کد خبر: 4245770
تاریخ انتشار : ۱۳ آبان ۱۴۰۳ - ۰۹:۰۵
در میزگرد ایکنا بررسی شد

تقویت روحیه استکبارستیزی و مقاومت در جوانان

رئیس شورای هماهنگی تبلیغات اسلامی استان کردستان با اشاره به اینکه استکبارستیزی مبنای قرآنی دارد، گفت: روحیه استکبارستیزی و نقش‎‌آفرینی جوانان باید در جبهه مقاومت تقویت شود.

میزگرد «نسل‌های جدید و محور مقاومت» در کردستان

امروز فکر استکبار و در رأس آن آمریکا، سلطه بر همه عالم به‌ویژه منطقه خاورمیانه و خلیج‌فارس است و این فکر استکباری، نقشه‌های بسیاری را به‌دنبال دارد. اما مردم در رأس این نقشه‌های ضد مردمی و ضد اسلامی هستند و اگر کسی بتواند جلوی حرکت فرعونی و طاغوتی استکبار آمریکایی و ایادیش را بگیرد، ملتها هستند. طراحان استکبار ممکن نیست این مطلب را نفهمند و به ملت‌ها و به‌ویژه جوانان به چشم یک خطر بزرگ نگاه نکنند؛ ممکن نیست در مقابل این خطر، تدبیری نیندیشند و تاکتیک‌های لازم را انتخاب نکنند. امروز یکی از کارهای اساسی استکبار این است که نسل جوان را در کشورهای اسلامی بیشتر از صحنه بیرون کند. بنابراین با صرف هزینه‌های سنگین و طراحی انواع نقشه‌ها به‌دنبال منحرف کردن جوانان است. در این راستا باید جوانان کشورهای اسلامی به‌ویژه جوانان ایران اسلامی بیدارتر و آگاه‌تر از دانش‌آموزان و دانشجویان سال 57 مقابل استکبار ایستاده و محور مقاومت را یاری کنند.

براین اساس خبرگزاری ایکنای کردستان با دعوت از اساتید دانشگاهی و مسئولان دستگاه‌های اجرایی در حوزه جوانان  نشست «نسل‌های جوان و محور مقاومت» را برگزار کرده است که متن این نشست در ادامه آمده است.

جوانان در جبهه مقاومت نقش‌آفرینی کنند

حجت‌الاسلام سیدمحمد سادات، رئیس شورای هماهنگی تبلیغات اسلامی استان کردستان در این نشست با گرامیداشت یوم‌الله 13 آبان سالروز ملی مبارزه با استکبار جهانی گفت: 13 آبان یادآور سه خاطره مهم تبعید امام خمینی به ترکیه در  1343، تسخیر لانه جاسوسی و روز دانش‌آموز در سال 1357 و روز مبارزه با استکبار جهانی در سال 1358 در تاریخ انقلاب است که وجه مشترک این وقایع در چندین سال استکبارستیزی است.

سیدمحمد سادات، رئیس شورای هماهنگی تبلیغات اسلامی استان کردستان

وی استکبارستیزی را اساس گفتمان انقلاب اسلامی دانست و افزود: استکبارستیزی با توجه به آیات قرآن کریم و آموزه‌های دین اسلام، مبنای قرآنی دارد و براساس مأموریت انبیای الهی که جاری کردن عبودیت الهی در زندگی انسان‌ها و اجتناب از طاغوت زمان بود، گفتمان استکبارستیزی در جهان شکل گرفت.

رئیس شورای هماهنگی تبلیغات اسلامی استان کردستان با اشاره به اینکه در این راستا جمهوری اسلامی ایران استکبارستیزی را به عنوان محور  جبهه مقاومت مطرح کرد، بیان کرد: امروز مبنای بیداری اسلامی و تمام وقایع اخیر در فلسطین و لبنان همین استکبارستیزی جمهوری اسلامی ایران است چراکه این امر عامل اصلی عزتمندی مسلمانان، خروج از سیطره کفار و طواغیت، استقلال، آزادی و عدالت‌خواهی است.

وی انقلاب اسلامی ایران را نقطه الهام‌بخش کشورهای اسلامی و نهضت‌های آزادی‌بخش جهان دانست و  ادامه داد: جنایت‌های صورت گرفته در منطقه از سوی دژخیمان صهیونیستی با حمایت اربابان جنایتکار آن‌‎ها برای مقابله با گفتمان مقاومت و جلوگیری از گسترش بیداری اسلامی برخواسته از ایران اسلامی در جهان بوده است.

