قطب اقتصادی کشور سهمی از بودجه قرآنی ندارد/ تعطیلی 50 درصد مؤسسات قرآنی
کد خبر: 3733372
تاریخ انتشار : ۲۷ مرداد ۱۳۹۷ - ۱۱:۴۶
ایکنا گزارش می‌دهد؛

قطب اقتصادی کشور سهمی از بودجه قرآنی ندارد/ تعطیلی 50 درصد مؤسسات قرآنی

گروه مؤسسات قرآنی مردم‌نهاد ــ مؤسسات و خانه‌های قرآن شهری و روستایی استان هرمزگان با وجود مشکلاتی از جمله نبود مکان ثابت، جابه‌جایی‌های هرساله و نداشتن امکانات آموزشی ـ رفاهی همچنان پابرجا هستند و در امر آموزش قرآن فعالیت می‌کنند.

به گزارش ایکنا؛ سال‌هاست شاهد تأسیس مؤسسات و خانه‌های قرآن شهری و روستایی در هر منطقه از کشورمان هستیم، مراکزی که از همان ابتدای فعالیت‌شان به مباحثی چون آموزش قرآن و تربیت قرآن‌آموزان پرداختند و با گرفتن مجوز از نهادهای قرآنی از جمله(وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی و سازمان تبلیغات اسلامی) در این راه قدم گذاشتند.

در این میان به فراخور منطقه‌‌ای که این مراکز قرآنی در آنجا پایه‌ریزی شدند، مشکلات و موانعی بر سر راه فعالیتشان قرار گرفت. مشکلاتی چون نبود مکان مناسب، تجهیزات آموزشی و غیره که همه اینها از همان ابتدای کار دغدغه مدیران مؤسسات قرآنی شد.

شاید بتوان گفت از ابتدایی‌ترین مشکلات‌ مؤسسات قرآنی، مشکلات مالی از قبیل عدم توان خرید وسایل مورد نیاز آموزشی تا اجاره‌بها و یا بودجه کافی برای خرید هدیه در راستای تشویق قرآن‌آموزان است و گاهی برخی از همین مشکلات موجب شده تا موجبات تعطیلی مؤسسات قرآنی را فراهم کند.

در این میان یکی از استان‌هایی که با وجود بیش از 100 مؤسسه قرآنی همچنان با مشکلات متعددی روبرو است، استان هرمزگان است. بخش قابل توجهی از مؤسسات این استان در بندرعباس است و با توجه به اینکه این منطقه جزو مناطق محروم کشور محسوب می‌شود بر آن شدیم تا با بیان دغدغه مدیران این مراکز قرآنی بتوانیم گوشه‌ای از مشکلات آنها را مطرح و از مسئولان بخواهیم تا برای رفع این موانع و مشکلات قدیم بردارند.

در همین راستا ایکنا با مدیران مؤسسات و مراکز قرآنی استان هرمزگان گفت‌وگویی داشته که در ادامه تقدیم حضورتان می‌شود.

دوبرابر شدن اجاره‌بها در استان هرمزگان از ‌مشکلات بزرگی است که مؤسسات و خانه‌‌های قرآنی این استان با آن دست و پنجه نرم می‌کنند که در اینجا صحبت‌های سیداحمد موسوی‌متقی، مدیر مؤسسه فرهنگی قرآن و عترت یاسین بر این گفته صحه می‌گذارد.

متقی اجاره‌بهای سنگین مکان مؤسسات قرآنی را مانع ادامه فعالیت می‌داند و از مسئولان درخواست کرد تا متولیان ‌امور قرآنی، تسهیلات ویژه‌ای را برای مؤسسات قرآنی در نظر بگیرند.

منصور حسونی، مدیر مؤسسه منهج‌الحیات و ناصر جعفرزاده، مدیر مؤسسه شمیم وحی هرمزگان از دیگر مدیران مؤسسات قرآنی هرمزگان با اشاره به این‌که اجاره‌بها مکان مؤسسات قرآنی بسیار بالا بوده است‌ و با توجه به پائین‌ بودن سطح مالی مردم و هزینه‌های زیادی که برای برگزاری کلاس‌ها اختصاص می‌یابد از اداره فرهنگ و ارشاد اسلامی خواستار شد تا برای رفع این مشکلات مبلغی را به صورت ثابت به این مراکز قرآنی اختصاص دهد.

نبود بودجه کافی برای تهیه هدیه برای تشویق قرآن‌آموزان و خرید وسایل رفاهی(گرمایشی و سرمایشی) برای مؤسسه از دیگر مشکلاتی است که این مؤسسات با آن‌ها روبرو هستند و در همین زمینه مثال بارزی که می‌توان عنوان کرد مؤسسه آل‌طه بندرعباس با مدیریت علی‌‌اصغر سلیمی است که در فصل تابستان و با وجود گرمای طاقت‌فرسا آن به دلیل نداشتن وسایل رفاهی و نبود امکاناتی چون میز و صندلی استقبال قرآن‌آموزان از کلاس‌های این مرکز خیلی پائین و موجب شده تا به نوعی مؤسسه کارایی لازم را نداشته باشد.

نداشتن مکان ثابت و جابه‌جایی‌های هرساله
جابه‌جایی‌های هرساله و نداشتن مکان ثابت برای برپایی کلاس‌های قرآنی از دیگر مشکلات مؤسسات قرآنی هرمزگان است که این امر سبب ریزش تعداد قرآن‌آموزان مؤسسه می‌شود. در این راستا، الهام رحیمی، مدیر مؤسسه دوستداران خامس آل‌عبا بندرعباس، با اشاره به این‌که این مؤسسه برای برپایی کلاس‌‌هایش محل ثابتی ندارد، استیجاری بودن مکان‌ مؤسسه را دغدغه خود عنوان کرد و گفت متأسفانه به دلیل مشکلاتی که عنوان شد قرآن‌آموزان ما ریزش پیدا کرده‌اند و دیگر هیچ استقبالی از کلاس‌ها نمی‌شود.

