تهران رنگ اربعین گرفت/ مسیرهای پیاده‌روی جاماندگان اربعین
کد خبر: 3661531
تاریخ انتشار : ۱۸ آبان ۱۳۹۶ - ۰۹:۰۱

تهران رنگ اربعین گرفت/ مسیرهای پیاده‌روی جاماندگان اربعین

گروه جامعه: رئیس سازمان فرهنگی هنری شهرداری تهران، با بیان این‌که در تهران هم راهپیمایی اربعین برگزار می‌شود، گفت: ۱۷ موکب به صورت رسمی و چندین ایستگاه فرهنگی در این مسیر پیش‌بینی شده است.

محمود صلاحی، رئیس سازمان فرهنگی هنری شهرداری تهران در گفت‌وگو با خبرگزاری بین‌المللی قرآن‌(ایکنا)، با اشاره به ویژه‌برنامه جاماندگان اربعین در تهران، اظهار کرد: اربعین از شعائر بزرگ اسلامی به شمار می‌رود که با پیاده‌روی اربعین به دنیا شناخته شده است. سازمان فرهنگی هنری به مدت شصت شب و شصت روز محرم و صفر در میدان آئینی امام حسین(ع) و تمامی فرهنگسراها برنامه‌های متنوع فرهنگی، هنری، عزاداری و تعزیه داشت تا بتوانیم همه مخاطبین را با فلسفه قیام عاشورا آشنا و به آن جذب کنیم.

در شرایط امروز جهان لازم است پرچم امام حسین(ع)، افراشته باشد
وی با بیان اینکه تمامی این خدمات به صورت رایگان در اختیار مردم قرار گرفت، افزود: در این امر خود مردم هم با نذرهای مختلف، مشارکت داشتند. بر همین اساس بر ما محبین اهل بیت(ع) واجب است که تلاشمان را انجام دهیم و مراسم اربعین را به بهترین شکل برگزار کنیم، به‌ویژه در شرایط امروز جهان لازم است پرچم امام حسین(ع)، افراشته باشد.

صلاحی با اشاره به طرح پیاده‌روی جاماندگان اربعین حسینی(ع) در تهران، تصریح کرد: پیاده‌روی اصلی اربعین از نجف اشرف به کربلای معلی است که هر کس بتواند در این مسیر برود، پا جای پای جابر گذاشته و توفیق بزرگی کسب خواهد کرد. در این مسیر مبدا مرقد مطهر امام علی(ع) در نجف اشرف و مقصد، کربلا و حرم مطهر امام حسین(ع) و حضرت عباس(ع) است.

وی ادامه داد: خیلی‌ها به دلایل مختلف از این سفر جامانده‌اند و قادر به رفتن در این سفر نبودند؛ لذا سازمان فرهنگی هنری شهرداری تهران جایگزین این سفر طرحی را با عنوان راهپیمایی اربعین در تهران از میدان امام حسین(ع)، به طرف حرم عبدالعظیم حسنی(ع) که قبله تهران است و زیارت ایشان در روایات همچون زیارت امام حسین(ع) در کربلا را دارد، برگزار می‌کند.

لبوهایی که تمامی نداشت!
 رئیس سازمان فرهنگی هنری شهرداری تهران در ادامه با اشاره به خاطره‌ای، گفت: سال گذشته در این مسیر شاهد بودم که چند خانم مسن، از منزلشان که نزدیک پل بعثت بود لبوی پخته شده می‌آوردند و به افرادی که در این راهپیمایی شرکت کرده بودند، می‌دادند. به این نکته توجه کردم که این لبوها گویا تمامی ندارد و آن زمان هم لبو تقریبا گران بود و آمده کردن آن هم زمان زیادی می‌برد، زمانی که یکی از این خانم‌ها به نزدیکی ما آمد  و لبو تعارف کرد، از او برنامه و نحوه تهیه این مقدار لبو برای زائرین جامانده اربعین را جویا شدم که گفت: «ما وضع خوبی نداریم و با یارانه و مختصر پس‌اندازی که داشتیم روز گذشته 3 گونی 50 کیلویی لبو خریداری کردیم و آنها را شب گذشته تمیز و پاک کردیم و بعد از آن پختیم تا امروز نذر عزاداران امام حسین (ع) کنیم.

همبستگی خاصیت راهپیمایی اربعین است
وی بیان کرد: این علاقه به اهل بیت(ع) خیلی مهم است. وقتی که در این راهپیمایی قرار می‌گیرید همبستگی ایجاد می‌شود و این خاصیت راهپیمایی اربعین است. در این مسیر فکر نمی‌کنید که تنها هستید و در این جمع روحیه می‌گیرید. خوبی راهپیمایی در تهران این است که مردم می‌توانند خانوادگی بیایند .

