کد خبر: 4293317
تاریخ انتشار : ۱۷ تير ۱۴۰۴ - ۲۰:۴۸
اساتیددانشگاه‌های کردستان تأکید کردند:

لزوم بازنگری در رویکردها و گسترش دایره «خودی‌ها»

نشست هم‌اندیشی اساتید در دانشگاه کردستان با محوریت تحلیل وقایع اخیر و لزوم بازنگری در رویکردهای حاکمیت برگزار شد. حاضران بر گسترش دایره «خودی‌ها»، تقویت انسجام ملی و نقش مردم در پیروزی تأکید کردند.

عادل سی‌وسه مرده، رئیس دانشگاه کردستان

به گزارش ایکنا از کردستان، عادل سی‌وسه مرده، رئیس دانشگاه کردستان در نشست هم‌اندیشی اساتید با موضوع تحلیل وقایع اخیر و لزوم بازنگری در رویکردهای حاکمیت که امروز، 17 تیر در دانشگاه کردستان برگزار شد، ضمن تسلیت شهادت فرماندهان نظامی، دانشمندان هسته‌ای و شهروندان بی‌گناه در جنگ تحمیلی رژیم صهیونیستی، با اشاره به حملات اخیر، آن را «حمله برق‌آسا» توصیف کرد و بر توانمندی تمدنی ایران در مواجهه با این حملات تأکید کرد.

وی با اشاره به درک بالای اجتماعی مردم و عملکرد خوب آن‌ها در شرایط بحرانی، به نارضایتی‌های ناشی از ضعف عملکرد دولت اشاره کرد و گفت مردم ایران پای کار دفاع از ملیت و وطن خود بودند. او تأکید کرد که برنده این جنگ، مردم ایران، فرهنگ و تمدن مردم ایران بوده است.

رئیس دانشگاه کردستان مهم‌ترین نتیجه‌گیری از وقایع اخیر برای حاکمیت را «گسترش دایره خودی‌ها» دانست و هشدار داد که کوچک کردن این دایره، منجر به افزایش «غیرخودی‌ها» و مشکلات بیشتر خواهد شد.

وی به نقش تاریخی ایران در جذب تمدن‌های مهاجم، از جمله مسلمانان و مغول‌ها، اشاره کرد و این را نشانه‌ای از قدرت تمدنی ایران دانست.

سید شهاب ارکیان، رئیس دانشگاه فرهنگیان، در ادامه جلسه با تبیین مفهوم پیروزی در جنگ فعلی، آن را به عدم دستیابی دشمن به اهداف از پیش تعیین‌شده‌اش تعبیر کرد. 

وی با اشاره به هدف دشمن برای برهم زدن توازن قوا در منطقه، افزود که حتی اگر ایران ۱۰۰ درصد پیروز نشده باشد، دشمن نیز توفیق چندانی در این جنگ نداشته است. 

ارکیان همچنین به موضوع عدم هماهنگی میان برخی از مسئولان اشاره کرد و خواستار تقویت انسجام ملی و پرهیز از گفتمان‌های آسیب‌زا شد.

بهرام نصراللهی‌زاده، عضو هیئت علمی دانشگاه کردستان، با اشاره به ناکارآمدی دیدگاه‌های سنتی امنیت ملی، امنیت را یک مفهوم اجتماعی دانست که با رضایت و مشارکت واقعی شهروندان ایجاد می‌شود. 

وی با بیان اینکه امنیت نظامی بدون امنیت اجتماعی تأمین نخواهد شد، به تحولات گفتمانی در تاریخ معاصر ایران اشاره کرد و گفت: که گفتمان جدیدی در حال شکل‌گیری است که در آن اسلامیت و ایرانیت در کنار هم می‌توانند تضمین‌کننده بقای کشور باشند. 

این استاد دانشگاه تأکید کرد که جنگ‌ها همواره موجب تقویت ملت‌ها می‌شوند و ایران در تاریخ خود به طور متوسط هر پنج و نیم سال یک جنگ را تجربه کرده است. اما اکنون زمان بازسازی بسیاری از گفتمان‌ها، رفتارها و ساختارها فرا رسیده است.

وی با اشاره به تفاوت بار حقوقی اظهارات یک مسئول رسمی با یک فعال سیاسی، بر اهمیت حفظ اعتماد مردم به نهادها تأکید کرد.

نصراللهی‌زاده با تأکید بر اینکه برنده این جنگ مردم ایران، فرهنگ و تمدن مردم ایران بود، ‌درخواست کرد تا دایره «خودی‌ها» گسترش پیدا کرده و از تنگ‌نظری پرهیز شود.

یادآور می‌شود؛ در مجموع، نشست هم‌اندیشی اساتید در دانشگاه کردستان بستری برای تحلیل و بررسی ابعاد مختلف وقایع اخیر و ارائه راهکارهایی برای تقویت انسجام ملی و بازنگری در رویکردهای حاکمیت بود.

انتهای پیام
captcha