مؤسسه ریحانة‌النبی(س) با مدیریت محمدحسین لاله‌زاری از دیگر مؤسساتی است با وجود تمامی مشکلاتی که پیش‌رو دارد باز هم از فعالیت‌های قرآنی دست نکشیده و از ترویج آموزه‌‌های قرآنی دلسرد نشده‌ است و با اتکا به داشته‌های خود دوره‌ها و کلاس‌ها قرآنی مختلفی را برای قرآن‌دوستان برگزار می‌کند.

مؤسسه فرهنگی قرآن و عترت نورالمهدی نیز با وجود تمامی مشکلاتی که پیش‌رو دارد، دست از فعالیت برنداشته و با اهتمامی که به آموزش قرآن به قرآن‌آموزان دارد در نظر دارد تا شعبه دیگری را نیز در همین راستا افتتاح کند.

مؤسسه فدک‌الزهرا(س) که مدیریت آن با محمود مریدی‌نژاد است با گله‌ از مسئولان قرآنی از آنها خواست تا مبلغی که به مدت سه سال است، مصوب شده تا به دست مؤسسات قرآنی استان برسد، برای انجام فعالیت‌های قرآنی اختصاص دهند.

در نظر گرفتن وام با درصد کم

در ادامه این گزارش برخی از مدیران مؤسسات و خانه‌‌های قرآنی استان هرمزگان پیشنهاداتی را در راستای رفع مشکلات این مراکز قرآن عنوان کرده‌اند که در ادامه به آن‌ها اشاره می‌شود.

عقیل خردنیا، مدیر مؤسسه نورالقلوب بندرعباس یکی از مدیرانی است که علاوه بر درخواست حمایت مالی مسئولان قرآنی از مؤسسات از سازمان تبلیغات اسلامی خواستار شد تا طرح‌های قرآنی مصوبی را برعهده مؤسسات قرآنی گذارد تا هم به مؤسسات کمک مالی شود و هم اینکه توانایی این مراکز دیده شود.

دشواری کار به‌دلیل نبود حمایت‌‌های مادی و معنوی از مؤسسات و خانه‌های قرآن استان هرمزگان از دیگر موانع کاری است که فخرالدین پیشوایی، مدیر مؤسسه سیدالشهدا(ع) و راضیه خدیر، مدیر مؤسسه رهروان بشارت خلیج‌ فارس به آن اشاره کردند و برای رفع این مشکل، دادن وام با درصد پایین به مؤسسات قرآنی از سوی نهادهای مربوطه را پیشنهاد دادند.
مؤسسات قرآنی به سمت تعطیلی می‌روند

مشکلات برخی از مؤسسات قرآنی استان هرمزگان را شنیدیم و برای روشن‌ شدن موضوع و به امید برطرف‌ شدن برخی از این مشکلات با رضا ساعد، مدیرعامل اتحادیه موسسات و تشکل‌های قرآنی استان هرمزگان گفت‌وگویی داشتیم که وی در رابطه با علت وضعیت مالی نامطلوب مؤسسات استان هرمزگان اظهار کرد: بیشتر مشکلات مؤسسات در این استان عدم حمایت مالی و نبود بودجه برای اجاره‌بهاست.

وی در این راستا بیان کرد: خوشبختانه حضور در کلاس‌های قرآن طی این سال‌ها در استان هرمزگان فرهنگ‌سازی شده و مردم استقبال خوبی از کلاس‌های آموزش قرآن می‌کنند. اما حدود پنج سال است که مؤسسات قرآنی در این استان حمایت نمی‌شوند و متأسفانه خیلی از مؤسسات در حال تعطیلی هستند و از مسئولان می‌خواهیم تا به این موارد رسیدگی کنند.

ساعد در همین زمینه با اشاره به دیگر مشکلات این استان اظهار کرد: تمام مؤسسات درگیر مسائل مالی هستند و متأسفانه مبلغ ناچیزی که شورای توسعه فرهنگ قرآنی می‌دهد، پیگیری نمی‌شود.

مدیرعامل اتحادیه مؤسسات و تشکل‌های قرآنی استان هرمزگان افزود: از سال 94 به بعد دیگر بودجه‌ای وارد استان نشده است و اگر هم می‌شد از سوی اداره‌کل فرهنگ و ارشاد اسلامی برنامه‌ریزی‌ و به برخی از مؤسسات بیشتر و برخی دیگر کمتر اختصاص می‌یافت.

ساعد با اشاره به این‌که استان هرمزگان یکی از قطب‌های اقتصادی کشور محسوب می‌شود، بیان کرد: اما برای قرآن سهمی لحاظ نشده است و نتیجه این است که 50 درصد مؤسسات تعطیل شده‌اند و مابقی هم رو به تعطیلی می‌روند.

وی با اشاره به اینکه بیشتر مؤسسات این استان با کمترین تجهیزات به فعالیت‌های قرآنی مشغول هستند، اظهار کرد: با همه این مشکلات و به دلیل نبود بودجه کافی فعالیت‌های قرآنی به سمت مردمی‌ شدن می‌رود و خانه‌ها و مساجد محلی برای برپایی این دوره‌هاست.

امید است که مسئولان مربوطه با مشاهده این گزارش که تنها گوشه‌ای از مشکلات پیش‌روی مؤسسات و خانه‌‌های قرآنی است تدابیری بیاندیشند.

انتهای پیام

captcha