حجت‌الاسلام سادات اظهار کرد: این اربابان استکبار موقعیت و ماهیت خود را در منطقه با وجود محور مقاومت در خطر می‌بینند بنابراین با انجام وحشیانه‌ترین جنایت‌ها در غزه و لبنان روی تاریخ را سیاه کرده‌اند. وقایعی که تاریخ از بیان این جنایت‌ها شرم دارد و تلخ‌ترین تراژدی بشریت در غزه و لبنان را خلق کردند.

وی نقطه مقابله با این خشونت‌ها، صهیونیسم بین‌الملل و اربابان جنایتکار آن‌ها را، تقویت جبهه مقاومت ذکر کرد و افزود: نقطه کلیدی و محوری نظام جمهوری اسلامی ایران گفتمان مقاومت است بنابراین امروز آشنایی جوانانی که عقبه‌های انقلاب اسلامی را درک نکردند، با محور مقاومت ضرورتی اجتناب‌ناپذیر است.

رئیس شورای هماهنگی تبلیغات اسلامی استان کردستان یادآور شد: امروز جوانان کشورهای اسلامی به عنوان پیشرانان محور مقاومت قرار گرفته‌اند چراکه جوانان فلسطینی که زمانی با سنگ با رژیم صهونیستی مقابله می‌کردند امروز با سلاح‌های پیشرفت به مبارزه خود ادامه می‌دهند و این امر جز با حمایت جوانان و نسل‌های جدید محور مقاومت محقق نشده است. امروز با تلاش، استقامت، کسب تحصیلات عالیه جوانان یک نسلی به مراتب محکم‌تر از نسل‌های ابتدایی محور مقاومت در منطقه شکل گرفته است.

وی افزود: بخشی از این امر، جدای از تأثیرات انقلاب اسلامی ایران و نهضت حضرت امام، متأثر از تلاش حاج قاسم سلیمانی در منطقه بوده است و ایشان یک نسل جدید از محور مقاومت در منطقه سازماندهی کرد و حضرت آقا بر این اساس سردار سلیمانی را یک مکتب عنوان کردند چراکه مکتب حاج قاسم موجب شده که به الگویی برای جوانان منطقه و محور مقاومت تبدیل شود.

حجت‌الاسلام سادات اظهار کرد: مکتب مجموعه‌ای از جهان‌بینی ایدئولوژی و ارزش‌های اخلاقی که سعادت دنیا و آخرت ما را تأمین می‌کند که تمام این مؤلفه‌ها در وجود سردار شهید سلیمانی به‌عنوان یکی از رهبران محور مقاومت وجود داشت. امروز اگر می‌خواهیم جوانان در جبهه مقاومت نقش‌آفرینی کنند باید روی مؤلفه‌های مکتب بزرگانی  همچون شهید سلیمانی، سیدحسن نصرالله، اسماعیل هنیه، سیدیحیی السنوار و شهید صفی‌الدین بیشتر کار شود و ابعاد شخصیتی این چهره‌های مقاومت و روحیه جهادی آن‌ها به درستی برای نسل جوان و نوجوان تبیین شود.

وی مقاومت را جزو مبانی انقلاب اسلامی دانست و گفت: اگر ارزش‌های انقلاب اسلامی به درستی برای جوانان تبیین و از سوی آنان مورد قبول و پذیرش قرار گیرد، به صورت اتوماتیک گفتمان انقلاب در جوانان رشد خواهد کرد و اگر بتوانیم در حوزه‌های مختلف سیاسی، اجتماعی، اقتصادی و فرهنگی به‌عنوان یک الگوی موفق جوانان را اقناع کنیم به طور قطع گفتمان مقاومت نیز رشد می‌کند بنابراین در این بخش کارآمدی نظام خیلی مؤثر خواهد بود.

رئیس شورای هماهنگی تبلیغات اسلامی استان کردستان گفت: اگر بخواهیم جوان ما در جبهه مقاومت اثرگذار باشد باید کارکردهای نظام را ارتقاء ببخشیم چراکه اگر جوانان، منتقد به کارکرد نظام یا مسئولان باشند به طور قطع این امر در گفتمان مقاومت تأثیر خواهد گذاشت از سوی دیگر بیان محاسن گفتمان مقاومت و معایب گفتمان ذلت کار اثرگذاری بوده است و باید سرنوشت گفتمان ذلت و کشورهایی که زیر سیطره استکبار نابود شدند، باید برای جوانان تبیین شود.

