لکزایی: فلسفه انتخابات ایجاد قسط و عدل است/ مهاجرنیا: انتخابات سازوکار تامین دین و دنیاست
کد خبر: 3975677
تاریخ انتشار : ۱۵ خرداد ۱۴۰۰ - ۱۲:۲۲
در نشست «فلسفه سیاسی امام خمینی و انتخابات» مطرح شد

لکزایی: فلسفه انتخابات ایجاد قسط و عدل است/ مهاجرنیا: انتخابات سازوکار تامین دین و دنیاست

نشست علمی «فلسفه سیاسی امام خمینی و انتخابات» شامگاه 14 خرداد ماه از سوی مجمع عالی حکمت اسلامی برگزار شد. حجت‌الاسلام لکزایی در این نشست فلسفه انتخابات را ایجاد دولت اسلامی برای برپایی قسط و عدل دانست و مهاجرنیا هم، انتخابات را ابزار و سازوکاری برای تامین دین و دنیا برشمرد.

لکزایی: فلسفه انتخابات ایجاد قسط و عدل است/ مهاجرنیا: انتخابات سازوکار تامین دین و دنیاستبه گزارش ایکنا، نشست علمی «فلسفه سیاسی امام خمینی و انتخابات» شامگاه 14 خرداد ماه از سوی مجمع عالی حکمت اسلامی با حضور حجج اسلام والمسلمین نجف لکزایی، محسن مهاجرنیا، مجتبی سپاهی و محمدعلی سوادی برگزار شد.

حجت‌الاسلام لکزایی در این نشست، در سخنانی با موضوع «فلسفه انتخابات در اندیشه امام خمینی(ره)» بیان کرد: امام بحثی در مورد رسالت انبیاء به خصوص پیامبر دارند و فرموده‌اند که رسالت پیامبر همان مطلبی است که در اولین سوره نازله بر ایشان یعنی آیه 5 علق بیان شده است؛ یعنی موضوع رسالت انبیاء، انسان است. (عَلَّمَ الْإِنْسَانَ مَا لَمْ يَعْلَمْ.)

وی افزود: در انسان بحث تربیت و ارتقای وجود او از عالم ملک و طبیعت به عالم ملکوت و جبروت و مافوق آن مطرح است؛ وقتی انبیاء تربیت خود را شروع کردند بعد از مدتی امت شکل می‌گیرد و انبیاء با کمک امت برای اجرای دین، دولت تشکیل می‌دهند. همان کاری که پیامبر انجام داد؛ ابتدا رهبری ایشان را داریم و با وحی، دین و سپس با گرویدن مردم، امت و بعد از 13 سال در مدینه، دولت اسلامی شکل گرفت.

استاد دانشگاه باقرالعلوم(ع) با اشاره به فلسفه انتخابات اضافه کرد: فلسفه انتخابات هم ایجاد دولت اسلامی از یکسو و استمرار دولت اسلامی و این کار در تداوم فلسفه ارسال رسل و اجرای قسط و عدل است که قرآن کریم فرموده هدف از ارسال رسل ایجاد قسط و عدل با حضور خود مردم است.

رئیس پژوهشگاه علوم و فرهنگ اسلامی تصریح کرد: وقتی مردم در دولت‌سازی مشارکت کنند حضور مردم سبب می‌شود تا رهبر الهی وظایفی را که بر دوش او هست اجرا کند. انتخابات زمینه ارتقای مردم از طریق مسئولیت‌پذیری آنهاست. یکی از صحنه‌هایی که مسئولیت مردم در قبال خدا و خود نشان داده می‌شود  انتخابات است.

وی اضافه کرد: امام فرمودند انتخابات سبب می‌شود تا محبت میان دولت و مردم ایجاد شود و ارتقا یابد؛ وقتی مردم با حضورشان در صحنه انتخابات مسئولان را انتخاب می‌کنند سبب می‌شود تا فاصله و شکاف بین مردم و دولت از بین برود و مردم فرد اصلح را انتخاب کنند.

لکزایی بیان کرد: امام همچنین فرموده‌اند فلسفه انتخابات دستیابی به آتیه بهتر با حضور ملت است و یا فلسفه آن مقابله با توطئه‌ها و حفظ نظام است.     

انتخابات سازوکار حفظ دین و دنیاست

لکزایی: فلسفه انتخابات ایجاد قسط و عدل است/ مهاجرنیا: انتخابات سازوکار تامین دین و دنیاست

همچنین محسن مهاجرنیا، عضو هیئت علمی پژوهشگاه فرهنگ و اندیشه اسلامی گفت: حق، مقدم بر تکلیف و انتخابات هم نمایش‌دهنده حق و تکلیف است، انتخابات سازوکاری برای حفظ نظام سیاسی و حفظ زندگی و دین است.

وی بیان کرد: انتخابات در درون نظام ولایی، مهمترین ساز و کار برای چرخش قدرت و انتخاب کارگزاران و تقویت مناسبات دین و دولت و ابزاری برای افزایش مقام ولایی است؛ انتخابات وسیله‌ای برای رشد فرهنگ سیاسی و پاسخگویی حکومت و حاکمان در درون نظام ولایی است.

مهاجرنیا اظهار کرد: با انتخابات دائما رضایتمندی ملت و کارآمدی حکومت‌ها در نظام ولایی افزایش و نقش مردم در تعیین سرنوشتشان بالا می‌رود و نظام زندگی بر پایه با ثباتی جاری خواهد شد و انتخابات مانع کودتا و شورش‌ها می‌شود.انتخابات یکی از مهمترین روش‌ها در درون نظام ولایی برای اعمال حق و قدرت مردم است که در قانون اساسی به عنوان یک اصل اساسی پذیرفته شده است.

وی در پایان گفت: بر مبنای انتخابات، سبک زندگی براساس اجتهاد مستمر، انتخاب و همه امور کشور در نظام ولایی بر پایه انتخابات اداره می‌شود که این نکته بسیار مهم است؛ زیرا اصل سیستم ولایی در جامعه اسلامی با انتخاب مردم تشکیل و همه امور مملکت هم بعد از ایجاد نظام ولایی از طریق آراء ملت تعیین می‌شود و هیچکسی نمی‌تواند آراء مردم را نادیده گرفته و به نفع خویش مصادره کند.

انتهای پیام
captcha