رئیس سازمان فرهنگی هنری شهرداری تهران با اشاره به اینکه شهرداری‌های مناطق تمهیدات زیادی برای این مراسم اندیشیده‌اند، بیان کرد: ۱۷ موکب به صورت رسمی و چندین ایستگاه فرهنگی در این مسیر پیش‌بینی شده است. افراد پس از طی کردن مسیر پیاده‌روی، نماز جماعت ظهر و عصر را در حرم حضرت عبدالعظیم (ع) برپا می‌کنند .

مسیر برگشت شهروندان از شهرری رایگان خواهد بود
رئیس سازمان فرهنگی هنری شهرداری تهران اظهار کرد:‌ طبق برنامه‌ریزی‌های انجام‌شده، تعداد زیادی متن زیارت اربعین نیز آماده شده و در اختیار عزاداران حسینی قرار خواهد گرفت. همچنین با هماهنگی‌هایی که با شرکت مترو و اتوبوس‌رانی انجام شده، مسیر برگشت شهروندان از شهرری رایگان خواهد بود.

تهیه35 هزار بسته آجیل نذری
وی به ویژه‌برنامه «نذر اربعین» اشاره کرد و گفت: از مردم تهران تشکر کنم که در برنامه «نذر اربعین» حضور چشمگیری داشتند و نذورات خود را بسته‌بندی و راهی موکب‌های پیاده‌روی نجف تا کربلا کردند. 35 هزار بسته آجیل را آماده کردند و توسط 5 کامیون به همراه 5 تن آب خوردن، چند تن نان، پتو، چادر‌های گروهی و مانند آن به کربلا فرستادیم.

برآورد یک میلیون نفری از اربعین
صلاحی در خصوص برآورد حضور تهرانی‌ها در این مراسم، گفت: سال گذشته برآورد ما حدود یک میلیون نفر بود ولی برآورد استانداری یک‌ونیم میلیون نفر بود که به احتمال قوی آمار استانداری قوی‌تر است چراکه از چند طریق این آمار را به‌دست می‌آورند و این آمار برای مجموع حرکت و شرکت مردم در این پیاده‌روی است.اما برآورد ما برای امسال بیش از این تعداد خواهد بود.

به گزارش ایکنا در قالب ویژه برنامه «نذر اربعین»، 15 میلیون تومان وجه نقد، 35 هزار بسته آجیل، سه تن میوه، پنج تن آب معدنی، 2هزار بسته نان، یکهزار کارتن قند و شکر و چای، یکهزار بسته ظروف یکبار مصرف و یکهزار عدد پتو و چادر برای استراحت جمع‌آوری و آیین بدرقه و ارسال نذورات شهروندان به سمت کربلا نهم آبان ماه در میدان امام حسین (ع) برگزار شد.

مسیرهای پیاده‌روی اربعین تهران
مسیرهایی که جمعیت جاماندگان زیارت کربلا به‌طرف حرم عبدالعظیم می‌روند، عبارتند از مسیر شماره ۱ به‌ عنوان مسیر اصلی که شامل امام حسین- میدان شهدا- میدان خراسان- میدان شوش- سه‌راه ورامین و حرم حضرت عبدالعظیم (ع) است. مسیر شماره ۲ بارگاه امامزاده حسن (ع)- میدان ۹دی- پل جوادیه- میدان بهمن- بزرگراه رجایی- خیابان کمیل و حرم حضرت عبدالعظیم (ع) و مسیر شماره ۳ امسال از شمال تهران اضافه‌شده است.

مردم همچنین می‌توانند از امامزاده اسماعیل (ع) در قلهک- خیابان شریعتی- سه‌راه طالقانی- میدان سپاه- پل چوبی- میدان ابن‌سینا- خیابان خورشید- میدان شهدا ادامه مسیر دهند و از مسیر شماره یک به حرم بروند و یا از وسایل نقلیه که تدارک دیده‌شده و با مترو خودشان را به حرم حضرت عبدالعظیم (ع) برسانند.

مسیر شماره ۴،  میدان جمهوری- بزرگراه نواب- میدان ۹ دی- پل جوادیه- میدان بهمن- بزرگراه رجایی- خیابان کمیل و حرم حضرت عبدالعظیم (ع) خواهد بود. همه این مسیرها از رأس ساعت۷ صبح در روز اربعین میزبان جاماندگان پیاده‌روی اربعین حسینی (ع) هستند.
captcha