
به گزارش ایکنا از کردستان، علیاکبر ورمقانی، معاون سیاسی، امنیتی و اجتماعی استاندار کردستان شامگاه چهارشنبه، ۲۶ آذرماه با حضور در جشنواره سفره کوردی شەوچلە (شب یلدا) با حضور جمعی از مسئولان استانی، فعالان فرهنگی و گردشگری و مردم علاقهمند به این حوزه در هتل شادی سنندج برگزار شد، گفت: اگر همه خوراکیهای قدیمی و جدید استان، شناسنامهدار شود میتوانیم همپای استانهای مطرح و ثبت شده، به عنوان شهر جهانی غذا شاهد جذب گردشگران بیشتری باشیم و مردم میتوانند در تحقق این امر به میراث فرهنگی استان کمک کنند.
وی افزود: امسال ۱۲ رویداد متفاوت و متنوع به مناسبت شب چله برنامهریزی شده که بخش اساسی این برنامهها مردم محور است و دستگاهها فقط برنامهریزی میکنند.
معاون سیاسی، امنیتی و اجتماعی استاندار کردستان با اشاره به برپایی نمایشگاه صنایع دستی به مناسبت شب یلدا در سنندج، گفت: باید تلاش کنیم ظرفیتهای استان در حوزه میراث فرهنگی و گردشگری را به اقصی نقاط کشور بشناسانیم.

آوات مکاری، رئیس گروه توسعه گردشگری ادارهکل میراثفرهنگی، گردشگری و صنایعدستی کردستان گردشگری غذا را ظرفیتی مهم برای تنوعبخشی به مقاصد گردشگری استان دانست و گفت: جشنواره و مسابقه غذای محلی سفره کوردی شب چله هدف از برگزاری این جشنواره را معرفی ظرفیتهای پنهان گردشگری استان عنوان کرد.
وی افزود: در دهههای اخیر کردستان بیشتر با جاذبههای طبیعی و فرهنگی شناخته شده است، اما ما به دنبال معرفی «کردستان پنهان» هستیم تا بتوانیم استان را بهعنوان مقصد رویدادمحور معرفی کنیم.
رئیس گروه توسعه گردشگری ادارهکل میراثفرهنگی کردستان با تأکید بر اهمیت گردشگری رویدادمحور در توسعه صنعت گردشگری استان افزود: گردشگری غذا بهعنوان یکی از ظرفیتهای پنهان استان، میتواند نقش مهمی در جذب گردشگر و توسعه اقتصادی مناطق مختلف ایفا کند.
وی اظهار کرد: تاکنون ۱۹ غذای محلی کردستان در فهرست آثار ملی ثبت شده و این استان جایگاه قابل توجهی در حوزه گردشگری غذا به دست آورده است.
مکاری یادآور شد: در راستای توسعه گردشگری رویدادمحور، تورهای تخصصی گردشگری غذا در استان برگزار میشود و روستاهایی که در حوزه غذا مطرح هستند شناسایی و معرفی خواهند شد.
یادآور میشود؛ در جشنواره سفره کوردی شب چله، ۲۳ میز غذا برپا شد و از سه نفر برتر و همچنین مسنترین شرکتکننده با اهدای لوح تقدیر و هدایایی تجلیل به عمل آمد. همچنین در این جشنواره از کتاب فرهنگ خوراک در هورامان تالیف امیر صادقی رونمایی شد.
انتهای پیام