وی افزود: راه مقابله با تفکر و خدعه دشمن که توسط روباه پیر انگلیس مطرح شد که تفرقه بنداز و حکومت کند، ترویج گفتمان مقاومت است و این گفتمان امروز در منطقه به محور وحدت تبدیل شده است لذا برای گسترش این وحدت نیاز به یک برنامه زمانبر است.

حجت‌الاسلام سادات بیان کرد: جریان مقاومت یک موضوع چندوجهی است و حتی حضور در راهپیمایی ضد استکباری 13 آبان، تقویت گفتمان مقاومت را در خود دارد بنابراین برای مقابله با استکبار جهانی و جنایات رژیم صهیونیستی و تقویت جبهه مقاومت باید در عرصه‌های مختلف نوشتاری، گفتاری، فضای مجازی به این امر پرداخته شود چراکه گاهی تأثیر یک کاریکاتور یا یک یادداشت و ... در این حوزه می‌تواند از حضور فیزیکی در میدان نبرد بیشتر باشد.

وی در پایان گفت:  تقویت، گسترش و نشر فضایل انسانی از جمله غیرت، تعصب، حب‌الوطن، عزتمندی، استقلال‌خواهی و عدالتخواهی بین نسل جوان می‌تواند در تقویت گفتمان مقاومت در جامعه به‌ویژه بین نسل جوان اثرگذار باشد.

شهادت سنوار تبدیل به نمادی برای جوانان جهان شد

مجید آوج، معاون امور جوانان اداره‌کل ورزش و جوانان استان کردستان در ادامه این نشست با گرامیداشت ایام الله 13 آبان و آرزوی موفقیت برای دلاور مردان جبهه مقاومت گفت: متأسفانه امروز در جهان اسلام فقط جمهوری اسلامی ایران داعیه‌دار مظلومان جهان و محور مقاومت بوده و هست و از اسلام و مسلمانان محافظت می‌کند و کشورهای اسلامی همچنان در مقابل وحشیانه‌ترین جنایات رژیم صهیونیست علیه مسلمانان و برادران دینی‌شان سکوت اختیار کرده‌اند.

مجید آوج، سرپرست معاونت امور جوانان اداره کل ورزش و جوانان کردستان

وی افزود: در جمهوری اسلامی ایران به برکت وجود مقام معظم رهبری می‌بینیم که جوشش و خروشی در جای‌جای ایران شکل گرفته و ملت ایران بار دیگر در قالب پویش‌های مختلف حمایت خود را از مظلومان جهان این بار با حمایت مادی و معنوی اعلام می‌کنند و این نشان از آگاهی و بیداری همیشگی ملت ایران در دفاع از مظلومان جهان و مقابله با استکبار جهانی دارد که این حمایت همه جانبه ملت ایران در تاریخ ثبت خواهد شد.

معاون امور جوانان اداره‌کل ورزش و جوانان استان کردستان با اشاره به اینکه جوانان امروز جامعه اسلامی ما بیدارتر از همیشه هستند، بیان کرد: اعلام آمادگی جوانان ایرانی برای حضور در جبهه‌ها حق علیه باطل و مقابله با جنایت‌های رژیم صهیونیستی خود مصداق عینی این امر است.

وی ادامه داد: روشنگری و جهاد تبیین مورد تأکید مقام معظم رهبری یکی از مؤلفه‌های اصلی برای آشنایی نسل‌های جدید با محور مقاومت بوده که متأسفانه امروز این امر مغفول مانده است اما توجه به مسئله جهاد تبیین می‌تواند به تمام فعالیت‌های ما عمق ببخشد.

آوج افزود: نسل‌های جدید امروز دوران طلایی انقلاب اسلامی و دفاع مقدس را ندیده‌اند و نیاز است که در قالب جهاد تبیین برای جوانان و نوجوانان روشنگری صورت گیرد. همچنین در حوزه تولیدات رسانه‌ای برای تبیین بیشتر جامعه غفلت شده است اما هر جا ما روایت اول بوده‌‌ایم، دیگر دشمن خلع سلاح شده است و چه بسا این امر موجب شده که فعالیت‌های رسانه‌ای دشمنان رنگ‌و‌بو ببازد.

