وبینار «فردای انقلاب» در بیرجند برگزار شد
کد خبر: 4035042
تاریخ انتشار : ۲۰ بهمن ۱۴۰۰ - ۰۹:۲۸

وبینار «فردای انقلاب» در بیرجند برگزار شد

وبینار «فردای انقلاب» با موضوع انقلاب اسلامی در گذر زمان و دستاوردهای آن به همت مرکز فرهنگی دانشجویی امام، ولایت فقیه و انقلاب اسلامی سازمان دانشجویان خراسان‌جنوبی و با همکاری معاونت فرهنگی جهاددانشگاهی خراسان‌جنوبی و نهاد کتابخانه‌های استان و کانون کتاب و کتابخوانی خدمت رضوی خراسان‌شمالی و جنوبی برگزار شد.

وبینار «فردای انقلاب» در بیرجند به گزارش ایکنا از خراسان‌جنوبی، سیدحسین اصغری، یکی از مبارزان دوران انقلاب در بیرجند و روایتگر آن روزها در این وبینار به بیان خاطراتی از دوران مبارزات انقلابی در مرکز استان پرداخت و با تأکید بر همراهی نسل جوان و اقشار مختلف برای پیروزی انقلاب، اظهار کرد: مبارزات انقلابی مردم بیرجند مثال زدنی و قابل تأمل بود چراکه از تمام قشرها، گروه‌ها و صنف‌ها در این مبارزات با جان و دل انقلابی حضور داشتند؛ روز هفتم بهمن سال ۵۷، بیرجند بزرگترین تظاهرات و گسترده‌ترین راهپیمایی را به خود دید؛ روزی که همه یک صدا یک امر را فردیاد می‌زدند؛ اسلام و جمهوری اسلامی.

وی با بیان اینکه سال ۵۷ یک پیام الهی از امام خمینی(ره) باعث شد تا تغییر کنیم، افزود: شاید قبل از پیام امام(ره) ما جوانانی معمولی بودیم، اما با این پیام الهی به سمت آرمان‌هایی کشیده شدیم که شاید تا آن موقع زیاد به آن فکر نکرده بودیم.

این مبارز انقلابی با بیان اینکه زمزمه‌های انقلابی در بیرجند نیز مانند شهرهای دیگر آغاز شده بود تا اینکه به هفتم بهمن ۵۷ رسیدیم و آن یکی از روزهایی بود که بیرجند هیچ گاه این مقدار جمعیت به خود ندیده بود، اظهار کرد: آن روز در مسجد پایین شهر طبق اطلاع‌رسانی قبلی جمع شدیم، در مغازه آقای حسینی‌نژاد، تابلوها و چوب‌هایی برای حمل عکس‌ها آماده می‌شد.

اصغری بیان کرد: جمعیت دقیقه به دقیقه بیشتر می‌شد؛ به هرکسی مسئولیتی واگذار شد؛ روی پارچه‌های سفید با خط قرمز واژه انتظامات را نوشتیم و روی بازوها چسباندیم که من هم یکی از این افراد انتظامات بودم.

وی با بیان اینکه در راهپیمایی در صف اول، روحانیت و بعد بانوان و سپس جمعیت آقایان برای حفاظت از بانوان پیش می‌رفتند، اظهار کرد: خیابان‌ها را طی کردیم و قرارمان این بود پس از طی مسیرها از طریق خیابان جمهوری به مسجد آیتی بیرجند برسیم.

این مبارز انقلابی بیان کرد: مسئولیت حفاظت از کوچه ژاندارمری به من واگذار شد؛ یادم هست روبروی من یک مغازه نجاری و کنارش یک ایستگاه تلفن بود؛ من در وسط کوچه رو به جمعیت ایستاده بودم و پشت سرمن یک ژاندارم نظاره‌گر جمعیت بود.

اصغری ادامه داد: جمعیت به میدان شهدا رسیده بودند و در مسیر نزدیک میدان شهدا با وجود نیروهای ژاندارمری شعارهای تندی می‌دادند که ناشی از عشق مردم به ولایت و آرمان‌های اسلامی بود، عشقی که باید بماند تا آرمان‌های آن روزها نیز باقی بماند.

وی افزود: جمعیت و ژاندارم‌ها را زیرنظر داشتم که یک دفعه به صورت هماهنگ جمعیت صدای مرگ بر شاه را بلند کرد؛ در این زمان من یک لحظه برگشتم دیدم ژاندارم‌ها تیراندازی هوایی کردند، جمعیت زیادی داخل جوی‌های آب افتاده و بانوان به داخل خانه‌های مردم پناه گرفتند.

اصغری بیان کرد: ارتش تیراندازی را شروع کرد و شهید محمود سورگی و شهید علی سندورس که نوجوانانی ۱۴ تا ۱۵ ساله بودند، به شهادت رسید.

وی افزود: آنچه که من از این روز به خاطر دارم، کفش و کیف‌ها و مردمی بودند که روی زمین افتاده بودند، اما با این حال ما ادامه می‌دادیم و حاضر نبودیم تسلیم نیروهای ژاندارم شویم.

اصغری با بیان اینکه در جریان راهپیمایی‌های شهرستان بیرجند هفت شهید دادیم، افزود: آنچه امروز انقلاب را تداوم می‌بخشد، اتحاد، همبستگی، پیروی از رهبر انقلاب و ولایت فقیه و عمل به وصیت‌نامه شهدا که از خالص‌ترین و پاک‌ترین افراد زمان خود بودند، است.

وی با بیان اینکه نیروهای ژاندارم در برابر اراده مردم تاب مقاومت نداشتند و سعی داشتند مردم را در مقابل یکدیگر قرار دهند که پیروز نشدند،‌ تصریح کرد: روحانیت و زنان در پیروزی انقلاب اسلامی نقش بی بدیلی داشتند.

فرهنگی که باید در کتاب‌ها گسترش یابد

رسول فخر قاسمی، مسئول کانون کتاب و کتابخوانی خدمت رضوی در خراسان‌شمالی نیز به‌عنوان دیگر مهمان این برنامه به معرفی کتاب شهید ابراهیم هادی، اظهار کرد: شهید هادی در یکم اردیبهشت‌ماه سال 36 دیده به جهان گشود و پس از 27 سال زندگی پر فراز و نشیب، در عملیات والفجر مقدماتی در منطقه فکه، بیست و دوم بهمن سال 61 به درجه رفیع شهادت نائل آمدند و همانطور که از خداوند می خواست، پیکر پاکش در کربلای فکه گمنام ماند.

وی افزود: «سلام بر ابراهیم» کتابی است که در قالب زندگینامه‌ای عامه پسند و 69 خاطره درباره شهید مفقودالاثر «ابراهیم هادی» منتشر شده است. این کتاب حاصل بیش از پنجاه مصاحبه از خانواده، یاران و دوستان آن شهید است.

مسئول کانون کتاب و کتابخوانی خدمت رضوی در خراسان‌شمالی با تأکید بر استفاده از فکر و اندیشه نسل جوان در بروز رفتارهای انقلابی نسل‌های گذشته، بیان کرد: توجه به فرهنگ شهادت در قالب کتاب و کتابخوانی امر مهمی است که می‌تواند به انتقال این فرهنگ کمک کند.

انتهای پیام
captcha