به گزارش ایکنا از کردستان، حسین رسولی، مدیرکل بهزیستی استان کردستان امروز، ۲۴ تیر در جمع خبرنگاران رسانههای گروهی استان گفت: همراهی مردم، رسانهها، فعالان و خبرنگاران می تواند در همه امور بهزیستی را یاری دهد.
وی با اشاره به اینکه عنوان مددکار افتخاری بهزیستی برازنده تمام خبرنگارانی است که در عرصه حمایت بیشتر خانوادههای تحت پوشش بهزیستی قلم میزنند، افزود: سازمان بهزیستی در راستای حمایت از آسیبدیدگان اجتماعی با رویکرد محله محور، مشارکت محور، انسان محور، پیشگیرانه و دوستانه فعالیت خود را در کشور آغاز کرد.
مدیرکل بهزیستی استان کردستان بیان کرد: با توجه به طرحها و برنامههای اجرایی بهزیستی در سطح جامعه میتوان گفت کل عامه مردم به عنوان خانواده بهزیستی محسوب میشوند.
وی با اعلام اینکه برای توسعه فعالیتها و ارائه بهتر خدمات نیازمند همراهی بیشتر بخش غیر دولتی هستیم، ادامه داد: در حال حاضر ۴۰۰ مؤسسه و انجمن و سازمانهای مردم نهاد در سطح استان با اداره کل بهزیستی استان همکاری میکنند.
رسولی، تعداد مستمریبگیران بهزیستی را ۳۹ هزار و ۸۸۰ خانوار ذکر و اظهار کرد: برقراری حق پرستاری برای معلولان شدید یکی دیگر از اقدامات قابل توجه بهزیستی استان است که در این راستا ۳ هزار و ۱۳۵ معلول از خدمات حق پرستاری برخوردار هستند که امسال این هزینه ۴۳ درصد افزایش پیدا کرده است.
وی با اعلام اینکه در سال جاری حق مستمری خانوادههای تحت پوشش ۴۰ درصد افزایش داشته است، اظهار کرد: ۷۷ درصد جامعه هدف بهزیستی استان دهکهای اول تا سوم درآمدی جامعه هستند و از لحاظ معیشتی در کف جامعه قرار دارند.
مدیرکل بهزیستی استان کردستان ادامه داد: ۳۵ هزار و ۳۹۵ نفر از معلولان تحت پوشش بهزیستی دارای معلولیت شدید و خیلی شدید و مابقی دارای معلولیت متوسط و خفیف هستند که تعداد 48 درصد آنان سرپرست خانوار هستند.
وی با اعلام اینکه علاوه بر مستمری ماهیانه جامعه هدف بهزیستی در طول سال کمک هزینههای دانشجویی، دانش آموزی، هزینه های توانبخشی، توانمند، و ... دریافت میکنند، یادآور شد: ۳۲ مرکز روزانه با هزار و ۵۵۰ و ۲۰ مرکز شبانه با ۷۵۵ نفر در سطح استان فعال هستند.
رسولی با تأکید بر اینکه ما در برنامههای اجرایی در تلاشیم تا بحث معلولیت، محدودیت نیست را اجرایی کنیم، تأکید کرد: امسال اعتبارات حوزه معلولان افزایش ۱۰۰ درصدی داشته است اما این اعتبار جوابگوی رفع کامل مشکلات حوزه معلولان نیست و باید توجه بیشتری به این قشر شود.
وی با اشاره به اینکه پنج هزار و ۵۸۰ مستمری بگیر بهزیستی را زنان سرپرست خانوار و هزار و ۳۰۰ خانوار دو قلو و چند قلو تشکیل میدهند، افزود: ۸۶ درصد از زنان سرپرست به دلیل طلاق و فوت همسران تحت پوشش بهزیستی هستند و ۱۲۳ کودک بیسرپرست و بدسرپرست در ۱۴ مرکز تحت پوشش بهزیستی از مراقبتهای ویژه بهرهمند هستند.
مدیرکل بهزیستی استان کردستان اظهار کرد: ۲۳ هزار و ۴۰۰ نفر از خدمات مراکز مشاوره بهزیستی بهرمند شدهاند و طی سه سال گذشته تحویل ویلچر برقی به معلولان با کمک خیرین رشد خوبی داشته است.
وی اعلام کرد: تأمین مسکن و خدمات مسکن در بحث ساخت و تعمیر به مددجویان یکی دیگر از اقدامات بهزیستی استان کردستان است. سال گذشته به خانوادههای تحت پوشش برای تعمیر و تجیز مسکن ۲۰۰ میلیون تومان بلاعوض پرداخت شده است.
رسولی بیان کرد: هفت هزار و ۲۰۰ خانوار زیرپوشش مسکن ندارند، که عمده افراد فاقد مسکن استان در مناطق شهری سکونت دارند که 1548 خانوار دارای دو معلول، 104 خانوار سه معلول و یک خانواده 5 معلول در استان داریم.
وی یادآور شد: سال گذشته ۳۵۰ میلیارد ریال به ۳۳۶ خانوار پرداخت شد و تعهد امسال ساخت ۱۴۵ واحد مسکونی برای مددجویان است که امیدواریم خانوادهها با تأمین سهم آورده خود، ما را یاری دهند تا بتوانیم در بحث واگذاری خدمات بیشتری ارائه دهیم.
مدیرکل بهزیستی استان به اقدامات این اداره کل در زمینه توانمندسازی، پرداخت تسهیلات اشاره کرد و گفت: مبلغ هزار و ۵۰۰ میلیارد ریال تسهیلات و سه هزار میلیارد ریال با بازپرداخت هفت ساله به جامعه هدف پرداخت شد که میتواند زمینه اشتغال و خودکفایی مددجویان را فراهم کند.