وی با تأکید بر الگوسازی و الگوپذیری نسل جوان از افراد شاخص درحوزه دفاع مقدس و محور مقاومت و شاخص‌ترین فرد محور مقاومت «سردار سلیمانی» اظهار کرد: تشییع پیکر سردار دل‌ها و الگوپذیری جوانان از ایشان حقیقت را در برابر جهانیان روشن کرده که ملت ایران و به ویژه جوانان و نوجوانان همواره حامی مظلومان جهان بود و به وجود چنین شخصیت‌های بر خود می‌بالند.

معاون امور جوانان اداره‌کل ورزش و جوانان استان کردستان به شهادت افتخارآمیز شهید سنوار و رهبران محور مقاومت اشاره کرد و یادآور شد: با وجود شبهات بسیار استکبار جهانی مبنی بر اینکه رهبران محور مقاومت در صحنه نبرد حضور ندارند، نحوه شهادت شهید سنوار امروز به یک نمادی برای جوانان جهان تبدیل شده است.

وی رهبران محور مقاومت همچون شهید سیدحسن نصرالله، شهید اسماعیل هنیه و شهید یحیی سنوار را نماد و الگوی مجاهدت و رشادت دانست و اظهار کرد: محور مقاومت امروز از لحاظ فیزیکی و عقیده‌ای برای کشورهای اسلامی جهان به یک سپر تبدیل شده است که اگر کسانی که منافعشان با استکباره گره خورده است به طور حیقیقی به این امر بپردازند، حقایقی بسیار در برابر دیدگانشان روشن خواهد شد.

آوج افزود: رهبران رژیم صهیونیستی در ترقه‌بازی که علیه کشورمان کردند خود را در زیرزمین‌ها مخفی می‌کنند اما در مقابل علیرغم فضاسازی و اطلاع‌رسانی‌های بسیار در مورد نماز جمعه تاریخی به امامت رهبر معظم انقلاب، حضرت آقا بین چندمیلیون نمازگزار به ادای نماز جمعه پرداختند که این امور باید برای جوانان تشریح شود.

وی اظهار کرد: در گام دوم انقلاب یک مجموعه استراتژی‌‌هایی از سوی نظام مطرح شده که در این بخش هم کم‌کاری شده است چراکه در این بیانه توجه ویژه و بیش از پیش به نسل جوان به صراحت بیان شده است بنابراین باید عرصه را برای حضور بیشتر جوانان در جامعه مهیا کرد.

معاون امور جوانان اداره‌کل ورزش و جوانان استان کردستان به معرفت و آگاهی جوانان امروزی در مقابل استکبار جهانی اشاره کرد و افزود: ظرفیت‌های خوبی بین نسل جوان و نوجوان جامعه چه دانش‌آموزی و چه دانشگاهی داریم که مصداق عینی این معرفت و روحیه استکبارستیزی جوانان، عدم رقابت قهرمانان ملی ما مقابل ورزشکاران اسرائیلی است.

وی در پایان گفت: در دوران انقلاب، دفاع مقدس، عرصه‌های پزشکی، علمی، پژوهشی، سلول‌های بنیادین هرجا کشور به جوانان و نوجوانان اعتماد کرده، نتیجه‌بخش و موفق بوده است بنابراین باید به جوانان بیشتر میدان بدهیم چراکه این امر موجب تقویت روحیه استکبارستیزی و محور مقاومت می‌شود.    

جوانان نقش خود را در پازل انقلاب اسلامی ایفا کنند

سید حجت‌الله موسوی، معاون آموزش متوسطه آموزش و پرورش استان کردستان در ادامه این نشست با گرامیداشت 13آبان و هفته بسیج دانش‌آموزی گفت: در موضوع نشست «نسل‌های جدید و محور مقاومت» سه کلیدواژه جوانان، محور مقاومت و پیش‌برندگی جوانان وجود دارد.

سید حجت الله موسوی معاون آموزش متوسطه کردستان

وی افزود: مقام معظم رهبری(مدظله‌العالی) در سال 1377 در قالب یکی از سخنرانی‌هایشان به نقش شهید فهمیده اشاره می‌کنند و عنوان کردند که شهید فهمیده با شهادتش نقش خود را در آن دوران به درستی ایفا کردند امروز شما جوانان و نوجوانان نیز باید به‌دنبال ایفای نقش خود باشید و در دیدار آخر با جامعه دانش‌آموزی و فرهنگیان به این امر اشاره کردند که اگر کشور را به‌عنوان یک پازل در نظر بگیرید هر کدام از شما جوانان یکی از قطعات پازل هستید بنابراین باید هر جوان نقش خود را در این پازل جست‌وجو و ایفا کند.

