اعظم(ص) اشاره و اظهار کرد: جشنواره کتابخوانی رضوی امسال با دو عنوان کتاب «من امین را دوست دارم» و «زندگینامه پیامبر اعظم(ص)» آذرماه سال جاری در استان برگزار می‌شود.

مدیرکل کتابخانه‌های عمومی استان کردستان به برگزاری این جشنواره کتابخوانی برای تمام رده‌های سنی  از کودکان تا بزرگسالان اشاره کرد و افزود: جشنواره کتابخوانی رضوی در سال جاری در دو بخش‌ کتابخوانی شامل قصه‌گویی، معرفی کتاب، خوانش بخشی از کتاب، چهار گزینه‌ای و بخش هنری شامل داستان کوتاه؛ شعر، دست‌ساز، هنرهای تجسمی و دیجیتال، پادکست و نقاشی بوده است.

وی با اعلام اینکه کتابخانه‌های عمومی استان مسئول بخش فرهنگ با محوریت کتابخانه‌های عمومی استان هستیم، افزود: در حال حاضر 10 شهر استان شامل بلبلان‌آباد، مالوجه، شویشه، چناره، پیرتاج، توپآغاج، زرینه، هزار کانیان، سنته سقز، زرینه، هزارکانیان فاقد کتابخانه هستند. این امر امروز به یکی از چالش‌های کتابخانه‌های عمومی استان تبدیل شده است.

مدیرکل کتابخانه‌های عمومی استان کردستان، پراکندگی روستاها، نبود کتابخانه سیار در استان و عدم دسترسی تعداد بیشتری از مردم استان به کتابخانه‌های عمومی را از جمله چالش‌های کتابخانه‌های عمومی استان دانست و بیان کرد: دو کتابخانه دیگر به زودی در استان راه‌اندازی می‌شود.

وی به برنامه‌های کتابخانه‌های عمومی استان به مناسبت هفته کتاب اشاره کرد و گفت: عضویت رایگان در کتابخانه‌های عمومی استان، عدم دریافت جرائم دیرکرد کتاب‌های امانتی، نشست تجللی از مبلغان و مروجان کتابخوانی ، دیدار با نماینده ولی فقیه در استان و رونمایی از پوستر دومین هفته کتاب از جمله برنامه‌های اجرایی در استان بوده است.

انتهای پیام
captcha