به گزارش
خبرگزاری بینالمللی قرآن(ایکنا)، به نقل از پایگاه اطلاعرسانی «cuhk.edu.hk»، مرکز مطالعات فرهنگ اسلامی دانشگاه چین در هنگکنگ، این کنفرانس را با هدف بررسی پیچیدگی و تنوع نگرشها و مصارف غذا و نوشیدنی در میان مسلمانان در نقاط مختلف دنیا برگزار میکند.
بهطور کلی ادیان با سنتهای فرهنگی و اجتماعی مربوط به غذا و نوشیدنی شامل تعیین مواد غذایی قابل مصرف و نحوه مصرف درست آنها، ارتباط تنگاتنگ داشته و در شکلگیری این سنتها تأثیر گذارند.
در این میان، اسلام تأکید فراوانی روی تأمین غذاها و آشامیدنیها بهعنوان نعمات خداوندی و نشانههایی از رحمت و بخشش او، انفاق و خیرات به عنوان وظایف بشر و اصول تغذیه بر اساس پاکیزگی و حلالیت آنها تأکید دارد.
اصول تغذیه در اسلام مبتنی بر آیات قرآن کریم و احادیث پیامبر اکرم(ص) است؛ بر همین اساس، علمای اسلام، حرام و حلال بودن غذاها و نوشیدنیها را برای مسلمانان تعریف و مشخص کردهاند.
در چهارچوب این قواعد اسلامی، سنتهای تغذیهای مسلمانان توسط جنبشهای فراملیتی و ادغام آنها در جوامع و فرهنگهای دیگر شکل گرفته است.
در میان پویاییهای فرهنگی، اجتماعی و مذهبی، پایبندی به اصول تغذیه اسلامی و رعایت حرام و حلال، یکی از ویژگیهای بارز مسلمانان بهویژه در جوامع چندملیتی بهشمار میرود.
بنابراین مقالات کنفرانس «غذا و نوشیدنی در جامعه و فرهنگ اسلامی»، شامل تحقیقاتی در رشتههای مختلف همچون مطالعات اسلامی، ادبیات، تاریخ، جامعهشناسی، مردمشناسی و حقوق اسلامی خواهد بود.
در این کنفرانس کارشناسان مسلمان، سنتها و تغذیه اسلامی را از دیدگاههای نظری و کاربردی با هدف کمک به مستندسازی فرایندهای تاریخی در رشد جوامع اسلامی، شناخت فنآوریهای نوین و پیشبینی احتمالی تغییرات آتی در جوامع مسلمانان مورد تحلیل و بررسی قرار خواهند داد.
ملهت ارسال مقالات برای شرکت در این کنفرانس جمعه، 15 بهمنماه جاری اعلام شده است.