کد خبر: 4292072
تاریخ انتشار : ۱۰ تير ۱۴۰۴ - ۲۲:۴۷

فرهنگ‌سازی لازمه مقابله با قاچاق کالاست

دبیر کمیسیون مقابله با قاچاق کالا و ارز استان کردستان با اعلام اینکه فرهنگ‌سازی لازمه مقابله با قاچاق کالاست، گفت: بزرگ‌ترین کارخانه تولید فرهنگ آموزش و پرورش است و بیشترین اثرگذاری هم در دوران پیش‌دبستانی و ابتدایی است.

علی خداویسی، دبیر کمیسیون مبارزه با قاچاق کالا و ارز استان کردستان

به گزارش ایکنا از کردستان، علی خداویسی، دبیر کمیسیون مبارزه با قاچاق کالا و ارز استان کردستان امروز، ۱۰ تیر در جمع خبرنگاران رسانه‌های گروهی استان گفت: برنامه‌ریزی، هماهنگی و پیشگیری بیشتر مورد توجه کمیسیون مبارزه با قاچاق کالا و ارز است و در این زمینه حضور فعال دستگاه‌های اجرایی ذیربط در سامانه‌ها بیشتر مورد توجه بوده است.

وی با اعلام اینکه سامانه جامع تجارت و انبارها دو سامانه اساسی در بحث قاچاق بوده است، افزود: متولی سامانه انبار وزارت صمت که اگر این سامانه به درستی کار می‌کرد مانع خوبی برای قاچاق کالا بود.

دبیر کمیسیون قاچاق کالا و ارز استان کردستان ادامه داد: سامانه‌ها هدفشان کاهش و پیشگیری از قاچاق کالاست و اگر نقش آنها به درستی ایفا شود، شاهد کاهش چشمگیری در بحث قاچاق خواهیم بود و دیگر هزینه‌های ما در بحث جانی چه کولبران و چه مرزبانان کمتر می‌شود.

وی با اشاره به اینکه با معضلات اجتماعی نمی‌توان مقابله کرد بلکه باید آن‌ها را مدیریت کرد، افزود: مقابله در کنار مدیریت می‌تواند اثرگذاری لازم را در بحث قاچاق کالا داشته باشد.

خداویسی، مهم‌ترین تهدید کشور در بُعد اقتصادی را قاچاق ذکر کرد و افزود: امیدواریم به سمتی حرکت کنیم که قاچاق کالا به کمترین میزان خود در استان برسد. 

وی با اعلام اینکه فرهنگ‌سازی لازمه مقابله با قاچاق کالاست، افزود: بزرگ‌ترین کارخانه تولید فرهنگ آموزش و پرورش است و بیشترین اثرگذاری هم در دوران پیش‌دبستانی و ابتدایی است که باید مورد توجه قرار گیرد.

دبیر کمیسیون قاچاق کالا و ارز استان کردستان اظهار کرد: ما باید در بحث قاچاق کالا و ارز با دانه درشت‌ها مقابله کنیم تا کولبرها و افراد جزء، افزود: دانه درشت‌ها کسانی هستند که خلاف اظهار قاچاق کالا و سوخت انجام می‌دهند.

وی اظهار کرد: در بحث اقلام سلامت محور مبارزه کار ساز نیست و تنها راه بیداری مردم برای عدم استفاده از این کالاهای قاچاق بحث نهادینه کردن آن و آگاهی مردم در خصوص مضرات استفاده از این اقلام است.

خداویسی با اشاره به اینکه پرسودترین قاچاق در حال حاضر قاچاق دارو است، افزود: یک باند قاچاق داروهای بیماران سرطانی و پیوندی در شهرستان مریوان طی امسال به ارزش ریالی ۷۰۰ میلیون تومان کشف شد که بنده معتقدم نحوه برخورد و میزان جریمه‌ای که برای این پرونده در نظر گرفته شده هم تراز با برائت است در حالی که این پرونده باید در مراجع قضایی مورد پیگیری قرار بگیرند چرا که امنیت سلامت مردم را مورد هدف قرار گرفته‌اند.

وی با اعلام اینکه رصد اقلام بهداشتی و دارویی از طریق سامانه تی‌تک انجام می‌شود، اعلام کرد: چهار نفر تاکنون در این پرونده قاچاق دارو دستگیر شدن که تعداد نفرات بیشتر است. این افراد باید توسط مراجع قضایی مورد بررسی قرار گیرند.

دبیر کمیسیون قاچاق کالا و ارز استان کردستان با اعلام اینکه بخشی از قاچاق کالا از طریق دفاتر پستی انجام می‌شود، افزود: دفاتر پستی که اقدام به جابجایی داروی قاچاق کنند به دلیل تخلف پلمپ می‌شوند.

وی با اشاره به آمار دو ماه اول قاچاق کالا افزود: امسال دو میلیون ۳۱۸ هزار نخ سیگار قاچاق داشتیم که نسبت به سال قبل ۶۸ درصد کاهش داشته است.

خداویسی با اعلام اینکه میزان لوازم آرایشی ۳۴ هزار قلم بوده که نسبت به سال قبل ۸۲ درصد کاهش داشتیم، یادآور شد: در بحث دارو ۴۶۷ هزار قلم کشفیات داشتیم که ۳۸ درصد افزایش داشتیم و در بحث سوخت ۵۰۱ هزار لیتر قاچاق کشف شد که نسبت به سال قبل در مدت مشابه ۱۵۱ درصد افزایش کشفیات داشتیم. میزان قاچاق البسه ۶ هزار و ۶۰۰ تن بوده که نسبت به سال قبل ۸۶ درصد کاهش داشته است.

وی تأکید کرد: در دو ماه اول امسال ۵۲۱ نفر متهم دستگیر شد که ۴۱ درصد افزایش داشته و۴۱۶ وسیله نقلیه توقیف شد که ۹۳ درصد نسبت به سال قبل افزایش داشته است.

وی در پایان گفت: امسال تاکنون ۱۵ میلیون کشفیات طلا داشتیم و سال گذشته در کل ۱۵ کیلو کشفیات داشتیم.

انتهای پیام
captcha