به گزارش ایکنا از کردستان، کاوه شیرزادی، مدیرکل حج و زیارت استان کردستان امروز، پنجم مردادماه در بازدید از دفتر خبرگزاری ایکنای کردستان، گفت: مرز باشماق مریوان برای سومین سال پیاپی بهعنوان مرز اعزام زوار اربعین تعیین شده است که در این راستا ستاد اربعین در استان کردستان با تشکیل کمیتههای مختلف آماده ارائه خدمات بهتر به زوار اربعین است.
وی با اشاره به اینکه ادارهکل حج و زیارت استان کردستان مسئولیت کمیته ثبتنام و اعزام و کمیته راهنمایی و امور گمشدگان در مرز باشماق با این ادارهکل است، افزود: در این راستا موکبهای اداره حج و زیارت استان کردستان در هر دو سوی مرز برای راهنمایی و امور گمشدگان از امروز فعال شده و همکاران با کاورهای ویژه آماده ارائه خدمات با زوار اربعین حسینی هستند.
مدیرکل حج و زیارت استان کردستان بیان کرد: سامانه سماح برای ثبتنام زائران اربعین از روز جمعه ۲۷ تیرماه در سطح کشور و استان فعال شده و کار ثبتنام بدون هیچ مشکلی در حال انجام است.
وی از ثبتنام دو هزار نفر از عاشقان اهل بیت(ع) برای شرکت در مراسم پیادهروی اربعین تا چهارم مرداد خبر داد و اظهار کرد: با توجه به نزدیک شدن ایام اربعین حسینی و آغاز فعالیت اعزام زوار اربعین از ۱۳ مردادماه، پیشبینی میشود آمار استان کردستان برای خروج از مرز باشماق افزایش پیدا کند.
شیرزادی با اعلام اینکه 29 دفتر زیارتی در سطح استان کار ثبتنام زوار اربعین را انجام میدهند، افزود: در این راستا زواری که امکان ثبتنام آنلاین را ندارند میتوانند با مراجعه به دفاتر زیارتی کار ثبتنام خود را نهایی کنند.
وی یادآور شد: در کل کشور نزدیک به دو هزار نفر مرز باشماق را برای حضور در مراسم اربعین انتخاب کردهاند که با رفت و برگشت چهار هزار نفر از این مرز به مراسم پیادهروی اربعین اعزام خواهند شد.
مدیرکل حج و زیارت استان کردستان ادامه داد: با توجه به درخواست کمیتههای ستاد اربعین در سامانه سماح آیتمهایی تعیین شده است تا کار ورود و خروج زائران به سهولت انجام شود. در این راستا زوار باید در سامانه سماح(سامانه مدیریت اربعین حسینی) مرز ورود و خروج، تاریخ رفت و برگشت، پرداخت حق بیمه و ... وجود دارد که زائران بهطور قطع باید این موارد را مشخص کنند.
وی افزود: زوار اربعین حسینی استان با مراجعه به دفاتر زیارتی در شهرستانهای استان میتوانند ثبتنام خود را انجام دهند و هزینهای اندک بابت ثبتنام به دفاتر زیارتی پرداخت کنند علاوه بر این و هزینه ۱۴۰ هزار تومانی بیمه زوار اربعین هیچ هزینهای بابت این سفر به هیچ کسی پرداخت نکنند.
شیرزادی اظهار کرد: در سال گذشته نزدیک به ۶۰ هزار نفر ثبتنامی سامانه سماح از مرز باشماق ورود و خروج داشتند تعدادی هم خارج از سامانه و بدون پرداخت حق بیمه از مرز خروج کردند اما امسال پیشبینی میشود آمار استان کردستان در سامانه سماح افزایش پیدا کند.
وی افزود: با توجه به اینکه مرز باشماق برای سومین سال پیاپی است که بهعنوان مرز اعزام به اربعین حسینی انتخاب شده در این راستا هر ساله خدمات رفاهی، اسکان، پذیرایی و امکانات زیرساختی بهتری در مرز باشماق مریوان به زوار اربعین حسینی ارائه میشود.
شیرزادی تأکید کرد: در اقلیم کردستان عراق نیز امنیت کامل برای زوار اربعین فراهم بود و با برپایی موکبهای اربعین حسینی امکانات و خدمات رفاهی بهتری به عاشقان امام حسین(ع) ارائه میشود.
وی به مزیتهای انتخاب مرز باشماق اشاره کرد و گفت: مرز قابل اطمینان از لحاظ امنیتی و آب و هوایی، مسافت کم نسبت به سایر مرزها، وجود وسیله نقلیه عمومی در دو طرف مرز برای جابهجایی زوار اربعین، برپایی موکبهای اربعین در دو طرف مرز، مسیر توریستی زیبا از مزیتهای مرز باشماق مریوان برای زائران اربعین حسینی است.
مدیرکل حج و زیارت استان کردستان در ادامه به اعزام کاروانهای عتبات عالیات از استان کردستان خبر داد و افزود: در سال 1401 فقط 12 کاروان عتبات عالیات از استان کردستان اعزام میشدند اما در سال جاری 44 کاروان عتبات عالیات از استان کردستان اعزام شدند که 22 کاروان مختص اهل سنت بود.
وی در پایان گفت: در حوزه عتبات عالیات خدمات اسکان، بیمه، تغذیه، زیارت دوره و پکیجهای برای اهل سنت پرداخت میشود که این امر موجب استقبال هرچه بیشتر زوار عتبات عالیات در استان کردستان شده است.
انتهای پیام