معاون آموزش متوسطه آموزش و پرورش استان کردستان بیان کرد: نقش جوانان در نظام حاکمیتی جمهوری اسلامی ایران اینگونه است و جوان امروزی باید این نقش را برای خود متصور باشد که می‌تواند تأثیرگذار باشد.

وی محور مقاومت را نقطه مقابل محور شرارت ذکر کرد و افزود: مقاومت نشأت گرفته از روحیه مقابل استکبار و ظالم است بنابراین هر جا ظالمی و ظلمی وجود داشت محور مقاومت باید شکل بگیرد و امروز رژیم صهیونیستی در جهان به‌عنوان محور شرارت شناخته می‌شود و پشت پرده آن استکبار جهانی به‌ویژه آمریکای جنایتکار است.

موسوی با اشاره به اینکه امروز اقداماتی باید صورت گیرد تا هم جوانان را به ایفای نقش خود در کشور و هم داشتن نقش مؤثر و سازنده‌ای در محور مقاومت تشویق کرد، اظهار کرد: وجه تمایز دوران دفاع مقدس ما با جنگ سایر کشورهای جهان، روحیه معنویت و ایمانی حاکم در جبهه‌ها بود و این حقیقت را به وضوح در وصیت‌نامه شهدا مشاهده می‌کنیم.

وی ادامه داد: برای هدایت نسل‌های جدید، مؤلفه‌های دوران دفاع مقدس باید احصا شود و این مؤلفه‌ها بین جوانان کنونی جامعه ترویج شود. به شرط اینکه روحیه ایمان، شجاعت و ایثار را داشته باشند که اگر این روحیه در جوانان ما شکل گیرد خود به خود در عرصه مقاومت به‌عنوان یک جوان ایرانی مسلمان در مقابل محور شرارت چه در ایران، چه در لبنان و چه در غزه، نقش ایفا می‌کنند.

معاون آموزش متوسطه آموزش و پرورش استان کردستان افزود: در آموزش و پرورش برای تعریف و تبیین این نقش‌ها بخشی را در نظام آموزشی خود در قالب کتاب‌های درسی و بخشی را در قالب فعالیت‌های فوق‌برنامه برای جوانان تبیین خواهیم کرد بنابراین در راستای پیروی از فرمان رهبری مبنی بر حمله به مواضع اسرائیل در تمام جهان، اخیراً برای دانش‌آموزان هنرستانی یک برنامه تحت عنوان خیزش «پیکارستان» را تعریف کرده‌ایم تا دانش‌آموزان با توجه به توانایی‌های خود در هر حوزه در فضای مجازی یا رسانه به مواضع اسرائیل در سراسر جهان ضربه بزنند.

وی یادآور شد: در این راستا مسئولان اجرایی استان برای تشویق و ایجاد انگیزه بیشتر بین جوانان و آشنایی بیشتر با اهداف محور مقاومت و شرارت‌های محور رذالت آموزش و پرورش را یاری دهند.

موسوی افزود: در آموزش و پرورش از مقطع سنی دانش‌آموزان متوسطه اول به‌عنوان دوران هویت‌یابی یاد می‌کنیم یعنی دانش‌آموز در این دوران باید هویت خود را پیدا کند که این امر شاخصه‌های بسیاری از جمله هویت ملی، هویت دینی، ترویج فرهنگ نماز است که اگر این امر محقق شود دانش‌آموز خود را متعلق به جامعه‌ای متمایز می‌داند، جامعه‌ای که یحیی سنوار با مذهب تسنن و سید حسن نصرالله با مذهب تشیع برایش فرقی نمی‌کند چراکه دیگر خود را متعلق به جهان اسلام می‌داند و از آنان به‌عنوان یک الگو یاد می‌کند.

وی با تأکید بر اینکه باید عِرق ملی و هویت ملی را در جوانان و نوجوانان تقویت کنیم، گفت: ادای احترام جوانان در عرصه‌های جهانی به پرچم جمهوری اسلامی، نشان از تقویت روحیه جهادی و استکبارستیزی آنان دارد بنابراین باید بیشتر به جوانان اعتماد کرده و عرصه برای حضور بیشتر آنان را فراهم کنیم.

انتهای پیام
captcha