شکل‌گیری انسان قرآنی ماحصل عمل به قرآن در مسیر زندگی است
کد خبر: 4193339
تاریخ انتشار : ۲۱ دی ۱۴۰۲ - ۱۰:۴۶
علیرضا معاف در گفت‌وگو با ایکنا:

شکل‌گیری انسان قرآنی ماحصل عمل به قرآن در مسیر زندگی است

معاون قرآن و عترت وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی با اشاره به سرفصل‌های تلاوت‌های اثرگذار گفت: تمامی مسیرها باید در طول قرآن باشند چراکه اگر قرآن در طول مسیر زندگی و کار‌های ما قرار گیرد در نهایت انسان قرآنی شکل می‌گیرد لذا ما تاثیر نمی‌گذاریم تا زمانی که خود به قرآن عمل نکنیم.

علیرضا معاف

علیرضا معاف، معاون قرآن و عترت وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی در گفت‌وگو با ایکنا، در پاسخ به سوالی پیرامون بایسته‌های تلاوت اثرگذار و نتایج برگزاری نشست‌های تخصصی شورای عالی قرآن در مسیر کیفی شدن تلاوت‌ها و منویات مقام معظم رهبری در این عرصه گفت: جامعه قرآنی نسبت با آنچه که رهبر معظم انقلاب در حوزه قرآن می‌فرمایند مسئولانه، متعهدانه و از حوزه پیگیری فرمایش ایشان اقدام می‌کند و از این رو برگزاری نشست‌های تخصصی پیرامون موضوعات تخصصی حوزه قرآن قابل تقدیر است.

وی افزود: اینکه هرساله منویات، فرمایشات و مباحث مطروحه از سوی رهبر معظم انقلاب، توسط شورای عالی قرآن و نهاد‌های قرآنی پیگیری و پس‌گیری می‌شود و به دنبال پیدا کردن راهبرد‌ها و راهکار‌های عملیاتی برای تحقق فرمایشات ایشان می‌روند نیز قابل تحسین است. نشست‌های تخصصی قاریان، استادان و حافظان قرآن کریم با این نگاه شکل می‌گیرد و اهم فرمایشاتی که رهبر معظم انقلاب از سال گذشته در خصوص اثرگذاری تلاوت بر مخاطب داشتند اینجا واکاوی و مورد بررسی قرار می‌گیرد. البته مباحث نظری خوبی هم مطرح شد و بنده نیز چند سر فصل را این حوزه بیان کردم.

معاون قرآن و عترت وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی تصریح کرد: آنچه که بر ذهن ما در خصوص ویژگی‌های یک تلاوت اثرگذار می‌گذرد در قالب یک چهار چوب نظری شامل ۲۲ سرفصل بررسی شد، که باید آن‌ها را بشناسیم و تبدیل به اقدامات کنیم تا در نهایت بتوانیم شاهد تلاوت اثرگذار در جامعه باشیم. برخی از این موارد شامل، «کشف تلاوت نبوی و معصومین(ع)» به ویژه امام سجاد(ع) است. اینکه ما بفهمیم رسول اکرم(ص) یا معصومین(ع) چگونه تلاوت می‌کردند که آنقدر مؤثر و گیرا بود. موارد بعدی شامل «انسان قرآنی با شاکله قرآنی»، «استماع قرآن کریم»، «خلوص»، «هدایت»، «فصاحت و زبان‌شناسی»، «مخاطب‌یابی، مخاطب‌دانی و مخاطب‌سازی» و «انس»، «خشیت» و «عمل به قرآن» است؛ که اکثر این موارد را در نشست به اختصار توضیح دادم.

معاف با تاکید برا اینکه تمامی مسیرها باید در طول قرآن باشند چراکه قرآن از سایر راه‌ها جدا نیست، گفت: اگر قرآن در طول مسیر زندگی و کار‌های ما قرار گیرد در نهایت انسان قرآنی شکل می‌گیرد. ما تاثیر نمی‌گذاریم تا زمانی که خود به قرآن عمل نکنیم. در عرصه تلاوت ما از اساتید اثر می‌گیریم، اما خیلی از برنامه‌های دیگر قرآنی ما آنچه باید نمی‌شود. خیلی از کار‌های ما جوششی است و کوششی نیست. مجموعه‌ها و آدم‌های ما خودشان باید واجد ویژگی‌های قرآنی و مأنوس با قرآن باشند و این حس را در خودشان داشته باشند تا در نهایت تلاوت قرآن و قاری اثربخش، اثرگذار و اثرپذیر باشد.

وی با بیان اینکه فعالیت قرآنی یک کار اداری و فرمایشی نیست، تصریح کرد: روح حاکم در کار‌ها باید قرآن باشد و قرآن به عنوان یک کار نمایشی، فرمایشی و امر انتزاعی تلقی نشود بلکه باید به عنوان یک کار اصلی و محوری در کار‌ها دیده شود. اگر تلاش شود تا موارد ارائه شده را در خود و مجموعه‌هایمان ببینیم در نهایت به تلاوت نبوی و اثرگذار خواهیم رسید. اینکه مقام معظم رهبری بیانشان در امر قرآن مؤثر است به دلیل این است که خودشان و شخصیتشان قرآنی است. قبلا هم عرض شد در دولت آقای رئیسی امر قرآن باید به یک فعالیت رئیسی شود و ان شاالله جامعه قرآنی هم پیگیری می‌کنند که این موارد را عملیاتی کنند.


وهاب خدابخشی

انتهای پیام
captcha