مسجد دارالاحسان؛ یکی از مهم‌ترین ظرفیت‌های تاریخی و فرهنگی کردستان
کد خبر: 4069264
تاریخ انتشار : ۱۶ تير ۱۴۰۱ - ۱۴:۰۷

مسجد دارالاحسان؛ یکی از مهم‌ترین ظرفیت‌های تاریخی و فرهنگی کردستان

مدیرکل میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی استان کردستان گفت: یکی از مهم‌ترین ظرفیت‌های تاریخی و فرهنگی این استان، مسجد‌جامع (دارالاحسان) سنندج بوده که فردا، 17 تیرماه به عنوان اولین موزه مسجد کشور افتتاح می‌شود.

مسجد دارالاحسان سنندج

یعقوب گویلیان، مدیرکل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی کردستان در گفت‌و‌گو با ایکنا از کردستان، اظهار کرد: سیدعزت‌الله ضرغامی، وزیر میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی در سفر یک‌روزه خود به کردستان ضمن بازدید از طرح‌ها و جاذبه‌های طبیعی، تاریخی و گردشگری استان، موزه مسجد - مدرسه دارالاحسان را نیز افتتاح می‌کند.

وی افزود: بازدید از خانه کُرد سنندج، عمارت حبیبی، موزه باستان‌شناسی، کاخ‌موزه خسروآباد و افتتاح و بازدید از چند پروژه شاخص گردشگری در استان، از جمله برنامه‌های سفر مهندس ضرغامی به کردستان است.

مدیرکل میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی کردستان بیان کرد: استان کردستان یکی از استان‌های تاریخی کشور بوده که بناهای ارزشمند فراوانی را در دل خود جای‌ داده است.

وی ادامه داد: یکی از مهم‌ترین ظرفیت‌های تاریخی و فرهنگی این استان، مسجد‌جامع (دارالاحسان) سنندج بوده که در تاریخ دوم اسفندماه ۱۳۲۷، با شماره ۳۷۵ به‌عنوان یکی از آثار ملی ایران به ثبت رسیده است.

گویلیان، زمان ساخت این مکان تاریخی را ۱۲۲۶ تا ۱۲۳۲ هجری قمری ذکر کرد و گفت: مسجد- مدرسه دارالاحسان یا مسجد‌ جامع سنندج با ساختار معماری عالی و تزیینات بسیار متنوع و نفیس، بیش از دو سده محل آموزش علوم دینی و برپایی مستمر نمازجمعه بوده و به‌عنوان نماد مقاومت و آزادسازی این بخش از سرزمین مقدس ایران اسلامی از دست اغیار، پایه‌گذاری شده است.

وی از تبدیل شدن این مسجد - مدرسه به موزه خبر داد و افزود: مسجد‌ جامع تاریخی سنندج به‌دلیل دارا بودن ارزش‌های والای کارکردی - یادمانی، ساختار معماری و همچنین تزئینات کاشی‌کاری، آجری و حجاری سنگی و برخورداری از نفاست و کیفیت بسیار بالای آن، حکم موزه مسجد - مدرسه را از اداره‌کل موزه‌های کشور اخذ کرد.

مدیرکل میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی کردستان اظهار کرد: مفهوم موزه امروزه بسیار وسیع و متنوع شده است و مفهوم موزه کلاسیک به‌معنی مکانی که تنها محل نمایش اشیا و اقلام تاریخی باشد جای خود را به گستره‌ای متنوع از کارکرد موزه‌های نوین مانند موزه‌های تخصصی، اکو موزه، موزه فضای باز و زنده و ... داده است.

وی گفت: یکی از انواع این موزه‌ها، موزه بنا می‌باشد که امکان حفاظت و بازدید عمومی برای معرفی بناهای شاخص و با‌ارزش را ایجاد می‌کند و به فراخور می‌تواند موزه‌ها و گالری‌های ثابت و یا موقت هنری و تاریخی در آن برپا شود.

گویلیان در پایان ضمن تقدیر از اداره‌کل اوقاف و امور خیریه کردستان و تلاش و پشتکار معاونت میراث‌فرهنگی استان، یادآور شد: امید است با استفاده از ظرفیت موزه‌ها بتوانیم گنجینه‌های فرهنگی، تاریخی و هنری این استان را بیش از پیش به کشور و جهان معرفی کنیم.

انتهای پیام
captcha