به گزارش ایکنا از کردستان، نصرالله ابراهیمی، مشاور استاندار کردستان در امور معلولان امروز، 21 تیرماه در کارگروه تخصصی معلولان گفت: رسيدگی به وضعيت اقتصادی دانشآموزان با نیازهای ویژه از جمله توسعه حرفه آنها در وهله اول برعهده خانواده اين افراد و سازمان آموزش و پرورش استثنايی كشور و در مرحله بعد برعهده ساير نهادها و ارگانهای دولتی است.
وی افزود: ایجاد تعاونیهای ملی فراگیر کودکان استثنایی، خلاقیت و استقلال دانشآموزان با نیازهای ویژه را ارتقا میدهد و در جهتدهی معلولان به سمت يک زندگی فعال اجتماعی، اقتصادی و خودكفايی تأثیر بسزایی دارد.
مشاور استاندار کردستان در امور معلولان بیان کرد: از آنجایی که معلولان قشری از جامعه هستند که از دیر باز برای رفع نیازهای روزمرهشان محتاج اطرافیان بودهاند، طراحی مرکز تخصصی و استفاده از تجارب تعاونیهایی که در گذشته در این زمینه فعالیت داشتهاند، برای توانمندسازی، کارآفرینی و اشتغال معلولان امری بسیار مهم است.
وی با اشاره به اینکه شورای اشتغال استان بستر مناسبی در راستای افزایش دانش فنی و مهارتی گروههای هدف و فراهم کردن زمینه اشتغال دانشآموزان است، ابراز امیدواری کرد و افزود: اداره آموزش و پرورش استثنایی استان نیز در جلسات بعدی این شورا بهمنظور همافزایی در بهرهگیری از ظرفیتها و امکانات طرفین حضور یابد.
حبیباله ابراهیمی، مدیر بهزیستی شهرستان سنندج در این کارگروه گفت: در فرآیند ایجاد فرصتهای شغلی مناسب و توانمندسازی دانشآموزان با نیازهای ویژه برای ورود به بازار کار همراه آموزش و پرورش استثنایی و یاریگر دانشآموزان با نیازهای ویژه استان هستیم.
وی افزود: با هدف بهبود دسترسی و فراهم آوردن شرایط زندگی بهتر برای افراد دارای معلولیت تسهیلات خوداشتغالی با کارمزد 4 درصد برای معلولان تحت پوشش سازمان بهزیستی در قالب وامهای اشتغالزایی پرداخت میشود.
مدیر بهزیستی سنندج بیان کرد: در صورت استخدام معلولان از سوی کارفرمایان، تسهیلات ویژهای نیز برای کارفرمایان از جمله بازپرداخت حق بیمه در قالب خویش فرما و کارفرما بهصورت نامحدود در نظر گرفته شده است.
وی در پایان گفت: آموزش مهارتی دانشآموزان با نیازهای ویژه استقلال فردی، خودکفایی و رسیدن به درآمد را برای آنان به همراه داشته و باعث میشود تا با افزایش اعتماد به نفس مشارکت فعالتری در فعالیتهای اجتماعی داشته باشند.
انتهای پیام